Artistiek talent in de horoscoop

Advertenties

Art-portrait-collage_2

Op mijn blog art-astrologie.blogspot.com en de Engelse versie art-astrology.blogspot.com heb ik veel voorbeelden genoemd van horoscopen met daarin het ‘patroon van artistiek talent’. Dat patroon bestaat uit:

 • mineure en/of majeure aspecten tussen de Maan, Venus en Neptunus
 • posities van Maan, Venus en Neptunus in de tekens die daarbij horen (Vissen, Kreeft, Weegschaal en Stier)
 • voor beroepsuitoefening: betrokkenheid van het MC (de midhemel)

Op deze site Astromarkt vind je horoscooplezingen, ook van artiesten, kunstenaars en schrijvers. In de meeste van deze horoscopen van artistiek begaafde mensen (of mensen die hun geld verdienen in de wereld van het amusement) vind je dat patroon. Ik citeer:

 1. Kurt Cobain’s horoscoop wijkt daar vanaf. Hij heeft de Maan in Kreeft en Venus in Vissen (dus Maan en Venus in toepasselijke tekens en sterk geplaatst). Neptunus rijst voor zijn zon uit. Venus maakt een driehoek met Neptunus en beide zijn verbonden met het MC, maar de Maan doet niet mee. De Maan ‘roept’ (geen aspecten in orb 5 graden). Dat wijst op behoeften, emoties en ervaringen op elk mogelijk niveau. Dat Venus, Neptunus en Maan alle drie prominent zijn benadrukt de artistieke kant van Cobain en wijst alweer op hypersensitief zijn. Met Venus in aspect Uranus komt ook gevoel voor ritme naar voren.
 2. James Dean was acteur, maar hij was meer nog ‘een mooie man’. Je ziet aanwijzingen voor artistiek talent in zijn horoscoop: Neptunus staat driehoek Venus en 67.5 graden = semi anderhalfvierkant de Maan.  Venus staat in Steenbok. Dat is een ‘cool’ teken voor mannen..
 3. Over Frida Kahlo: Venus en Neptunus symboliseren het kunstenaarschap, ook in haar horoscoop. Stier op het MC leidt naar Venus als eindheerser. Neptunus rijst voor de Zon uit. Verder zie je dat de heerser van het vijfde huis van creativiteit (Jupiter) geen aspecten maakt binnen 5 graden orb of binnen teken. Dat maakt Jupiter prominent. Er zijn meer aanwijzingen in de richting van kunst. Zo staat de Maan in Stier bovenin de horoscoop en is de Maan in Stier éen van de symbolen voor kunstzinnigheid. De Maan maakt geen majeure aspecten binnen teken of orb en is daarmee prominent. Je kunt deze positie in haar horoscoop lezen als volgt: ze is bovenal een kunstzinnige vrouw. Succes in de schone kunsten had ze wel (…)
 4. Over Rutger Hauer :Het patroon van artistiek talent staat als volgt in deze horoscoop:1. Maan vierkant Neptunus

  2. Venus binoviel Neptunus

  3. Venus driehoek het MC in Stier

  Voor het succes tekent de Ascendant (uiterlijke verschiijning) conjunct Jupiter/Pluto.

 5. De horoscoop van Ramses Shaffy heeft Kreeft op de Midhemel (MC).De Maan (die bij Kreeft hoort) staat anderhalf-halfvierkant (67.5 graden) van Venus af.

  Venus staat weer halfsextiel Neptunus.

  Neptunus staat half vierkant het midpunt ASC/MC.

  De planeten van het talent en het gevoel voor stijl en schoonheid (Maan, Venus en Neptunus) zijn met elkaar en met het MC verbonden.

  B.
  Je ziet het  ook midpuntcombinaties als deze:

  • Maan vierkant Zon/Jupiter en Jupiter/Neptunus plus 112.5 Jupiter/Pluto
  • Venus semi half vierkant Jupiter/Neptunus en Zon/Jupiter plus half vierkant Jupiter/Pluto
  • Jupiter half vierkant Maan/Venus

  Je ziet daarin succes (Jupiter) met kunstzinnige gevoeligheid of talent(Maan/Venus/Neptunus).

