Dubbele aspecten

Advertenties
double

Zweverig spooky bord:)

Vandaag gaat het over ‘dubbele’ aspecten ofwel: aspecten die ‘dubbel zijn’ kunnen aangeven. De Zon staat nu quindeciel Neptunus. De Maan is nu ik dit schrijf conjunct Mercurius.

Zon quindeciel Neptunus
Dat wil zoveel zeggen als een sterke focus op alles wat NEP is of illusie (fantasie, dromen, romantiek, de film, een glamourfoto, de media, bedrog enzovoort). Je kunt jezelf iets wijsmaken, je kunt alles door een roze bril zien of juist negatief en je kunt elkaar in een vals licht zien of zetten. Als iemand zijn of haar Neptunus een hard aspect maakt met jouw zon, dan kun je er zeker van zijn dat je ofwel een heilige ofwel een schurk bent in de ogen van de ander. Zon-Neptunus mensen maken in hun leven nogal eens iets ‘dubbels’ mee en zijn soms zelf ook ‘dubbel’. Ze lijken bijvoorbeeld ‘heilige boontjes’ en zijn het niet. Ze worden omgeven door leugen en bedrog of kunnen goed iets ‘stil’ houden, onder de pet of onder de grond, zoals Jozef Fritzl met Zon biquintiel Neptunus (betekenis: ik kan creatief verhullen).
Er staat een heel artikel over Zon-Neptunus op Astromarkt, dat ik op deze plek niet ga herhalen. Maar wel even dit: als je eenmaal een niet kloppend positief of negatief beeld hebt van iemand, dan kom je er niet gemakkelijk meer af en zie je alles in dat beeld tot je je realiseert dat je jezelf bedroog… of anderen. In synastrie is het een aspect dat voor valse noten kan zorgen.

Angela Merkel, Barack Obama en Mark Rutte hebben alle drie Zon vierkant Neptunus. Wat is de meerwaarde van Zon vierkant Neptunus? Ze werden alle drie wel even politieke leiders aan de top. Misschien gaat het om iets van ‘charisma’? Dat zou mooi passen bij het ongrijpbare van Neptunus, want wat IS het? Het is vandaag een mooie dag om daarover te filosoferen.

Met Zon-Neptunus aspecten speel je altijd een soort van dubbelrol. Er zijn geruchten over je en mensen weten niet altijd ‘alles’. Soms is de ‘verkeerde’ kant goed verborgen en blijft dat zo. Soms wordt de andere kant uitgeleefd in een hobby. Soms gaat het om een vlucht uit de werkelijkheid en niet meer willen zien wat er echt aan de hand is. Zon-Neptunus afflictie in een notendop: de droom die NIET uitkomt en een nachtmerrie wordt, maar dan wel een die wordt ontkend…

Het leven kan niet ideaal worden, de wereld evenmin. En dus is de Zon-vierkant-Neptunus mens doorlopend in conflict met de realiteit en aan het ontkennen wat ieder ander ziet. Ik heb eens een man gezien wiens vrouw in diens bijzijn over de billen werd gestreeld door een ander en die later glashard beweerde nooit geweten te hebben dat ze vreemd ging. Hij keek weg. Wegkijkers zijn ook Zon-Neptunus. Je kunt wegkijken van je eigen verslaving of teleurstelling. Je kunt wegkijken van beelden die je niet bevallen.

Tot zover Zon-Neptunus. Mocht je zo’n aspect hebben en dagdroom je graag: ga gerust door. Ik heb een passend boekje dat ‘Uit de droom’ heet (auteur heet Freke). Vandaag stapte ik even uit de droom toen mijn hondje het leuke roze hoofdkussentje in de vorm van een hondenbotje in een paar seconden wist te reduceren tot een zak met gevaarlijke synthetische inhoud. En ik had er twee van gekocht!

Maar nu de nummer twee van vandaag: Maan conjunct Mercurius. Op Astropost ( zie http://astropost.blogspot.nl/2011/05/moonmercury-midpoint-combinations-and.html ) heb ik het aspect Maan-Mercurius al eens beschreven als het symbool van de persoonlijke perceptie: het gekleurde ‘begrijpen’ en de niet zo objectieve observatie. Wat is nu het verschil met Zon-Neptunus? Met Maan-Mercurius verlang je naar de feiten en kennis, maar wil je die tegelijk aanpassen aan de ‘morus’, erbij horen en slim lijken. Met Zon-Neptunus droom je van iets en geloof je in iets (al dan niet werkelijks). Maan-Mercurius hoort bij geleerd gedrag. Zon-Neptunus hoort bij droombeelden. Toch kun je met beide aspecten liegen of doen alsof. Bij Maan-Mercurius zie je het aan het niet bij elkaar passen van gedrag en woorden (bijvoorbeeld iets treurigs zeggen met een grimas, ja zeggen en nee schudden). Bij Zon-Neptunus zie je het aan het niet tastbaar zijn of met de werkelijkheid overeenkomen van waar de persoon voor leeft, maar soms alleen als je zelf een Zon-Neptunus aspect hebt (anders prik je er niet snel doorheen). Met Maan-Mercurius heb je feeling voor de heersende opvattingen (en pas je je daar politiek correct bij aan). Met Zon-Neptunus heb je iets wereldvreemds of een geheim (en kun je bedrogen uitkomen of … uit alle macht proberen je droom te realiseren – maar dat kan alleen met andere aspecten, hulptroepen).

Als je zelf Zon-Neptunus in de horoscoop hebt: niet getreurd. Je kunt heerlijk wegdromen als het leven saai is en heilig geloven in iets of iemand, zodat je leven een extra dimensie krijgt. Als je Maan-Mercurius in je horoscoop hebt, dan kun je bruisen van studiezin en je weet in elk gezelschap te zeggen wat hoort. Beide aspecten zijn prettig voor boekhandels, video- en bibliotheken, want de een wil weg uit de echte wereld en de ander wil overal een beetje meer van weten.

De horoscoop laat zien hoe je de wereld ervaart en ziet. Maar ergens is er ook de werkelijke wereld. Zo’n wereld die mij roept om het vlees te gaan braden en de hond uit te laten, bijvoorbeeld. Storend, als je Zon sextiel Neptunus heer 1 hebt? Zeker! En nodig!

Fijne zondag. Heb je iets op te merken over dit bericht, ga dan naar Facebook!

*) Ik weet niet zo snel anderen dan Obama, Merkel en Rutte met Zon vierkant Neptunus.

– Andere aspectverbanden Zon-Neptunus bij politici:
Bill Clinton heeft Zon noviel Neptunus
Geert Wilders heeft Zon sextiel Neptunus

– Hillary Clinton heeft het niet, maar in plaats daarvan wel Neptunus rijzend voor de zon, net als Tony Abbott en Silvio Berlusconi

– David Cameron, Wouter Bos, Recep Erdogan, Marine le Pen, Yanis Varoufakis, Mao en Vladimir Putin hebben het aspect helemaal niet…

LINK

http://www.astromarkt.nl/zon-in-aspect-met-neptunus-html/

http://www.astromarkt.nl/mercurius-aspecten-html/#Maan perception-LaurensVanLieshoutperception-LaurensVanLieshout

 

Perception by Laurens van Lieshout via Wiki Commons

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten