Gelila’s horoscoop

Advertenties

zr ms van amstel Op 16 juni 2016 werd in de Middelandse zee, aan boord van een Nederlands marinevaartuig een baby geboren. Haar moeder was een van de op het nippertje van verdrinking geredde migranten, afkomstig uit Eritrea.

De coördinaten waren 36g38m11s Noord en 014g37m45s Oost, ongeveer tussen de Italiaanse gemeenten Baglusa en Gela in. Ik koos voor Gela om haar naam (Gelila, ‘van de zee’). Het was toen 19u30 plaatselijke tijd. Hier is de horoscoop. Wie kan de Ascendant met de juiste coördinaten geven? Mijn programma’s doen het niet…

gelila

Het was een dag met een behoorlijk aantal conflicten in de horoscoop.

  • Heel belangrijk is Saturnus op haar Ascendant, symbool voor de beperkingen van de situatie op het geboortemoment en van het belang van de ouders.
  • Mars is de apex in een gesloten Yod die wordt gevormd door inconjuncten van Mars met Zon en Uranus (met een sextiel tussen Zon en Uranus); het is een combinatie die je bij o.a. terrorisme en ongevallen vindt; zie het artikel over Mars en Uranus).
  • De Zon maakt een oppositie met Pholus, die driehoek Uranus en sextiel Mars staat (=een actie in verband met acute ommekeer).
  • Ook is er een nauwe samenstand van Uranus en Eris (oorlogsperikelen).

Het is een horoscoop die je doet denken aan een opgewonden standje. De Maan in Schorpioen met de Zon in Tweelingen kan heftig communiceren. Ik denk dat de moeder van Gelila het zo nu en dan moeilijk zal krijgen met de opvoeding. Anderzijds heeft Gelila het misschien juist moeilijk met de contrasten tussen de opvoeding thuis en het leven om haar heen. Saturnus op de Ascendant leert al snel dat het leven niet gemakkelijk is. Saturnus staat vierkant Neptunus, wat kan wijzen op een zekere fysieke zwakte. Dat is wat ik zie in de horoscoop van dit meisje, met inachtneming van haar situatie. Want wat voor leven gaat zo’n meisje tegemoet? Je moet heel goede aspecten hebben om het te redden in een vijandige omgeving en in vrouw-onvriendelijke cultuur, vooral als je niets meebrengt (geld, familie die voor je wil zorgen, ouders met mogelijkheden en kansen).

Toch vonden haar ouders het een goed idee om met een kind op komst het risico te nemen om in een gammele boot te stappen en boze tongen zeggen dat dat bewust gedaan wordt (met een baby meer kans op hulp en toelating). De andere kant van het verhaal is, dat het land Eritrea steeds op voet van oorlog is met Ethiopië, dat door Eritrae van de zee is afgesneden. Er is een dienstplicht van 10 jaar, er wordt gemarteld en het is niet bepaald een bloeiende natie. Toch wil de Europese Unie miljoenen in het land gaan steken (waarmee de EU volgens Vluchtelingenwerk het onrecht helpt voortbestaan). Maar ja, economische belangen… Het gevolg van de hele situatie is de vlucht naar Europa en de geboorte van meisjes als Gelila met een onzekere toekomst die echter in veel opzichten beter lijkt dan wat haar in haar moeders’ land te wachten zou staan. Zo is het in veel landen in de wereld en daarom is er een volksverhuizing aan de gang die nog aangroeide na mevrouw Merkel’s uitnodigende woorden. Alleen met dit verschil met andere volksverhuizingen in de geschiedenis: wij kunnen nergens meer heen vluchten. Hier stopt het en houdt het uiteindelijk op. Maar niet binnen een week. En … voor Gelila zou het wel eens goed uit kunnen pakken, met haar heer 1 in 9, de hoog geplaatste Jupiter (symbool van de redder) in verband met Maan en Pluto. Gelukkig maar, dat geeft hoop in vergelijking met de reportage die ik zojuist zag over vrouwenhandel in de vluchtelingenindustrie. Het roept voor de zoveelste keer de vraag op wat meer invloed heeft: je sociale positie in de wereld of je persoonlijke horoscoop? Tot volgende keer!

LINKS

http://www.ad.nl/nieuws/meisje-gelila-geboren-na-reddingsactie-marinefregat~a79b36fd/

 

http://www.astromarkt.nl/neptunus-in-vissen-html/

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten