Brexit en de relatiehoroscoop

Advertenties
europe2015

Dit plaatje is zooooo 2015

Terwijl het een voor astrologen drukke week was, moest ik het juist kalmer aan doen. Eigenlijk maar gelukkig, want er speelden zoveel horoscopen tegelijk dat ik er eigenlijk al weken of maanden geleden mee had moeten beginnen. De al in februari geschreven horoscoop voor het Britse referendum van Jessica Adams bleek (als Uranus er geen stokje voor steekt) de juiste voorspelling te bieden. Je vindt dat stuk en meer onder deze link: http://www.jessicaadams.com/2016/02/22/how-astrology-predicts-a-brexit/

Uit haar verhaal over het referendum van 23 juni 2016 werd in februari dit jaar al duidelijk dat zij de samenstand van Uranus, Ceres en Eris in aspect met de Britse Ascendant linkte aan een soortgelijke samenstand in revolutionaire tijden en daaruit afleidde dat het wel eens Brexit zou kunnen worden.

De Europese Unie is een samenwerkingsverband. Een relatie is dat ook. Bij de Europese Unie ontbreekt de factor liefde, maar van alle andere factoren hebben ze in Brussel meer dan genoeg om dat te compenseren. Toch is de factor liefde nodig in elke vorm van samenwerking. Je moet een beetje van elkaar houden, anders wordt het tegenwerking i.p.v. samenwerken.

De meeste mensen die vragen stellen over astrologie, hebben vragen over relaties en dan speciaal over de liefde. Past hij of zij bij mij, wanneer trouw ik, bedriegt hij mij? Het zijn van die vragen die net als al het andere dat je uit de horoscoop haalt, gebonden zijn aan regels en aan toestanden. Hoe is de situatie, hoe oud zijn jullie en wat is er nu aan de hand…dat soort vragen. Relaties zijn altijd uitdagingen. Probeer voor de grap eens de perfecte geboortedatum van een partner te zoeken in de ephemeris. Grote kans dat je ergens in de Romeinse tijd terechtkomt en dan nog niets hebt. Maar je kan wel een beetje perfecte man of vrouw vinden…De ‘liefde van je leven’ bijvoorbeeld…In synastrie zijn de Zon-Venus-relaties die van de ‘liefde van je leven’. Wel is vreemd dat je dan jouw Venus conjunct of driehoek de Zon van een vrouw of man (astrologie is gendervriendelijk) kunt hebben terwijl je die persoon niet eens ziet staan, omdat deze bijvoorbeeld van het verkeerde geslacht is of jaaaaaren ouder/jonger of totaal onbereikbaar vanwege afstand (letterlijk of figuurlijk). Die factoren (leeftijd, looks, status, nabijheid) zijn blijkbaar numero uno.  Compromissen sluiten leer je vanzelf en anders blijf je alleen. Soms worden compromissen treurige zaken. Dan krijg je de flamboyante dame met doodsaaie heer die zich samen door het leven moeten zien te slaan in het besef de verkeerde persoon te hebben getrouwd. Vaak volgt een scheiding. Net als binnen de Europese Unie is het dan moeilijk om je los te maken van alle goederen, afspraken, regels en lijstjes met voor- en nadelen van een breuk.

Hoe mensen samenwerken en samenleven, dat zie je in een horoscoop o.a. aan het zevende huis en de relatie met het eerste. Heb je bijvoorbeeld Weegschaal Ascendant met Venus in 7 in Ram, dan kun je hals over kop trouwen en je best doen om je zo wellevend mogelijk te gedragen. Staat Mars (de heerser van Ram) dan in Weegschaal in 7, dan zijn niettemin schermutselingen je deel en kan het tot een vechtscheiding komen. Je zou dus eigenlijk niet met de eerste de beste moeten willen trouwen en gebruik moeten maken van andere wegen om de juiste te vinden. Maar wie zo’n horoscoop heeft, doet dat vast niet. Die houdt ervan zelf te beslissen en zoekt bovendien snel een vurige partner. De Franse premier Hollande heeft Mars in 7 en Boogschutter op de Descendant met Venus roepend! *) in het vijfde huis van vrijerijtjes. Hij heeft macht en trekt dus vanzelf vrouwen aan die zich niet druk maken om zijn huidige partner.

 

Over de realiteit gesproken: Uranus is het symbool van de veranderingen, de verrassingen en de knipperlicht relatie. Meer dan een miljoen Britten willen vandaag een nieuw referendum met een gewenste grotere opkomst en een groter aantal procenten voor of tegen. Niet zo’n rare wens, gezien de nek-aan-nek race en het belang van het onderwerp. De uitkomst kunnen ze echter niet in het ‘blauwe archief’ stoppen. Tja, het referendum in Nederland dreigt intussen in de ondersta lade van het bureau van Mark Rutte te verdwijnen. Er wordt niet eens meer over gepraat. Zo gemakkelijk komen ze niet van Brexit af, denk ik.

Tot volgende keer!

*)Ook de Nederlandse horoscoop heeft Mars in Steenbok in het zevende huis, inconjunct Ceres met een roepende Venus in Ram in het 11de huis. Moet je dat zien als: hals over kop op zoek naar medestanders en in een relatie zorgen voor vuurwerk of stoken? Het is een soort van passie waarbij een disbalans met Ceres ontstaat. Ceres regeert het volk, het ‘plebs en de oerkrachten in een samenleving: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ceres_%28godin%29)

 

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten