Maan op dieptepunt

Advertenties

797px-Tropic_of_Cancer_in_Hualian_Taiwan Afgelopen week liet Nieuwsuur geleerden aan het woord die de gevaren van multi-tasken weer eens onder de aandacht brachten en erop wezen dat Facebook en Twitter gebruikers eigenlijk op zoek zijn naar dopamine (geluksgevoel als er een LIKE is of een antwoord). Zijzelf zochten natuurlijk NIET naar aandacht, maar dat doen mensen die tweeten, bloggen en Facebooken wel!  Je zou bijna niet meer durven schrijven op het web, maar ik durf toch. Misschien heeft dat te maken met mijn Out of Bounds progressieve Maan. Met zo’n OOB Maan begeef je je buiten de gemeenschap en begin je je misschien ook wel buiten jezelf te plaatsen. Voor je het weet rand je kamermeisjes aan! Je kunt ook vrouwen lastig vallen met een IN bound Maan, want anders had Bill Cosby er niet aan begonnen. De vraag is dus:

Wat is het verschil tussen vrouwen lastig vallen MET en vrouwen lastig vallen ZONDER de progressieve Maan in hoogste declinatie?

Daar wou ik het deze column eigenlijk uitgebreid over hebben, maar ik heb vorige keer beloofd het simpel te houden en dan valt zo’n onderwerp net zo buiten de orde als een OOB Maan. Ik doe het dan ook simpel:

Vrouwen misbruiken MET OOB Progressieve Maan zorgt ervoor dat je je baan, je vrouw en je goede naam kwijtraakt.

Vrouwen misbruiken ZONDER OOB Progressieve Maan zorgt ervoor dat je heel lang gewoon kunt doorgaan zonder dat er een haan naar kraait.

Want in het eerste geval ben je te ver gegaan ‘in de vreemde’ (DSK) en in het tweede geval werd je langdurig gesteund door de gemeenschap (Bill Cosby).

Wat de heren met elkaar gemeen hebben, is de Maan in de eerste graad van declinatie, dicht bij het 0-punt. Zou dat nou toeval zijn? Zou het iets zijn als: je bent geboren voor een lage declinatie, je gaat de fout in bij de hoge? Of brengt de eerste graad declinatie het thema van de omgang met vrouwen nadrukkelijk naar voren? Is de eerste graad declinatie de laagste graad voor gedrag? Er komt uiteraard meer bij kijken dan alleen de declinatie van de maan, en generaliseren mag niet, maar ik vind het toch een opvallende overeenkomst.

Tenslotte wil ik nog een nadenker meegeven. Het gaat om een horoscoop die op een hoogtepunt in het sociale leven een dieptepunt van de Maandeclinatie geeft: die van Máxima Zorreguieta. Onze koningin had juist in de periode van verloving en huwelijk de progressieve Maan (die  OOB zou gaan) onderin de grafiek staan, al was de progressieve Maan in 2002 wel het dieptepunt voorbij.  In de geboortehoroscoop is de Maan in bounds en in de 12de graad Zuid. Voer voor liefhebbers!

astro_56_2337_maxima_zorreguieta_adb_1999423_hp.29131.8143

NB

De Maan staat op het moment in de 11de graad van declinatie en dat is keurig binnen de lijnen. Een OOB-positie wordt bereikt als de maan of planeten boven de Kreeftskeerkring (Noorderkeerkring) of Steenbokskeerking (Zuiderkeerking) komen. Hierboven zie je een plaatje op de grens van de Kreeftskeerkring in Taiwan.

Tot volgende keer!

PS Praat eens mee op FACEBOOK of Like Astromarkt op Facebook!

TIPS

1. Google eens op Inbound outbound en je krijgt grappige plaatjes over deze marketing termen. Inbound marketing is marketing strikt gericht op de doelgroep zonder deze in het wilde weg lastig te vallen (vrij vertaald:). Outbound marketing gaat alle kanten op…

2. Kijk eens bij de inhoudsopgave voor gerelateerde artikelen: http://www.astromarkt.nl/sitemap-html/

3. Je kunt zien of je maan OOB is, door op Astro.com je horoscoop te berekenen en te kiezen voor de aanvullende tabellen, of voor de speciale horoscopen (Ebertin diagram progressieve declinatie).

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten