Kersthoroscoop 2015

Advertenties

Starry_Night_Over_the_Rhone

Kerst is vol symboliek. Er zit veel van die symboliek in de horoscoop van Kerstnacht. En voor sommigen wat kleine boodschapjes over plezierig samenzijn…

Kerst is ook een tweeslachtig feest. Aan de ene kant is het het aloude Winterfeest (met veel eten, lichtjes en vuur). Aan de andere kant is het voor de Christenen het feest van de geboorte van Christus en van de Kerstboodschap (nieuw leven, hoop). De kersthoroscoop van 2015, die geldig is voor West-Europa, haakt daarop aan. Kijk maar!

Kerst2015

Wijze uit het Oosten, hoop: Je ziet dat Jupiter (hoop, de wijze!) net opkomt in het oosten bij de nachtmis, met de bijna volle maan (symbool van de zwangere vrouw) voor ‘het licht’. Ook mooi is het quindeciel tussen Jupiter en Neptunus: een focus op het wonder, op geloven en op ‘bewondering’. Jupiter-Neptunus is het aspect van het ‘sprookje’ dat Kerstmis is.

Moedermaagd: De Ascendant staat in het astrologisch teken Maagd, samen met de Maansknoop en Jupiter als dispositor van het 4de huis (familie, moeder, gezin). De Maan staat bovenin, in volle glans. Ceres (een ander moedersymbool) maakt een biquintiel met Jupiter vanuit het 5de huis van de kinderen.

Ster en het licht: De ster is een van de symbolen van Kerst. De zon is een ster. De zon is het mooiste symbool in de Kersthoroscoop van 2015. Er worden geen aspecten (majeur of mineur) gemaakt binnen teken of orb met de planeten of de maan. Ik noem dat een ‘roepende’ zon. Dat is wat de zon extra glans geeft en wie op deze Kerstavond geboren wordt krijgt wat van die glans mee. Alles draait om het sterrenlicht in de 2de graad van het astrologisch teken Steenbok (een gotische kerk met drie glas-in-lood ramen, waarvan er een door de oorlog is beschadigd) en de 3de graad (een menselijke ziel die staat te springen om nieuwe ervaringen, zoekt belichaming). Het is een sfeerbeeld dat past bij een Anton Pieck KerstJ

Die stralende zon zie je indirect ook met Kerstnacht. Je kunt ook niet om de volle maan*) van Kerst heen! Op 25 december om exact 12:11 (voor ons niet zichtbaar, midden op de dag) is er volle maan in het astrologisch teken Kreeft. De volle maan zie je als een licht in de duisternis (als de bewolking het toelaat). Het komt niet vaak voor dat er met Kerstmis volle maan is!

Liefde: Venus is het symbool van liefde en sympathie dat in West-Europa niet zichtbaar is met Kerstnacht maar wel degelijk meedoet.

Voor wie slechts hoopt op plezier liefde deze kerst is het goed om te weten dat Venus biquintiel Uranus staat voor een creatieve manier om (weer) verliefd te worden of een avontuurtje te beleven. Ben je daar niet voor in de stemming, voeg dan gewoon iets spannends en lekkers toe aan je kerstmenu! Oh ja, Venus staat in het astrologisch teken Schorpioen. Dat is een sexy Venus, eentje die van de meer uitdagende kant van Vrolijk Kerstfeest houdt, met het accent op kwaliteit.

Romantiek is in de astrologie een combinatie van liefde en leuk + roze bril (Venus + Neptunus). Doe er wat Jupiter bij, en je ziet een sprookjeshuwelijk aankomen. Het zou nu kunnen: Venus/Jupiter anderhalf vierkant Neptunus (Venus sextiel Jupiter en 105 graden van Neptunus) maakt er een sprookjesdag van op 24 december. Het biquintiel met Uranus biedt mogelijkheden voor iets spannends en nieuws en … voor verliefd worden. Het hoeft niet per se allemaal ‘echt’ te zijn. Ook de kerstboom is vaak nep en toch vinden we hem mooi… Voor een romantisch en leuk feest met dito aankleding is het een puik aspect. Kerst is ook zo’n feest! Dat belooft wat!

Er springt bij al dat moois wel 1 klein mispuntje in het oog. Wie daarover niet wil lezen scrollt gewoon niet naar beneden. Deze Kersthoroscoop heeft dus net als alle horoscopen zijn minne puntjes, maar gelukkig nog veel meer moois. Ik noemde al Jupiter. Deze staat met de Noorder Maansknoop op de Ascendant. Dat belooft vooral positiviteit, hoop en sociaal samenzijn en verbeterde relaties (behalve met tante Eris dan).

BOODSCHAP VOOR JOUW EIGEN KERST

Maar, zo vraag je je vast af: hoe is mijn eigen Kerst? Natuurlijk kan geen enkele astrologie-site je dit vertellen. Het hangt af van je eigen horoscoop, je progressieve horoscoop en (niet in de laatste plaats) van je leeftijd, sociaal-economische situatie en gezondheid. Veel mensen voelen zich juist met Kerst extra alleen of arm. Het feest gaat dan aan hen voorbij. Het is niet overal ‘vrolijk’ natuurlijk. Ook zijn er mensen die geen Kerst vieren. De horoscoop van Kerst bevat meer dan alleen vrolijke boodschappen. Toch heeft de horoscoop van Kerst een boodschapje voor al de mensen met bepaalde verjaardagen. Het is immers gewoon een horoscoop met de huidige astrologische posities (de transits). Je kunt er aan zien of je je een beetje blijer voelt met de feestdagen of juist niet. Omdat het Kerst is en het gaat over romantiek, kijk ik (bijna) alleen naar de prettige boodschappen. Hier zie je ze:

 • Schorpioenen die geboren zijn op 16 of 17 november hebben met de Kerst Venus mee (en dat is fijn).
 • Nog prettiger dan voor de Schorpioen wordt het voor de Kreeft van 15 of 16 juli
 • De fijne Kerst geldt eveneens speciaal voor de Vissen van 13 en 14 maart.
 • NA de Kerstdagen profiteren de mensen die geboren zijn op 18-20 november , 17-19 juli en 15-17 maart van de goede fee Venus. Tip: niet te veel suiker!
 • “Niet te veel suikergoed” is ook het advies aan de geborenen op 15, 16 en 17 september, en op 15,16 en 17 december, 14 en 15 juni, 13 en 14 april (je kunt ook overdrijven!), en 13, 14 en 15 januari. Dat zijn meteen ook geboortedata van mensen die zeker tevreden op de Kerst zullen terugkijken, straks, ook al zijn ze een beetje op Santa Claus gaan lijken.
 • Neptunus staat in de 8ste graad van Vissen (Sabian symbol:‘Een meisje blaast op een signaalhoorn’). Wie op 26 februari is geboren zal deze december te maken kunnen krijgen met mysteries, romantiek, raadsels of schandalen. Romantiek heeft altijd twee kanten (die MET en zonder roze bril).
  Als jouw Venus in de 8ste graad van Vissen staat, pas dan op voor verleiding en verleiden, want wat je leuk vindt, hoeft niet echt te zijn.

Je eigen horoscoop heeft vast nog meer boodschappen voor je. Op Astromarkt kun je erover leren…

Mag ik jullie fijne kerstdagen toewensen met veel zon en maan en twinkelende sterretjes? Tot de column over Nieuwjaar…

LINKS EN LEESVOER

 • NB Ik zou bijna vergeten te vertellen dat Kerst voor velen de kenmerken heeft van het oeroude feest van de Winterzonnewende, waarna de dagen weer gaan lengen en er hoop is op een nieuwe lente. De horoscoop van de winterzonnewende zie je in de vorige column.
  http://www.astromarkt.net/winterzonnewende-2015/
 • Voor wie er geen genoeg van kan krijgen nogmaaals de link naar de voorspellingen per verjaardag op CafeAstrology
  http://www.cafeastrology.com/birthday/iftodayisyourbirthday.html Het zijn voorspellingen voor het jaar volgend op je verjaardag. Pas als je jarig bent staat er de prognose voor het komend jaar…
 • Het minpuntje in de Kersthoroscoop heet Eris. Het is een object dat de naam kreeg van een soort boze fee. Venus staat met Kerst exact inconjunct Eris. Dat is alleen leuk voor wie (overdreven veel) van opstoken houdt (en dan bedoel ik niet de open haard of de buitenbarbeque). Vergeet vooral niet om die ene jaloerse tante of concurrent uit te nodigen, of ze komt je feestje alsnog verpesten. Steek niemand de ogen uit met je cadeau’s en vermijd uitsloverij met het diner, dan komt alles goed. En houdt het zelf vrolijk. Je kunt misschien een voorbeeld nemen aan de hoofdrolspeler in de film Christmas Vacation (http://www.imdb.com/title/tt0097958/ )…Over Eris, de boze fee in het sprookje
 • http://www.astromarkt.nl/eris-astrologie-html/

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten