Sterrenbeeld Weegschaal

Advertenties

TEKEN LIBRA OF WEEGSCHAAL

Welkom bij het sterrenbeeld Weegschaal (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Weegschaal of Libra). Klik hier voor de andere sterrenbeelden.

STERRENBEELD WEEGSCHAAL, ZON IN LIBRA

In 2012 op 22 september om 16:50 uur MEZT wordt de eerste Weegschaal van het jaar geboren. Dat was anders in 2004. De zon begint op 22 september 2004 om 18uur31 MET in het teken Weegschaal te lopen en eindigt deze reis op 22 oktober om 23u24. Dat is elk jaar op een ander tijdstip! Wie ongeveer in deze periode geboren wordt heeft de zon in het teken Weegschaal en wordt een Weegschaal genoemd. Hier vind je alles over het sterrenbeeld Weegschaal!

Het zevende sterrenbeeld is Weegschaal of Libra. Weegschaal is een luchtteken en een hoofdteken. Luchttekens zijn communicatietekens. Onderhandelen, boodschappen overbrengen, samenwerken, interactie: dat alles hoort bij luchttekens. Hoofdtekens maken, bewaren, delen en beheren. Weegschaal is het symbool van ‘samen doen’. Als je veel invloed van het teken Weegschaal in je horoscoop hebt zul je je niet prettig voelen in je eentje. Je hebt IEMAND nodig.

De planeet die bij Weegschaal hoort is Venus, de planeet van de sympathie, schoonheid, evenwicht en …liefde.

Als je geboren bent met de Zon in het teken Weegschaal dan wil je het evenwicht bewaren. Je sluit daarom gemakkelijk compromissen, zorgt voor een harmonieuze sfeer en een prettige omgeving. Dat heb je allemaal nodig om goed te kunnen functioneren. Je bent geboren om ieder zijn deel te geven. Dat moet je afwegen en daarvoor moet je keuzes maken. Dat laatste is voor jou moeilijk, omdat je ook de andere kant van de medaille ziet. Weegschalen gedijen als er evenwicht bestaat tussen werk en rust, plezier en plicht. Zelf zijn ze snel uit het evenwicht te krijgen. Ruzies, zorgen of verplichtingen kunnen de Weegschaal totaal uit balans brengen. Om je te helpen met iedereen op goede voet te blijven staan ben je een geboren diplomatiek talent. Veel politicit hebben invloeden van het teken Weegschaal (niet alleen Zon, maar ook ascendant of Maan).

Ook als andere tekens nadrukkelijk aandacht vragen in jouw horoscoop laat je zien dat je een Weegschaal bent door:

-Scheidsrechter te spelen bij ruzies 
-Per se alles samen te willen doen 
-Gezelschap nodig te hebben 
-Te laten zien dat je een goede smaak hebt 
-Door trots te zijn op je partner 
-In te leveren voor de lieve vrede 
-(Personeels)chef te worden of diplomaat 
– De dingen mooier te maken dan ze zijn (letterlijk en/of figuurlijk)

Beroemde Weegschalen

In een teken dat met harmonie te maken heeft moet je wel haast aardige mensen aantreffen onder de beroemdheden. Helaas gooien die andere hemellichamen vaak roet in het eten. Kijk maar:  Klaas Bruinsma (drugscrimineel), Winnie Mandela (affaire Stompie), Truman Capote (schrijver van In cold blood). Ook veel politici kunnen charmant zijn en weten afwegingen te maken, zoals: Margaret Thatcher. Wim Kok, Vladimir Putin en Jimmy Carter.

De Belgische prins Laurent is een Libra. Onze prins Constantijn is eveneens een Weegschaal. Zo ook Sarah Fergusson, Jean-Claude van Damme, John Lennon, Cliff Richard en Olivia Newton John. Georgina Verbaan heeft eveneens Zon in Weegschaal.

Aan deze opsomming zie je dat Weegschalen onderling verschillen. Wat hen bindt is hun vermogen tot samenwerken en/of afwegen.

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN WEEGSCHAAL

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Weegschaal hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning.


MAAN IN WEEGSCHAAL

Met de Maan in het teken Weegschaal ben je gewend de vrede te bewaren van huis uit. Helaas is dit ook een besluiteloos maantje. Heb je de maan in Weegschaal dan schuif je beslissingen voor je uit tot het zichzelf heeft opgelost. Waar de Maan in Ram behoefte heeft aan zelfstandigheid heb jij altijd iemand nodig om samen mee te zijn. Alleen wonen is niks voor jou! Je hebt nog meer dan iemand met Zon in Weegschaal een partner nodig. En schoonheid en harmonie om je heen.

Als man zoek je dan een vrouw die er beslist leuk moet uitzien. Als moeder ben je lief voor de kinderen, maar ze mogen geen ruzie of herrie maken. Bovendien heb je er een dagtaak aan om alles eerlijk tussen de kinderen te verdelen. En aan de gelijke verdeling van de aandacht voor moederschap en partnerschap. Daarom zie je er ook als drukke huisvrouw toch leuk uit, daar zorg je wel voor! Je zou verder kunstzinnig kunnen zijn. Het vertolken van gevoelens (als acteur) zou je prima afgaan.

Manen in Weegschaal: Jeanne dÁrc, George W. Bush, Shakespeare, prins Constantijn, de Canadese toneelspeler en travestiet Craig Russel, Catherine Keijl, Sylvester Stallone, Monique v.d. Ven, de Catalaanse architect Antoni Gaudí en Willem Nijholt.