 6. Het patroon van artistiek talent wordt gevormd door Maan, Venus en Neptunus met MC en de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen. Op de geboortedag van Toon Hermans waren er meerdere moment voor de geboorte van een ‘talent’. Toon Hermans heeft in de horoscoop van 2u40 GMT  een compleet patroon.Maan zonder majeure aspecten (geheugen, ‘act’ op elk mogelijk niveau)
  Venus zonder majeure aspecten, rijzend voor de Zon (plezier, stijl op alle niveaus)
  Neptunus half vierkant Maan (hypergevoeligheid)
  Neptunus conjunct MC (loopbaan i.v.m. idealen)
  Neptunus half vierkant AC/MC (ideologie of kunst van cruciaal belang0
  Neptunus vierkant Zon/Maan (worden gemotiveerd door visie en fantasie)

  In zijn horoscoop zie je Maan sextiel Venus en half vierkant Neptunus. Neptunus maakt een vierkant met het MC. De Maan staat cruciaal bovenin. Voor het succes zie je de Zon op de Ascendant en Jupiter oppositie MC.

 7. Gerard Reve heeft een horoscoop met het patroon van artistiek talent erin:. Vissen (teken van Neptunus, symbool van het ‘onstoffelijke’) staat op het MC
  . De Maan in Vissen staat samen met het MC (een prominente plaats)
  . Venus staat op de Descendant (dat is een prominente plaats)
  . Maan staat sextiel Venus (aanwijzing voor gevoel voor stijl en kunstzin)
  . Venus staat biquintiel Neptunus (voor creatief artistiek talent)
  . Pluto, dispositor van het 5de huis van creativiteit, staat prominent bij de Ascendant
  . Met Zon in Boogschutter en Maan in Vissen heeft hij een alternatieve combinatie van Jupiter (heerser van Boogschutter) en Neptunus (heerser van Vissen) in de horoscoop. Het is een combinatie die hoort bij een publiek dat de fantasie moet gebruiken (en voor fans). Het is OOK een combinatie voor religie.
 8. Cees Nooteboom schrijft reisverslagen maar maakt ook gedichten. Zijn horoscoop is anders dan die van andere schrijvers of kunstenaars. Meestal is er een patroon van artistiek talent gevormd door aspecten van Maan, Venus en Neptunus met het MC en posities in de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen. Zijn variant is:
  Venus staat samen met Neptunus. Het midpunt staat binoviel de Maan. De Maan maakt een sextiel met het MC.

  Het is van belang dat Neptunus een hard aspect met ASC/MC heeft, omdat dat kunst en fantasie van cruciaal belang maakt.

  Met Zon conjunct Mercurius heer MC heb je al een gegeven dat wijst op het belang van communicatie in zijn vakgebied.

 9.  Wolfgang Amadeus Mozart’s horoscoop barst van het talent:– Venus maakt geen aspecten binnen teken. Dat maakt Venus prominent. Venus is éen van de componenten voor artisticiteit. De andere is Neptunus. Deze planeet staat sextiel het MC.

  – Muzikaliteit heeft naast Venus-Neptunus verband met Venus-Uranus. Je kunt daarover meer lezen in het artikel over popzangers op Astromarkt. Mozart’s horoscoop heeft Venus ‘roepend’ en Uranus staat prominent op de Descendant.

  – De Maan staat quintiel Venus, een aanwijzing voor creatieve kunstzinnigheid.

  – Er zijn liefst 18 midpunten en aspect-combinaties die op succes wijzen. Dat is bovengemiddeld, ook voor mensen met succes.

 10. Voor nog meer voorbeelden: zie de genoemde blogs hierboven!

Velen hebben talent, weinigen is het gegeven er beroemd of rijk mee te worden. Daarvoor heb je de niet alleen  ‘succesaspecten’ (met Jupiter en Pluto) nodig, maar ook de juiste mensen om je heen, het juiste milieu en gunstige progressies of transits.

Reacties gesloten