Sterrenbeeld en Ascendant

Advertenties

 

ZON+ASCENDANT COMBINATIES

De beschrijving van de 144 combinaties van zonteken + ascendant

Welkom bij Astromarkt. Hier vind je de 144 beschrijvingen van combinaties van sterrenbeeld of zonneteken en ascendant. Als je weet wat je sterrenbeeld is en als je je ascendant kent, kun je hier vinden hoe de combinatie van de twee teken kan uitwerken. Op deze pagina vind je de combinaties van de ascendanten met de 12 sterrenbeelden in de volgorde van de zodiak. Kijk bij het menu hierboven voor de sterrenbeelden en het berekenen van de ascendant.

TOELICHTING

Als je een computerhoroscoop koopt krijg je meestal een zogenaamd ‘receptenboek’ toegestuurd. Je krijgt de duiding voor Zon in een bepaald teken, apart daarvan die voor de Maan en voor de ascendant. Je hebt de bomen maar niet het bos. Maar ook als je beginnend of gevorderd student astrologie bent kun je moeite hebben om een samenvatting te geven van wat je ziet. Hoe is bijvoorbeeld het karakter van iemand met Zon in Leeuw en Schorpioen ascendant, bijvoorbeeld? Hieronder vind je inspiratie voor de interpretatie.

KIJK BIJ JE ZONNETEKEN (je sterrenbeeld) en vind de 12 korte maar krachtige combinaties van ascendant en teken. Klik hier voor de 12 combinatie bij jouw sterrenbeeld:

Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd,
Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen

Ascendanten met Sterrenbeelden van Ram tot en met Vissen 

ZONNETEKEN RAM 

Als je weet in welk teken Mars staat in jouw horoscoop en het is hetzelfde teken als van jouw ascendant dan kom je zeer energiek, impulsief en zelfstandig over. In sommige gevallen zelfs agressief…Kijk voor de uitwerking van Mars in de tekens bij het artikel Planeten in tekens (daar kom je met een klik op het plaatje)…..

Ram met ascendant Ram

Tweevoudige energie en actie. Je bent precies zoals je lijkt: direct, vol energie en dadendrang. Jij kunt vaak direct aan de slag als je iets wilt gaan ondernemen.

Cale Yarborough (autocoureur)

Ram, ascendant Stier

Energie en actie verborgen achter een kalm uiterlijk. Je gaat rustig je eigen gang. Misschien zet je je in voor grotere belangen dan die van jezelf. Je werkt achter de schermen.

Landru (vrouwenmoordenaar), Bailey (entertainer)

Ram, ascendant Tweelingen

Energie en actie in een jeugdig jasje. Je bent druk en altijd bezig voor vrienden en daar blijf je jong bij. Letterlijk en soms figuurlijk laat je je handjes wapperen.

Lee Towers

Ram, ascendant Kreeft

Je wil iets zelfstandig ondernemen in een behoudende omgeving. Dat lukt alleen als je met zorg te werk gaat. Kom niet te bazig over en laat je humeur de zaken niet beïnvloeden!

Vincent van Gogh, Fransisco Goya

Ram, ascendant Leeuw

Jouw energie en visie vallen op. Mensen weten meteen dat jij voortvarend aan de slag gaat! Je kunt goed leiding geven en bent enthousiast.

Chico Marx

Ram, ascendant Maagd

Jij bent iemand die zelf op onderzoek uitgaat. Een mens van de praktijk. Je zou een echte techneut kunnen zijn. Je weet van wanten! Je houdt het hoofd koel ook als je hart op hol slaat. Je doet strategische zetten.

Doris Day, Hugh Hefner, Winnie Sorgdrager

Ram, ascendant Weegschaal

Energie en actie in samenwerkingsverband. Met veel charme doe je samen precies wat je eigenlijk zelf wilt. Als de anderen niet meewerken kun je ineens flink op je poot spelen!

Joop Braakhekke, Erich Fromm

Ram, ascendant Schorpioen

Energie en actie ter verdediging. Je bent een sterke vechter en komt fel op voor jezelf. Je kunt beschikken over een enorm reservoir aan energie.

Charlie Chaplin, Herbert von Karajan, Eric Clapton, Diana Ross

Ram met ascendant Boogschutter

Energie en actie met beleid en een doel voor ogen! Je bent ondernemend, altijd bezig, liefst in de buitenlucht of het buitenland. Mannen met deze combinatie zouden een druk vrijgezellenleven kunnen hebben.

Hugo Metsers, Emile Zola, Marlon Brando, James Last, Al Gore, Hans C. Andersen, graaf Claus Cazimir (2de kind van Constantijn en Laurentien)

Ram, ascendant Steenbok

Dit is een combinatie voor de harde werker met energie en gecontroleerde actie. Je blijft dicht bij je basis. Je komaf en ervaring is belangrijk, ook in je werk. Misschien volg je iemand op? Let erop dat je niet te trots of bazig doet.

John Majors (politicus), Gary Kasparov (schaakmeester), Howard Sasportas (astroloog) 

Ram, ascendant Waterman

Energie en actie in groepsverband of voor de gemeenschap. Jij doet echter in die groepen wel gewoon wat je zelf leuk vindt.

Frits Bom, Casanova

Ram met ascendant Vissen

Energie, actie en vechten voor een ideaal …Je doet stilletjes gewoon wat je wilt doen en krijgt wat je hebben wilt. Je kunt niet echt lang over je laten lopen. Jij bent actief bezig met dromen, illusies en het scheppen van sfeer.

Stokowsky (dirigent)

 


 

ZONNETEKEN STIER 

Stier met Ram ascendant:

Jij komt actiever en impulsiever over dan het degelijke en begaafde type dat je bent. Je liefdeleven kan met deze combinatie meer dan bij anderen van belang zijn. Misschien werk je met mooie dingen of in de kunst?

Barbara Streisand heeft deze combinatie, zo ook Evita Perron

Stier met ascendant Stier:

De mensen krijgen bij jou wat ze zien: iemand die niet snel in paniek raakt en rustig kan afwachten. Je kunt daarmee opvallen of met een of ander talent.

Maarten Toonder, Anthony Quinn, Neil F. Michelsen (American Ephemeris)

Stier met Tweelingen ascendant:

Je trekt je soms terug uit je drukke of stadse omgeving. Vrouwen met deze combinatie blijven er lang jeugdig uitzien. Je geeft kennis door of informatie en kunt goed uit je woorden komen. Je hebt diplomatiek talent.

Chriet Titulaer, Koningin Juliana, Orson Welles, Jeroen Brouwers, Tony Blair

Stier met ascendant Kreeft:

Je zorgt ervoor iets substantieels te doen in het belang van de gemeenschap of voor het milieu of gewoon om populair te worden. Misschien denken mensen dat je dat maar tijdelijk wilt doen, maar je bent een volhouder. Je bent kunstliefhebber.

Cher, John de Mol, Jaap Jongbloed, Tsaichovsky, Willem van Oranje (de Zwijger), William Shakespeare

Stier met ascendant Leeuw

Jij bent even wilskrachtig en sterk als je er uit ziet. Je valt op met je eigen stijl en met je charme.

Gert Jan Dröge, Michael Palin, Annie M.G. Schmidt, Lou de Jong, Jack Nicholson, Elton John

Stier + Maagd ascendant

Je wilt aan de slag met concrete zaken of materialen, je bent een doener, iemand van de praktijk. Jij weet ook precies hoe het moet. Je bent wel wat conservatief van aard.

Roberto Rosselini, Kamagurka, Roy Orbison, JP2

Stier met Weegschaalascendant

Charme is jouw handelsmerk. Je kunt goed verleiden en bent aantrekkelijk. Op een diplomatieke manier kom je achter de feiten. Je bent een goed strateeg! Maar je weet ‘het’ (wat het ook is) vooral zo leuk te brengen.

Stevie Wonder, Ron Brandsteder

Stier en Schorpioenascendant

Je kunt niet zonder de hulp en het gezelschap van anderen, maar je komt soms erg defensief en bazig over. Je kunt koppig je wil doorzetten. Wil je samen iets realiseren dan moet je er helemaal voor gaan.

Prins Willem-Alexander heeft zon in Stier en ascendant Schorpioen. Ook Joan Miró, Bertus Aafjes en Katherine Hepburn.

Stier met Boogschutter ascendant

Jij bent het type dat (veel) meer wil verdienen en hebben en dat gelukkig het een en ander te bieden heeft. Misschien werk je in de kunst(-nijverheid)? Of in buitenland of buitenlucht?

Midas Dekkers, Simone Kleinsma, Ryan O’Neal, Leonardo da Vinci, Shirley Temple, Fred Astaire (uit deze opsomming zou je kunnen halen: danstalent).

Stier met Steenbok als ascendant

Je komt serieuzer en ouder over dan je bent. Je hebt plezier in het leven maar wilt ook de leiding. Met jouw nuchtere realisme kom je er wel.

Yehudi Menuhin (violist)Tineke de Nooij, Billy Carter, Machiavelli, Koningin Elisabeth II van Engeland, Prinses Máxima

Stier met Waterman als ascendant

Je komt afstandelijk maar vriendelijk over en weet wat je wil. Je kunt je bereiken wat je wilt door simpelweg vol te houden. Misschien wil je iets bereiken in de kunst of als artiest?

Gerrit Achterberg, Karl Marx (Das Kapital), Robespierre (Franse revolutie)

Stier, met ascendant Vissen

Als je je verlegenheid overwonnen hebt blijk je iemand die kalm de dingen kan verklaren en uitleggen. Je lijkt romantischer dan je bent! Maar je houdt wel van dromen. Vrouwen met deze combinatie zijn verleidelijk.

Betty Page 


 

ZONNETEKEN TWEELINGEN

Tweelingen, met ascendant Ram

Je bent een intelligente doener. Niet praten maar poetsen is jouw parool, maar ondertussen ben je best rad van tong! Je kunt met deze combinatie ook hyperactief zijn!

Felix Rottenberg, Dean Martin

Tweelingen, met ascendant Stier

Je degelijke, nette verschijning gecombineerd met je kundigheid en vakkennis maken je geschikt als bankemployé of vertegenwoordiger in verzekeringen. Je bent slim met geld! Zeer waarschijnlijk kun je je neiging om geld te verdienen of bezit te verwerven goed kunt uitleven. Ook heb je diplomatieke gaven.

Koningin Fabiola Teilhard de Chardin (filosoof), Annemarie Jorritsma en Hennie Huisman

Tweelingen met ascendant Tweelingen

What you see is what you get! Een slimme, snelle en vlotte praatmachine die handig verkoopt en uitlegt. Een communicatietalent!

Hubert Humphrey, Alois Alzheimer, Arthur Conan Doyle

Tweelingen met ascendant Kreeft

Je kunt heel goed acteren en zo maskeren wat je eigenlijk wil zeggen of wat je weet. Zonder het achterste van je tong te laten zien, pas je je goed aan aan je omgeving.

Jos Brink, Mac Namara (politicus), J.P. van Rossum, Willem Oltmans

Tweelingen met ascendant Leeuw

Je bent open en direct en kunt goed en met flair groepen mensen toespreken of aanspreken.

Donald Trump is eenTweelingen met Leeuw ascendant. Zo ook Tito (leider van voormalig Joegoslavië), Yvonne Kronenberg, Nancy Sinatra, Marilyn Monroe,  Anne Frank en Ivo Niehe.

Tweelingen met ascendant Maagd

Deze combinatie van critisch en slim kan een muggezifter van je maken. Maar ook een goed journalist, criticus of zakenman/vrouw. Je weet in ieder geval wat actueel is en bent gevat.

Johnny Holliday, Josephine Baker, John Wayne, Max Tailleur, Ton Lutz, George Bush sr

Tweelingen met ascendant Weegschaal

Jij bent een ster in het verkopen van mooie praatjes. Als verkoper van kleding zou je het goed doen! Maar ook als politicus. Dat komt door je diplomatieke gaven.

Erika Terpstra, Jacques Cousteau, John F. Kennedy, Lydia Rood

Tweelingen met ascendant Schorpioen

De combinatie voor een intelligent onderzoeker, strateeg of wetenschapper met een sterke opinie. Jij bezit specialistische kennis en hebt diepgang. Een enkeling met deze combinatie leeft zich uit op sexueel gebied.

Hans Baumgartner (astroloog), Prince, Regiomontanus (astroloog en wiskundige), Horst Tappert (speelde ‘inspecteur Derrick’), Clint Eastwood 

Tweelingen met ascendant Boogschutter

Je kunt betweterig overkomen met deze combinatie van wijs optreden (advies geven) en praatjesmaken. Je bent breed algemeen ontwikkeld en een goed spreker of schrijver. Als je een adviesfunctie hebt probeer dan kritisch op jezelf te blijven..

Jean Paul Sartre, Bob Dylan

Tweelingen met ascendant Steenbok

Jij kunt soms wat bevooroordeeld tegen de buitenwereld aankijken. Je denkt van de feiten uit te gaan, maar soms heb je er moeite mee om buiten de kaders van je opleiding te denken. Je kunt met deze combinatie veel feiten en teksten onthouden.

Roland Holst, Tom Jones

Tweelingen met ascendant Waterman

Je bent een onconventioneel type met moderne ideeën. Je staat open voor andere opvattingen, al heb je natuurlijk wel gelijk J . Je mening wijkt meestal af. Kortom: je hebt een unieke manier van communiceren.

Bjorn Borg, Henri Rousseau, Lois Rodden, Ernesto Che Guevara

Tweelingen met ascendant Vissen

Je hebt romantische denkbeelden en kunt dichterlijke uitspraken doen. Je kunt je goed afstemmen op de mededelingen van je omgeving. En wellicht ook goed fantaseren…

George Boy en Mireille Mathieu zijn goede voorbeelden van Tweelingen met Vissen ascendant.

 


ZONNETEKEN KREEFT

 Staat de Maan in hetzelfde teken als je ascendant? Dan kom je emotioneel betrokken over bij je omgeving!

Kreeft met ascendant Ram

Je bent het type doe-het-zelver. Het is voor jou belangrijk bezig te zijn en je bent graag thuis, immers. Maar ook kan deze combinatie goed uitwerken voor een ondernemer in een familiebedrijf. Wat jij doet doe je omdat je hart hebt voor de omgeving. Wel kun je soms opvliegend reageren.

Bill Cosby, John D. Rockefeller

Kreeft met ascendant Stier

Je bent een kunstminnend type en mogelijk actief bezig met kunst of artistiek. Je zou een kapper kunnen zijn met deze combinatie van zorgzaamheid, spraakzaamheid en artisticiteit.

Gerald Ford

Kreeft met ascendant Tweelingen

Wat je hebt wil je houden. Toch lijk je heel vlot en modieus. Je wilt je best aanpassen aan de wensen van de tijd. Je kunt vast heel goed je oude kleren ombouwen tot modetoppertjes. Verder kun je met praten je brood verdienen. En voel je wat voor de underdog.

Prins Bernhard?

Kreeft met ascendant Kreeft

Jij bent iemand die weet hoe het hoort en die opvalt door je familiezin. Huiselijk en traditioneel. Gehecht aan de eigen buurt en het eigen land.Jij onthoudt het als er iemand jarig is! Als je werkzaam bent in de horeca ben jij degene die de klant onmiddellijk herkent van de vorige keer.

Pim Lier, Jeanne d’Arc

Kreeft met ascendant Leeuw

Jij bent het type van de acteur. Opvallend, statig en met sterallures, maar dan ook met echt acteertalent en gevoel voor drama. Hoe je in het echt bent blijft een raadsel.

Camilla Parker Bowles (minnares Charles van Engeland) heeft deze combinatie. Ook Frida Kahloo (schilderes),Meryl Streep en George Pompidou (politicus), Georgio Armani, O.J. Simpson en George W. Bush

Kreeft met ascendant Maagd

Je bent het type van de secretaris van de buurtvereniging. Je vindt het leuk om lid te zijn van een grote geheel (een partij mag ook) en daar nuttig in te zijn. Je bent ook iemand die op de details let en daarvoor zorgt. Misschien vertolk je de mening van het publiek of heb je schrijf- en studiezin.

Hanneke Groenteman, Andreas Burnier

Kreeft met ascendant Weegschaal

Omdat je er zo representatief uitziet en zo diplomatiek bent kun je best een rol van belang spelen. Men vindt je aardig en later blijk je ook nog ambitieus te zijn. Je hebt gevoel voor kunst.

Joseph Cals (oud minister Buitenlandse Zaken), Lea Manders (astrologe), Adelheid Roosen, Indurain, Gustav Klimt, Cat Stevens

Kreeft met ascendant Schorpioen

Een intens emotioneel karakter met de wil om te leren van de ervaringen van het echte leven! Hoewel je je los moet scheuren van je omgeving ga je er helemaal op uit! Je wilt uitdagingen om verder te komen.

Wim T. Schippers, Willem Drees, Linda de Mol, Imelda Marcos

Kreeft met ascendant Boogschutter

Het goede burgerleven is aan jou wel besteed. Je hebt zelfvertrouwen en moed en combineert optimisme aan ervaring. Toch zijn (gezondheids-)problemen en moeilijkheden jou niet bespaard gebleven. Je hebt er wel van geleerd!

Prins William heeft deze combinatie net als zijn moeder, prinses Diana. Ook Sylvester Stallone, Edmund Hillary (bedwinger Mount Everest, Carlo Boszhard en Linda Ronstadt, Micheal Erlewine (astroloog)

 Kreeft met ascendant Steenbok

Je lijkt heel beheersd en bijna koud, terwijl je diep in je hart zo gevoelig bent en er zo graag bij zou willen horen. Voor jou is het het beste een vaste partner of een aantal vertrouwelingen om je heen te hebben, zodat je je durft te laten gaan. De combinatie van zorgvuldigheid (Steenbok) en zorg (Kreeft) maakt jou tot iemand aan wie men iets durft over te laten.

Corrie van Gorp, Alexandra Radius, Henk v.d. Meijden

Kreeft met ascendant Waterman

Je bent heel anders dan je lijkt te zijn. Misschien draag je hypermoderne kleren en trendy schoenen, maar in je hart ben je conventioneel en kieskeurig. Als het er echt op aan komt kies je voor de tradities! Misschien geef je er dan wel een modern tintje aan.

George Sand (pseudoniem voor Aurore Dupin, onconventioneel minnares van Chopin, schrijfster).

Kreeft met ascendant Vissen

Je bent overgevoelig of mediamiek met deze combinatie. Je kunt je helemaal in iemand verplaatsen en daarom goed aanvoelen hoe de stemming van de mensen om je heen is. Je zou dit talent kunnen gebruiken voor een beroep in de mode, maar ook aan het toneel of bij het trainen van dieren. Het opvoeden van kinderen moet je ook goed afgaan. Wat je ook doet, je doet het met je fantasie!

Ringo Star 

ZONNETEKEN LEEUW

 Leeuw met ascendant Ram 

Je hebt een drive om plezierig te leven en je te laten zien als een actief en zelfstandig toonaangevend mens. Je kunt goed leiding geven en loopt zelf mee!

Geraldine Chaplin, Schelto Patijn

Leeuw met ascendant Stier

Een wilskrachtige combinatie! Je bent van huis uit al iemand die de aandacht trekt. Daarbij kun je ook nog wat! Jij komt er wel!

Mae West

Leeuw met ascendant Tweelingen

Een mooie combinatie van een opvallend spreek, schrijf of verkooptalent en een communicatieve instelling. Jij doet het helemaal met woorden.