MERCURIUS IN WEEGSCHAAL

De planeet van de studie en de handel in het teken van wikken en wegen : dat is het symbool van de calculerende student. Deze student gaat luchtig door de studie heen en leert alles wat nodig is om het examen te halen. Erg fanatiek is ie zeker niet! Studeren moet leuk blijven! Je bent een diplomatiek talent en weet je woordje leuk te doen. Daarmee kom je al ver. Je hebt ook goede manieren en weet wanneer je moet zwijgen. Als het moeilijk wordt kun je goed jokken ook! Je bent geknipt voor diplomaat of politicus.
Als je de zon in Weegschaal hebt hoef je niet ook Mercurius in Weegschaal te hebben. Misschien kom je al sprekend heel anders over dan je eigenlijk bent en heb je Mercurius in Schorpioen of Maagd. Dat maakt je dan feller respectievelijk kritischer.

Mercurius in Weegschaal hebben: kardinaal Richelieu, Sophia Loren, prins Johan Friso en koning Boudewijn.

VENUS IN WEEGSCHAAL

 Venus in het teken van de schoonheid en de harmonie, hoe zou dit ooit fout kunnen gaan? Maar toch, kijk naar het voorbeeld van Clinton. Liefde in het teken van Libra kan ook wijzen op het houden van of op prijs stellen (Weegschaal) van mooie vrouwen (Venus!). Goede smaak staat voorop, ook bij het kiezen van de partner. Die moet er beslist goed (representatief) uitzien. Vrouwen met deze stand van Venus zijn charmant! Als je zon in Weegschaal hebt kan Venus in jouw horoscoop in Maagd of Schorpioen staan. Dat maakt je dan in de liefde nucher en kritisch of hartstochtelijk en intens.

Venus in Weegschaal vind je behalve bij Bill Clinton ook bij Sean Connery (James Bond, een rol die hem wel zal hebben gelegenJ), Freddy Mercury en acteur Luc Lutz. Ook prins Johan Friso heeft Venus in de Weegschaal. Bo Derek en Georgina Verbaan ook! 

MARS IN WEEGSCHAAL

Mars in Weegschaal hebben is niet altijd bevorderlijk voor het huwelijksleven. Alle vormen van samenwerken hebben een element van competitie en ruzie in zich met deze stand. Het positieve eraan is dat je wel kunt werken (Mars) aan je relatie (Weegschaal). Je hebt tenslotte iemand nodig om mee samen aan de slag te gaan. Het schijnt dat je met Mars in de Weegschaal gemakkelijk denkt verliefd te zijn op iemand die aardig tegen je is. En daar ga je dan al snel op in . Dat zou wel eens voor ruzie in de relatie kunnen zorgen! Misschien is het niet zo handig om iemand met Mars in Weegschaal president te maken.

Beroemde mensen met Mars in Weegschaal zijn: Sarah Fergusson (gescheiden van Engelse prins), Bill Gates, Bill Clinton, Willem-Alexander, Johannes Paulus II, Fellini, Connie Palmen en Freddy Mercury.

JUPITER IN WEEGSCHAAL

Dit is het symbool van het geloof in harmonie en vrede. En het geloof in huwelijk en samenwerking. Allemaal meedoen, dan komt het weer goed! Je bent een gezegend onderhandelaar. Als Jupiter doorslaat naar de andere kant (dat kan met een Weegschaal) kan er een soort goedgelovigheid ontstaan (Alles komt goed zonder dat je er iets voor doet).

Jupiter in Weegschaal treft je aan bij George W. Bush, Bill Clinton, Michael Jackson, Madonna, Prince en Freddy Mercury.

SATURNUS IN WEEGSCHAAL

Een zwaargewicht in een weegschaal vraagt veel van het tegenwicht. Samenwerking is voor jou heel belangrijk en tegelijk kun je nadeel ondervinden van relaties.Eerlijk delen is een plicht. Loyaliteit staat voorop. Met moeilijke aspecten leg je alles het liefst vast in contractvorm.

Saturnus in Weegschaal tref je aan in de horoscopen van: Franco, Paul Getty, Yogananda en Klaas Bruinsma

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN WEEGSCHAAL

ASCENDANT WEEGSCHAAL

Met de ascendant in het teken Weegschaal kom je veel charmanter en aardiger over dan je misschien bent. Je ziet er lief of sympathiek uit; een echte teamplayer. Met jou kan men zaken doen! In werkelijkheid is het alleen de aardige kant die je laat zien. Daarachter kan een heel ander type schuilen. Je gedijt best in een mooie, goed ingerichte en versierde omgeving. Je zorgt ervoor dat je er goed uitziet. Je bent representatief als je al niet mooi gevonden wordt. Of je het meent is een tweede, maar je bent meestal complimenteus.

Tip: kijk eens naar de combinatie van sterrenbeeld en ascendant!

Ascendant Weegschaal hebben: James Dean, Nancy Reagan, David Bowie, Catherina Valente, prins Johan Friso, prins Maurits, Irene Moors, Jean-Claude van Damme, John F. Kennedy en Jimmy Carter. En Theo van Gogh! En Erica Terpstra (altijd beleefd).

MC IN WEEGSCHAAL

Jouw levensdoel is harmonie en schoonheid. Om daar nou hard voor te moeten werken is in tegenspraak met je doel. Een beetje gemakzucht is je dus niet vreemd. We vinden dit MC bij mensen die schoonheid of mooie dingen nodig hebben in hun beroep en vaak in de wereld van het amusement of in representatieve functies.

Brigitte Bardot, prinses Diana en koningin Paola hebben het MC in Weegschaal. Maar ook Carlo Boszhard, Angela Groothuizen en Monique v.d. Ven.

Terug naar boven

Reacties gesloten