Maan en dieet in de astrologie

Advertenties

TIPS VAN DE MAAN

Op Astromarkt vind je veel over de Maan. Op deze pagina gaat het over het maandieet. Zie de inhoudsopgave voor de pagina’s over de maan in teken, in huis, progressieve maan, volle maan en meer.

Bij volle en nieuwe maan werken de standen van onze satelliet het sterkst uit. Voor die dagen krijg je een aantal tips. Wat moet je eten, drinken en doen volgens de maan? Lees het in dit artikel. De informatie kreeg ik van mijn tante. Zij heeft deze wijsheid van huis uit. Mijn grootvader deed bijna niets zonder de maantabel te raadplegen. Daarom aten zij elke maandag gestoofde uien! Daarnaast heeft zij de Enkhuizer almanak en het boek van Claudia van der Sluis ‘Moderne heksen’ geraadpleegd.

Tip 1: Op de dagen dat de maan vol wordt of opnieuw begint te wassen heeft vasten het meeste effect. Dat zijn de sapdagen bij uitstek!

Tip 2: Als je nog niet weet wat je vandaag zult eten, kijk dan verderop bij de Menutips van de Maan.

Tip 3: Het teken waarin de maan staat geeft aan wat je die dag wel of juist niet moet doen. Kijk bij de maandagen van de dierenriem.

Tip 4: Benieuwd in welk teken de maan vandaag staat? Kijk bij www.astro.com in de linker hoek onderin.

MAAN-DAGEN VAN DE DIERENRIEM

Kijk in welk teken de maan vandaag staat! Dat vind je o.a. aan de rechterkant op deze pagina!

NB Op de dagen van volle en nieuwe maan is de hieronder opgesomde uitwerking natuurlijk het sterkst!

OP RAMDAGEN….Is het beter niet teveel naar beeldschermen en naar de televisie te kijken. Je ogen zijn dan gevoeliger dan anders. Dat geldt ook voor je neus, je hersenen en je haar. Een chemische behandeling (verven of permanent) kun je beter uitstellen!

OP STIERDAGEN…Doe je er goed aan de volumeknop wat lager te draaien! Die dagen zijn je mond, keel, kaak, hals en oren gevoeliger dan anders.

OP TWEELINGENDAGEN…Is het prima een lekkere wandeling in de frisse buitenlucht te maken. Spaar die dag je schouders, armen, longen en handen. Doe ademhalingsoefeningen!

OP KREEFTDAGEN…Kun je naast afvallen ook ontgiften. Doe zuinig aan met voedsel en spaar zo je maag, lever en gal. Ook je borst en longen zijn gevoeliger dan anders.

OP LEEUWDAGEN… Mag je geen zwaar werk doen, zoals bijvoorbeeld in de tuin. Spaar je rug en je wervelkolm en denk aan hart en bloedsomloop.


OP MAAGDDAGEN…Is het beste dat je kunt doen lekker in een warm bad met olie liggen, mooie muziek aan en niets anders doen dan bewustworden. Daarmee doe je je zenuwen, je milt en alvleesklier goed.

OP WEEGSCHAALDAGEN…Krijg je misschien een blaasontsteking, want dan zijn de gevoelige plekken de nieren, de blaas, de heupen en het evenwicht. Drink warme kruidenthee. Die dagen functioneren je nier en blaas het best tussen 15 en 19 uur. Maak daar gebruik van door veel te drinken en je zo schoon te spoelen van binnen.

OP SCHORPIOENDAGEN…Zijn de uitscheidingsorganen aan de beurt (bah). Veel fijner is het dat sex op deze dagen prettiger is dan anders. Een vreemde combinatie, deze maantip! Er dreigt gevaar voor schimmelvorming die dag. Maar alcohol richt op deze dagen minder aan dan anders. Neem gerust een glas wijn!

OP BOOGSCHUTTERDAGEN…Moet je de ischias (de grote zenuw van de heup naar de voet) niet teveel belasten. Vermijd zwaar tillen, traplopen en… alcohol die dagen….

OP STEENBOKDAGEN…Kun je beter niet joggen. Wel is het goed te zwemmen of lichte gymnastiek te doen. Dat komt omdat je beendergestel en je gewrichten nu gevoeliger zijn. Pas ook op je huid. Compressen op de knie werken op deze dagen beter dan ooit.

OP WATERMANDAGEN…Zijn de onderbenen en de enkels niet zo goed belastbaar als anders. Hoge hakken dus even in de kast en oppassen voor verzwikken. Ook je aders zijn nu kwetsbaar.

OP VISSENDAGENZou de pedicure het druk moeten hebben. Een behandeling zet nu de meeste zoden aan de dijk. Neem vandaag een lekker warm voetenbad als preventie tegen kouvatten en loop niet te veel. Medicijnen, alcohol en drugs werken nu sterker uit dan anders!

HET MAANMENU

Maandag: Eet wit voedsel. Witte groenten zijn witlof, uien (eet ze gestoofd) en zuurkool. Eet bijvoorbeeld witte rijst.

Dinsdag
: Eet rood voedsel. Biefstuk! Rode groenten zijn tomaten en paprika’s. Eet aardbeien als toetje!

Woensdag
: Eet je geel voedsel. Mais is een gele groente. Eet kaas in plaats van vlees. Eet patat!

Donderdag:
 Neem paars voedsel, zoals rode kool en bietje. Toetje? Rabarber met frambozen en bramen.

Vrijdag:
 Eet groen voedsel. Sla en andijvie, appels. Drink groene thee erbij.

Zaterdag
: Dan eet je het best zwart voedsel. Drink zwarte thee. Eet kidneybonen, zwarte ketan of kaviaar.

Zondag: 
Eet oranje voedsel zoals wortels en sinaasappel. Eet pompoensoep of oranje paprika. Neem er een eitje bij!

Neem dit menu met een korreltje zout!

Naschrift:

Planten hebben het liefst water op de dagen dat de maan in een waterteken staat.  Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen. Op die dagen zijn de planten ontvankelijker voor het water. Dat geldt overigens ook voor de mensen. Op de dagen dat de maan in watertekens staat dus veel drinken (water dus…).

Reacties gesloten