Louis de Funes, Prinses Irene, Fidel Castro (kan urenlang speechen), Neil Armstrong

Leeuw met ascendant Kreeft

Jij kunt je heel goed aanpassen en tijdelijk volgzaam zijn, maar je wilt eigen baas zijn en je eigen kostje verdienen. Als je een vrouw bent zie je er vrouwelijk en/of moederlijk uit. Met je ‘te gedragen’ of door te acteren zie je kans te krijgen wat je hebben wilt. Je bent aantrekkelijk en populair. En daar ben je trots op. Je hebt gevoel voor drama en sensatie.

Robert de Niro, Edgar Fauré, Jambers, Helena Blavatsky (theosofe)

Leeuw met ascendant Leeuw

Het toppunt van egocentrisch en opvallend optreden geeft deze combinatie. Je bent trots op je uiterlijk en dat is te zien! Je bent het stralend middelpunt!

Mick Jagger, Alan Leo (vast een schuilnaam…, de astroloog die sterrenbeelden populair maakte)

Leeuw met ascendant Maagd

Jij maakt je nuttig en wilt daarbij, bescheiden als je bent, het liefst nog een privéleven. Maar een leeuwenhart verloochent zich niet! Dus val je toch op door de manier waarop je kritiek geeft en op de details let. Een criticus van theater of films zou goed bij deze combinatie passen.

Patrick Swayze, Madonna, Ivan Rebrov.

 Leeuw met ascendant Weegschaal

Je bent iemand met een hartelijke, diplomatie manier van doen en dat bezorgt je een aardig grote vriendenkring. Ook kun je je uiten als artiest, kunstenaar of diplomaat.

Mary Servaes, Bill Clinton en Theo van Gogh
Dat laatste lijkt vreemd, maar hij had wel vele vrienden. En een rebelse Zon/Uranus…

Leeuw met ascendant Schorpioen

Je hebt een ijzersterke wil. Je valt op door de inzet die je pleegt om dat te bereiken wat je voor ogen hebt. Je bent sterk en krachtig in je optreden. Je krijgt door deze combinatie iets fanatieks. Sommigen met deze combinatie gaan geen uitdaging uit de weg. Anderen moeten zich verdedigen. Het is een combinatie voor sterke leiders of gedreven politici. Je wilt iets bereiken en zoekt daarvoor soms de minst gemakkelijke weg.

Heintje, Mata Hari, Henry Ford, Jacqueline Bouvier (weduwe Kennedy)

Leeuw met ascendant Boogschutter

Als de zon met jouw combinatie in het negende huis staat ben je geknipt voor de rol van geestelijk leider: als politicus, als leraar, als trainer of als auteur. De combinatie zon in Leeuw, Boogschutter ascendant geeft iedereen succes in het leven door het streven naar verbetering.

Derek de Lint, Monique van der Ven, Leo Beenhakker

Leeuw met ascendant Steenbok

Dit is een ambitieuze combinatie. De wil om leiding te geven en de baas te zijn samen met ‘klimmen’ als de manier waarop geeft kansen voor een ambtenaar of voor werknemers van grote bedrijven. Waar je langzaam maar zeker omhoog kunt komen.

Maar je kunt het je met deze combinatie ook moeilijk maken voor jezelf door eisen te stellen die je niet of nauwelijks kunt waarmaken.

Dustin Hofman, Gudrun Ensslin (Rote Armee Fraktion)

Leeuw met ascendant Waterman

Zon in Leeuw en ascendant Waterman hebben maakt dat je overkomt als iemand die het belang van de groep voor ogen houdt. Maar je wil uiteindelijk wel dat jij de baas bent, natuurlijk! Je houdt minder van glitter en glamour dan andere Leeuwen, maar weet heus wel de aandacht te trekken. Door een buitenbeentje te zijn, bijvoorbeeld. Durf uit te blinken!

Yves Saint Laurent

Leeuw met ascendant Vissen

Je komt zwakker en meegaander over dan je bent. Je lijkt een gemakkelijk slachtoffer voor het soort mensen dat misbruik wil maken van de tolerante opvattingen of hulpvaardigheid van anderen. Soms word je letterlijk ziek van teleurstelling hierover, maar je zou geen Leeuw zijn als je niet zo nu en dan flink liet horen wat je ervan vindt. Je bent een echte kameraad.

Robert Redford 

 


ZONNETEKEN MAAGD 

Maagd met ascendant Ram

Je doet alles direct als het je opgedragen wordt en dat maakt je een ijverig mens. Praktische aanpak. Misschien ook wat kribbig zo nu en dan. Men schat je energieker en sneller in dan je bent. Jij wilt ook de puntjes op de i en dat kost tijd.

Jack Valenti (servicebureau en waakhond voor de filmindustrie)

Maagd met ascendant Stier

Je bent een realist en je wilt je in het leven nuttig maken. Misschien maak je mooie gebruiksvoorwerpen. In ieder geval heb je praktische talenten waar je iets mee wilt.

Gert Berg

Maagd met ascendant Tweelingen

Je bent altijd druk aan het praten terwijl je handen bezig zijn iets te maken. Je bent vlot in het opnemen van informatie en waarschijnlijk ook in het doorgeven ervan. Dat maakt je een goed instructeur.

Beckenbauer

Maagd met ascendant Kreeft

Jij bent iemand die weet hoe je je netjes moet gedragen. Je zou een boek over etiquette kunnen schrijven! Mogelijk is wat je zegt niet per se dat wat je echt vindt of voelt. Je bent iemand met schrijf en studiezin.

Tolstoj, Arafat

Maagd met ascendant Leeuw

Je hebt vakkennis en je weet op te vallen. Die combinatie zou je geld moeten opleveren.

Jacques d’Ancona

Maagd met ascendant Maagd

Je bent een echte puritein en dat valt op, als de zon in het eerste huis staat! Een toonbeeld van orde, netheid en reinheid! Tot in de puntjes… Kortom, je bent bijna perfect (en zeker in je eigen ogen). Staat de zon in het twaalfde huis? Dan kun je persoonlijk schuilgaan achter het toonbeeld zijn van dienstbaarheid. Butler-syndroom?

Michael Jackson?

Maagd met ascendant Weegschaal

Jij kunt heel sympathiek overkomen maar ondertussen ben je wel kritisch aan het kijken of je niet moet maken dat je wegkomt. Dat geeft een merkwaardige situatie soms. Men weet niet goed wat men aan je heeft.

Twiggy

Maagd met ascendant Schorpioen

Je stekelig geuite kritische opmerkingen bezorgen je soms vijanden. Toch wil je graag bij een club, partij of vereniging nuttig zijn. Gebruik je kritisch onderzoekende blik maar voor de kascommissie! Jouw kritiek heeft invloed. Je zou geschikt zijn voor rechercheur met jouw aandacht voor details en je onderzoekende instelling.

Liz Greene (astrologe), Jose Feliciano, Dvorak (componist), Maigret

Maagd met ascendant Boogschutter

Soms kom je over als een ouderwetse schoolmeester met deze combinatie. Je geeft graag aanwijzingen. Misschien ben je ook wel een leraar of instructeur?

Jack Cooper (producer en regisseur), Raquel Welch

Maagd met ascendant Steenbok

Wat wantrouwig kritisch en bevooroordeeld sta je in dit leven, maar je noemt het realisme. Je hebt een koele uitstraling.

Buddy Holly, Koningin Paola, Sean Connery

Maagd met ascendant Waterman

Jij combineert nieuwsgierigheid met weetgierigheid. Verder kun je kritsch dwars gaan liggen en daarmee soms consternatie veroorzaken, vooral in clubverband of bij je vrienden. Je laat zo zien dat je geheel eigen opvattingen en inzichten hebt en dat je die zult verdedigen. Iwan de Verschrikkelijke, H.G. Wells

Maagd met ascendant Vissen

Je bent dan wel een nuchtere Maagd maar dan een die kan wegdromen en zwijmelen. Omgekeerd: gebeuren er wonderlijke dingen, dan ben jij degene die de mensen weer met beide voeten op de grond krijgt omdat je achter de feiten aangaat. Je houdt je op de achtergrond en bent bescheiden.

Hamilton Jordan (adviseur van president Carter)

ZONNETEKEN WEEGSCHAAL

 Weegschaal met ascendant Ram

Jij doet alles zelf en bent erg zelfstandig voor een Weegschaal. Dat wil niet zeggen dat je niet eigenlijk graag gezelschap zou hebben. Jij zoekt een partner waarmee je kunt sporten of samenwerken. De combinatie Ram/Weegschaal werkt in relaties en in het beoefenen van kunst.

Cliff Richard, John Lennon

Weegschaal met ascendant Stier

Je bent aardig en rustig. Een minpuntje kan zijn dat je afwachtend blijft wikken en wegen in het leven tot iemand anders het initiatief of de beslissing voor jou neemt. Je komt soms koppig over bij mensen, maar als ze doorvragen blijk je wel voor rede vatbaar.

Suzan Somers (VS TV-personality)

Weegschaal met ascendant Tweelingen

Je ben communicatief ingesteld, een echte teamplayer. Onderhandelen is jouw fort! Je weet de juiste dingen te zeggen op het juiste moment. Je hebt de gave van het woord en een mooie stem.

Sarah Bernhardt (actrice), Bruce Springsteen

Weegschaal met ascendant Kreeft

Je lijkt veel emotioneler en traditioneler dan je bent. Je kunt daardoor ook erg sociaal in het leven staan. Je trekt je de dingen om je heen aan, je past je aan en ondertussen houd je het leuk en prettig. De vrede bewaren is jouw kracht.

Oliver North, Sandra Reemer

Weegschaal met ascendant Leeuw

Met jouw uitstraling en charme maak je een goede indruk. Je hebt een eigen stijl en een goede smaak. Waardig en aardig! Voor een Weegschaal ben je wel wat egocentrisch. En je bent nog ijdeler dan de andere Libra’s.

Roger Moore

Weegschaal met ascendant Maagd

Je bent iemand die koel en praktisch samen met anderen aan de slag gaat. Technische samenwerking is jouw terrein. Maar ook het gebruik van je spreek- of schrijftalent. Je bent aardig en bescheiden. Minpuntje: soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Oscar Wilde, Olivia Newton-John

 Weegschaal met ascendant Weegschaal

Je bent iemand die zich niet anders voordoet dan ie is: gewoon aardig en prettig om mee samen te werken. Je kunt goed organiseren en regelen. Je hebt een prima smaak! Ook ben je iemand die belangen goed kan afwegen. En dat valt op.

James Tissot (schilder), Arthur Miller, Rita Hayworth, Jean Claude van Damme, prins Johan Friso, Hans van der Togt

Weegschaal met ascendant Schorpioen

Je hebt een sterke en fanatieke uitstraling, maar eigenlijk ben je best aardig. Als de mensen door jouw eerste verdedigingslinie zijn heengebroken vinden ze een veel luchtiger type. Misschien kijk je stuurs of indringend of roep je altijd eerst hard ‘nee’?

Je bent een strategisch werkende teamplayer die soms moeilijke wordt gevonden.

Friedrich Nietsche (filosoof), Margaret Thatcher, Chuck Berry, Sarah Fergusson, Vladimir Putin, Klaas Bruinsma

Weegschaal met ascendant Boogschutter

Je bent opgewekt en charmant en zult wel vele vrienden hebben. Je gaat recht op je doel af als je eenmaal een besluit hebt genomen. Je zou (met de juiste aspecten) kunnen slagen in de liefde, de diplomatie of in de kunst . Je houdt van reizen.

Poolonderzoeker Nanson, Paus Johannes Paulus I,, John Profumo, Klaus Kinsky, Prins Laurent, Timoty Leary (psycholoog)

Weegschaal met ascendant Steenbok

Een wat berekenend overkomende Weegschaal. Met voorzichtigheid en beleid probeer je (in) je carriére prettig te regelen en organiseren. Je kijkt wat wantrouwig de wereld in.

Paul Hindenburg (politicus), Prinses Margarite, Dick Advocaat

Weegschaal met ascendant Waterman

Muzikaal talent of artistieke gaven zouden uit deze combinatie kunnen voortkomen. In ieder geval ben je vriendelijke en sympathiek. Je gaat op een speciale en unieke manier vooruit in het leven.

F. Scott Fitzgerald (auteur)

Weegschaal met ascendant Vissen

Je bent een romantisch mens dat in de liefde of samenwerking wel eens confrontaties heeft. Op den duur leer je je te handhaven en te verdedigen. Mogelijk ben je kunstzinnig. Je kunt mensen goed aanvoelen en werkt goed samen om achter de feiten komen.

John Coltrane, Jack Spijkerman

ZONNETEKEN SCHORPIOEN 

Schorpioen met ascendant Ram

Je bent een agressief verdediger en zeer sterk. Je bent geschikt om leiding te geven aan een reorganisatie. Je kunt het jezelf erg moeilijk maken, vooral door je impulsieve en direkte optreden. Later ontwikkel je je tot een ware strateeg. Je maakt je snel boos.

Billy Graham, Robert Kennedy, Joseph McCarthy (‘communistenjager’, senator)

Schorpioen met ascendant Stier

Je gaat erg ver om je talent uit te putten en geld te verdienen. Je hebt anderen (een team of een partner) nodig om de uitdagingen in je leven met kalmte tegemoet te treden.

Christian Barnhard (hartchirurg), Andy Warhol, Lesseps (ir. Van Suezkanaal)

Schorpioen met ascendant Tweelingen

Wat je doet, doe je handig en slim. Je zou een goede spion kunnen zijn, want je hebt een onderzoekende en wantrouwige geest. Dat combineer je met vlot optreden. Jij komt alles te weten! Je hebt sterke (soms strenge) opvattingen.

Hillary Clinton?

Schorpioen met Kreeft ascendant 

Diep emotioneel type. Vrouwen met deze combinatie zijn verleidelijk en moederlijk tegelijk. Hartstocht is jouw deel. Je gaat ergens helemaal voor in het leven! Dat breng je echter subtiel.

Ed Davies (politiecommissaris Chicago), W. Heirens (kindermoordenaar), Marc Penfield (astrologiesite)

Schorpioen met Leeuw als ascendant

Je bent iemand met een sterke persoonlijkheid. Je maakt altijd geweldige entrees en weet ‘het’ (wat het ook is) te brengen. Je combineert fanatisme met schwung of een vorstelijke houding.

Gilbert Becaud, Michel Gauquelin, Joost Zwagerman, Prins Charles, Martin Simek, Franz Liszt

Schorpioen met Maagd als ascendant

Je bent het type van combineren en deduceren, een echte Sherlock Holmes. Je ziet elk draadje en pluisje en weet het naadje van de kous. Je hebt een uitgesproken mening.

Catherine Keijl, Ton Sijbrands, John Cleeese

Schorpioen met ascendant Weegschaal

Een strateeg! Jij bent geschikt voor een potje schaak. Je scherpte gaat verborgen achter een sympathiek masker. Je kunt goed samenwerken en binnen die samenwerking kracht tonen.

Francois Mitterand, Tatum O’Neal

Schorpioen met Schorpioen ascendant

Je bent een sterk en moedig leiderstype dat meteen bij binnenkomst opvalt. Of je valt op omdat je sexy bent. In ieder geval is het voor anderen soms een uitdaging om je te benaderen. Sommigen durven niet eens…

Grace Kelly, Charubel (occultist)

Schorpioen met ascendant Boogschutter 

Je bent een sterk optimist die er helemaal voor gaat om vooruit te komen in het leven. Daarbij kun je je eigenlijk zelf verloochenen. Je leeft dan voor je beroep.

Spirow Agnew, Jody Foster, Sai Sathya Baba, Maarten Spanjer, Joan Haanappel

 Schorpioen met ascendant Steenbok

Jij bent een diehard, iemand die zich uitput om iets te bereiken en daarvoor de nodige confrontaties durft aan te gaan. Je combineert een sterke geest met een gehard lichaam. En je hebt sterke vriendjes…

Charles Bronson, August Rodin (beeldhouwer)

Schorpioen met ascendant Waterman

Je bent een revolutionair type, iemand die de wereld verandert of de eigen wereld op de kop zet. Je komt er in de wereld door anders of bijzonder te zijn.

Condoliza Rice, Roseanne Barr, Neil Young, Hans Janmaat

 Schorpioen met ascendant Vissen

Je bent een mystiek type. Of je bent het toppunt van romantiek, of je bent een fanatiek kluizenaar. Je geeft je helemaal over aan je idealen en aan je ideeën. Je hebt veel fantasie en weet dat over te brengen.

Jack Haley (filmproducent)

ZONNETEKEN BOOGSCHUTTER 

Boogschutter met ascendant Ram

Je bent een ondernemend en positief mens dat probeert na te denken voor het handelen. Soms lukt je dat ook nogJ! Je kunt politiek actief zijn. Je minpuntje is dat je soms te snel je mening vormt (of uit).

Bette Midler

Boogschutter met ascendant Stier

Je hebt het een beetje moeilijk omdat je omgeving zo traag en conservatief lijkt te reageren op jouw plannen. In werkelijkheid kies je zelf ook voor de degelijke aanpak. Je kunt specialistisch succes hebben in de kunst.

Beethoven, Anton Rubinstein (pianist), Christina Onassis, Marte Roling

Boogschutter met ascendant Tweelingen

Druk, druk, druk is op jou van toepassing. Soms lijkt het of je wordt geleefd, maar je moet toegeven dat je zelf de aanjager van dit alles bent. Je wilt alles weten en met iedereen kennismaken. Je wilt omhoog! Je bent soms wel wat tactloos. De as Tweelingen-Boogschutter is de reisas. Reizen of transport kan een grote rol spelen in jouw leven.

James Doolittle (piloot)

Boogschutter met ascendant Kreeft

Je wilt ziektes genezen, kweken, opvoeden en hebt een zorgzaam optreden. Andersom kun je je ook zorgen maken over je gezondheid. Je hebt meer dan een ander kans op populariteit.

Hector Berlioz (op de grens van Ascendant Tweelingen en Kreeft), Steven Spielberg, Robert Hand, Dave Brubeck

Boogschutter met ascendant Leeuw

Een stralende optimist met levensmoed en tolerantie komt voort uit deze combinatie. Met de zon in het vijfde huis sta je graag in de belangstelling en vind je een manier om in the picture te geraken.

Robert Koch (bacterioloog), Franco Nero (filmster), Tina Turner

Boogschutter met ascendant Maagd

Je bent een ongelovige Thomas! Heb je een kritische instelling tegen het geloof dat je van huis uit met de paplepel kreeg ingegoten? Of ben je zo ruimdenkend dat alles waar lijkt te zijn? Jij ontwikkelt je door op de kleintjes en de details te letten.

Woody Allen, Carl Maria von Weber (componist), Kurt Waldheim (internationaal politicus)

Boogschutter met ascendant Weegschaal

Sympathiek en opgewekt leg je contacten of geef je instructies. Je bent een charmante verkondiger van het woord of je geeft les. Succes als artiest, in de kunst of een geslaagd huwelijk.

Greg Alman (musicus), Uri Geller, Frank Zappa

Boogschutter met ascendant Schorpioen

Je bent erg ambitieus, voornamelijk omdat je je bezit wilt uitbreiden. Dat lukt je door er helemaal voor te gaan!

Gustave Flaubert (componist), Greetje Kauffeld (jazzzangeres), Mark Twain (schrijver avonturenboeken), Dizraeli (politiek), Racine (toneelschrijver) 

Boogschutter met ascendant Boogschutter

Jij bent degene die mensen enthousiast kan maken en je doet het helemaal op jouw eigen positief ingestelde manier!

Franz von Lenbach (schilder), Jeroen Krabbé, Jimmy Hendrikx

Boogschutter met ascendant Steenbok

Jij beheerst je enthousiasme en kijkt goed uit voor je iemand deelgenoot maakt van je geheimen. Dit maakt je geschikt voor een functie waarbij geheimhouding verplicht is.

Thorwald Dethlefsen (psycholoog)

Boogschutter met ascendant Waterman

Jij bent iemand voor wie vriendschap erg belangrijk is. Dit speelt vooral als je zon in het elfde huis staat. Staat de zon in het tiende dan is je loopbaan erg belangrijk, maar je komt er dan wel samen met vrienden of in clubverband. Je komt vriendelijk en sociaal vaardig over en bent iemand die midden in de gemeenschap staat.

Jim Morisson (The Doors), Josine Meijer (astrologe van Gerard Reve), Baruch Spinoza

Boogschutter met ascendant Vissen

Jij bent spiritueel, empathisch of speculatief en gebruikt die eigenschappen om je visie te verspreiden.  Het thema van het devote publiek speelt een rol in jouw leven. Misschien ben je zelf een fan/volgeling van iemand of van een idee.

Karen Hamaker (astroloog), Ben Bernanke (Federal Reserve, econoom)

ZONNETEKEN STEENBOK 

Steenbok met ascendant Ram

Dadendrang en ambitie strijden in jou om de eerste plaats. Energiek klim je naar de top. Treed je in de voetsporen van onderstaande voorbeelden?

Mary Tyler Moore (actrice), John De Lorean (van de autofabriek), Aristoteles Onassis, Joan Baez (folksinger) 

Steenbok met ascendant Stier

Je bent een materialist bij uitstek en hecht aan de waardevolle dingen in het leven. Dus wil je graag iets concreets neerzetten. Je klimt langzaam maar zeker op. Je hebt gevoel voor vormgeving.

Martin Luther King

 Steenbok met ascendant Tweelingen

Een tegenstrijdige combinatie, maar wel een die tot op hoge leeftijd goed geconserveerd kan blijven. Je bent nuchter en houdt van feiten en onderzoek. Meten is weten!

Johannes Kepler, John Denver

 Steenbok met ascendant Kreeft

Je bent met deze combinatie geknipt voor het ouderschap of een andere leidinggevende rol. Je bent verantwoordelijk en zorgzaam en weet maat te houden in alle dingen. Je gevoel voor humor komt soms sarcastisch over.

Scott Walker (popzanger)

 Steenbok met ascendant Leeuw

Je wilt gerespecteerd worden al kom je er door in de problemen. Je hebt er alles voor over! Je wilt de leiding hebben in het leven. Langzaam maar zeker wil je een ster of een uitblinker worden.

Mohammed Ali

Steenbok met ascendant Maagd

Bescheiden, realistisch en kritisch houd je je het liefst met de basale dingen bezig. Dat houdt ook in dat je (misschien in de dienstverlening) wilt opklimmen. Je bent een serieus werker.

Francoise Hardy (zangeres), Richard Nixon, Donna Summer, Kevin Costner

Steenbok met ascendant Weegschaal

Je bent representatief en ambitieus, een goede combinatie om te slagen in de wereld. Je doet het met charme en diplomatiek, maar je bent wel in het openbaar aan het werk!

Albert Schweitzer, Louis Pasteur, Rod Stewart, David Bowie, Isac Newton

Steenbok met ascendant Schorpioen

Een combinatie die tot uitputting kan leiden door te hoge eisen te stellen aan je resultaten.Je doet alles even intens en werkt hard. Je eist daarvoor respect, mogelijk van je leerlingen, klanten of toehoorders. Je kunt goed met je handen werken.

Paul Cezanne, dr. Tom Dooley (Medical Aid Mission), Edgar Allen Poe, Pergolesi (componist), Monica Seles

Steenbok met ascendant Boogschutter

Opgewekt werk je aan je financiële toekomst, hoe dan ook. Je kunt goed plannen en organiseren.

Conrad Hilton, Martin Gaus, Gerard Depardieu, Hans van Tongeren 

Steenbok met ascendant Steenbok

Jij bent iemand die ervoor knokt om op te klimmen, liefst in het openbaar. Overal waar hiërarchie is ben je op je plaats (ambtenarij, politiek, leger). Je weet geduldig je kansen af te wachten en bent een realist. Maar je valt in ieder geval op in gezelschap.

Relus ter Beek (politicus, specialiteit defensie), Joe Frazier (boxer), Linda Lovelace (pornoactrice) 

Steenbok met ascendant Waterman

Je komt vooruitstrevender en dwarser over dan je eigenlijk bent, want in je hart ben je wat conservatief. Je kijkt vriendelijk de wereld in, maar blijft wel voorzichtig. Je doet het op jouw eigen unieke manier, maar je zorgt wel voor brood op de plank.

Janis Joplin, Joris Voorhoeve, Madame de Pompadour (vorstelijk maitresse)

Steenbok met ascendant Vissen

Je bent goed in staat je in anderen te verplaatsen, misschien voor je beroep. Jij zorgt voor de broodnodige dingen in het leven door een netwerk van relaties op te bouwen. Daar stem je je vervolgens op af. Misschien als acteur, misschien in de zorg.

Mart Smeets

ZONNETEKEN WATERMAN

Waterman met ascendant Ram

Een bijzonder energieke combinatie van initiatief en inventiviteit kan je een uitvinder maken of iemand die sportprestaties levert in clubverband. Ook kun je actief bezig zijn voor de gemeenschap, de overheid of een vereniging.

Douglas McArthur (generaal) en Koningin Beatrix 

Waterman met ascendant Stier

Een koppig mens! Maar wel geliefd. Je bent iemand die oprecht van mensen houdt. Je bent wel aardig en moeilijk boos te krijgen maar je wilt ook wel veranderingen aanbrengen en vernieuwen. Is het niet in je eigen leven, dan wel in je bedrijf. Je bent een geschikte veranderingsmanager. En mogelijk ben je nog artistiek ook.

Angela Davies (politiek) en Mia Farrow

Waterman met ascendant Tweelingen

Een flitsende combinatie voor communicatieactiviteiten. Je hebt originele ideeën en doet leuke uitspraken.

John Barrymore (VS-toneel)

Waterman met ascendant Kreeft

Sociaal gevoel en gevoel voor wat er leeft bij de mensen hoort bij deze combinatie. Je komt betrokken over en wilt vernieuwen of moderniseren. Je bent fanatiek als je dingen onderzoekt en strategisch als je gevechten aan moet gaan.

John Travolta, Lord Byron (dichter), Schubert, Galilei

Waterman met ascendant Leeuw

Je bent de ‘primus inter paris’, degene die leiding geeft op opvalt onder zijn gelijken/vrienden en medestanders.

Elco Brinkman, Peter Gabriel 

Waterman met ascendant Maagd

Je hebt een bijzonder kritische instelling en let op de details. Je zou gedistingeerd zijn.

Zsa Zsa Gabor (entertainer/zang), Mozart

Waterman met ascendant Weegschaal

Jij bent vriendelijk en aardig en dus bijzonder populair. Soms ben je bijna te goed voor deze wereld. Mogelijk heb je artistieke aspiraties.

Alice Cooper

Waterman met ascendant Schorpioen

Jij bent revolutionair en rebels. Je ziet kans overal waar dingen vastgeroest raken alles op losse schroeven te zetten. Niets houdt je tegen, je bent een doorzetter. Je kunt met deze instelling in de problemen komen. Terwijl er met jou best wel te praten valt kom je soms over als een fanaat die gelijk wil hebben.

Marcel van Dam, Pim Fortuyn

Waterman met ascendant Boogschutter

Met jouw filosofische instelling kun je op een bijzondere manier geld verdienen of je mening verkondigen. Je bent levensbeschouwelijk. Je kunt wel eens snobistisch zijn, maar over het algemeen ben je opgeruimd en heb je baat bij je vooruitziende blik.

Joyce Hoen (astrologe), Marie Christine van België

Waterman met ascendant Steenbok

Je bent principieel. Je gedraagt je correct. Je kunt mensen en dingen goed beoordelen, misschien omdat je zo afstandelijk bent.

Charles Darwin, Reinhold Ebertin (astroloog)

Waterman met ascendant Waterman

Je bent een opvallend vernieuwer, iemand die steeds weer begint aan nieuwe projecten. Je bent menslievend en wilskrachtig.

Abraham Lincoln

Waterman met ascendant Vissen

Jij bent iemand met toekomstvisie. Op zijn slechtst ben je een dromer die alles net even anders wil doen dan anderen en daarom buiten de orde valt. Op zijn best zet je jouw kwaliteiten in om mensen te overreden in onderhandelingssituaties.

Carroll Righter (astroloog), Caroline van Monaco

ZONNETEKEN VISSEN 

+ ascendant…

Vissen met ascendant Ram

Je lijkt het type van de snelle jongen of meid, maar eigenlijk ben je een idealist of romanticus. De combinatie maakt dat je door te werken, sporten of actie te voeren je ideale leven wilt leven of je idealen waar wilt maken. Pas op voor vluchtgedrag als het even niet lukt.

Henk Westbroek

Vissen met ascendant Stier

Jij bent iemand die met beide benen stevig in de grond staat en met het hoofd in de wolken. Een geïnspireerd artiest of kunstenaar kan hier wat mee. Voor een bankier is het lastiger. Je kunt je idealen of dromen in groeps- of partijverband handen en voeten laten krijgen.

Liza Minelli, Treindl (astroloog), George Washington

Vissen met ascendant Tweelingen

Je komt jeugdiger en vlotter over dan je bent. Communicatiestoornissen kunnen je deel zijn omdat je niet echt helder bent over wat je wilt. Dat neemt niet weg dat je ambitieus bent en je (jeugd-)dromen waar kunt maken.

Niki Lauda, Albert van Monaco

Vissen met ascendant Kreeft

Jij bent iemand die helemaal meegaat met de trends en de modes. Je bent sterk te beïnvloeden door de media en misschien ben je mediamiek. In ieder geval ben je iemand die zich weinig gelegen laat liggen aan het huishouden. Liever houdt je je bezig met romantischer zaken.

Leon de Winter, Thom Hoffman

Vissen met ascendant Leeuw

Een romantisch veroveraar die ‘het’ stralend doet, dat ben jij. Je hebt idealen waar je helemaal en op een opvallende manier voor gaat. Je hebt diepgang achter je glamoureuze verschijning.

Prins Andrew, Ronald Jan Heijn,Stephanie van Monaco, Prins Carlos jr., Cyrano de Bergerac

Vissen met ascendant Maagd

Hoe je overkomt kan voor jou een belangrijk item in je leven zijn. Je slaagt erin meestal netter, cleaner, schoner en koeler te lijken dan je bent. Je bent kritischer en let meer op de details dan anderen. Word geen sloofje! Je bent geneigd andermans taken op je schouders te nemen uit medelijden. Soms kunnen ze je gemakkelijk iets wijsmaken. Op zijn best kun je je goed inleven in anderen.

Patty Hearst, Danny de Munk, Frederic Chopin, Paus Leo 13de, stadhouder Frederik Hendrik, Juliana van Stolberg, Copernicus, Kurt Cobain

Vissen met ascendant Weegschaal

Je hebt een romantisch karakter. Attent en charmant voorkomen gecombineerd met een dromerige en idealistische geest; dat maakt een bijna ideale minnaar of minnares. Soms wat al te gul, maar goed…Muziek, zang en dans zouden goed bij je passen.

Mark Klein Essink, Elisabeth Taylor

Vissen met ascendant Schorpioen

Een instinctief type met een spirituele aard of een notoire losbol, maar de meesten met deze combinatie zweven ergens ertussenin. Je bent niet gemakkelijk te benaderen.

Lenny Kuhr, Victor Hugo, Koning Willem III

Vissen met ascendant Boogschutter

Jij bent een hoopvol iemand. Je weet geheimen te bewaren en komt toch open over. Dat maakt je tot iemand die goed kan adviseren in hulpverleningssituaties, bijvoorbeeld. Je kunt ook anderen inspireren. Je bent wel een beetje druk en altijd bezig…

Martine Bijl, Michelangelo, Jerry Lewis

Vissen met ascendant Steenbok

Je combineert een formele houding met een alles begrijpende geest. Misschien ben je wat zorgelijk en trek je je daarom veel aan. Je maakt je zorgen om de underdog in de samenleving.

Multatuli

Vissen met ascendant Waterman

Je hebt een originele werkwijze en kunt bijzonder geestig zijn. De andere kant van het verhaal is dat ‘liefde maakt blind’ erg toepasselijk is voor jou. Niet alleen liefde voor mensen, maar ook voor je werk, bijvoorbeeld. Je hebt sociale idealen.

Heilige Theresa van Avila

Vissen met ascendant Vissen

Jouw instelling past bij een (levens-)kunstenaar. Je kunt opvallen door je idealisme of je geloof of door je inspiratie. Aan de andere kant kun je hulpverleningsinstanties leiden. Laat de financiën dan maar aan anderen over en zet je voelhorens uit. Je zou acteertalent en fantasie hebben. Bovendien kun je goed geheimhouden.

Konrad Adenauer is een voorbeeld van Vissen met ascendant Vissen.

Reacties gesloten