Zon-Uranus perikelen

Advertenties

Trouble_in_turn_1

Vandaag staat de zon recht tegenover Uranus en inconjunct Chiron. Zon oppositie Uranus is een aspect dat wijst op perikelen en ophef, meestal veroorzaakt door anderen (althans, zo zie jij het:). Stel je voor dat je snel vooruit wil en dan ligt er iemand dwars, zoiets…

Uranus is het symbool van de controverse, het nieuws, sensatie en ‘anders zijn’ of in de contramine. Als je net als staatssecretaris Dijkhoff nu heeft, progressieve Zon oppositie Uranus hebt, dan kun je met eigenzinnigheid en koppigheid in het nieuws komen. Je kunt je met een Zon-Uranus-aspect vervreemden van de groep bij wie je thuishoort. Dat gebeurt ook als het gaat om driehoeken of sextielen tussen Zon en Uranus. Alexandrine (of Alexine) Tinne is een mooi voorbeeld, dat ik eerder gaf in het artikel over Zon-Uranus op deze site: http://www.astromarkt.nl/zon-uranus/ Quote:

De in Den Haag geboren ontdekkingsreizigster Alexine Tinne ging op avontuur (met haar moeder) in Afrika. De vrijgezelle, rijke Alexine had bij de geboorte Zon driehoek Uranus. Nadat eerst haar moeder overleed (transit Ceres inconjunct haar Zon) werd zij door een Touareg gedood met progressieve Zon oppositie Uranus.

Daar had ik nog geen horoscooptekening bij geplaatst. Hier zie je deze alsnog. Ze is geboren op 17 oktober 1835, dus over haar horoscoop schrijven past bij deze tijd van zon in het astrologisch teken Weegschaal en deze Zon oppositie Uranus. Ik wil er wel bij zeggen dat de geboortetijd van 10.00 uur (die een AA-rating kreeg van Astrodatabank) toch kan afwijken. Gedurende lange tijd werd in Nederland een afgeronde tijd per half uur genoteerd. Mijn ouders hadden beide ook precies een heel uur als geboortetijd, bijvoorbeeld. Toch kan de tijd er niet ver naast zitten, want op de dag waarop ze doodbloedde in de woestijn zie je o.a.:

  • In de progressieve horoscoop staat Neptunus, heer 8!, bijna exact vierkant het MC. Haar lichaam is nooit teruggevonden (Neptunus is het symbool van de onzekerheid, het vermiste en van het onzichtbare).
  • Transit Pluto staat vierkant de progressieve Ascendant (duidt op gevaar en stress in de omgeving).

astro_245gw_4020_alexandrine_tinne_adb_186981.30599.20332

Over Alexandrine Tinne verscheen een documentaire in de reeks O’Hanlon’s helden: http://www.vpro.nl/buitenland/nieuws/2013/11/o-hanlon—haagsche-dames-in-afrika.html  (bij de link vind je meer over de vrijgevochten freule).

 

Uranus is een aanwijzing voor verrassende ontwikkelingen en inconjuncten brengen je uit je evenwicht. Bashar-al-Assad (11 september 1965) heeft nu transit Pholus half vierkant progressieve Zon (een frustrerend keerpunt) en transit Uranus inconjunct geboorte Zon (uit balans brengende onverwachte ontwikkeling). Omdat zijn geboorteuur onbekend is (net als die van Geert Wilders, overigens), blijft er altijd een ‘disclaimer’ nodig, maar zeker is dat zijn sterren niet gunstig staan. Overigens, zelfs al staan ze gunstig, pas dan op. Ik heb Venus oppositie mijn Jupiter (blij om of door anderen) en Jupiter (veel) driehoek (gemakkelijk) mijn Ceres (voeding)*)… Vooral dat laatste is slecht voor de lijn in combinatie met het ‘feestaspect’ Venus-Jupiter. Als je nu weet dat ik ponden griotten en drop verwerk tegen een al drie weken niet aflatende hoest, dan weet je genoeg. Oh ja, Zon inconjunct Chiron vandaag: laat je niet door een kwaal kisten!:)

PS Nog even drie actuele zaken:

1. In Ankara kwamen door een dubbele zelfmoordaanslag bijna honderd mensen om het leven (meest Koerden) en waren er evenveel gewonden. De horoscoop van Recep Erdogan (C-rating) heeft de planeet van de controverse, Uranus, op de Descendant en transit Uranus nu vierkant Ascendant en Descendant met transit Pholus quindecile progressieve Zon (obsessie met een keerpunt). De horoscoop vind je op Astrodatabank (google Astrodatabank Erdogan). De horoscoop van de leider van een land laat maar al te vaak zien hoe het land ervoor staat (tenminste: in landen waar de leider het sterk voor het zeggen heeft).

2. De PVV staat op een all time high in de peilingen nu transit Jupiter exact op de Zon van Wilders (6 september 1963,Venlo) succes en groei aangeeft. Tweede man Martin Bosman heeft nu transit Jupiter op zijn progressieve Zon.

In maart 2017 zouden er weer verkiezingen zijn. Als het kabinet niet voor die tijd valt, dan heeft de PVV nu te vroeg gepiekt, want dan staat Neptunus oppositie de Zon van Wilders (wat teleurstelling betekent). Bovendien gaat zijn progressieve Maan richting het dieptepunt, dezelfde plaats waar de progressieve Maan van Mark Rutte in 2020 zit.

3. Danny Blind heeft de leiding van het Nederlandse voetbal team. Net als Barack Obama en Angela Merkel heeft hij de Zon vierkant Neptunus. De tijd zal leren of dat gunstig is… Met progressieve Zon driehoek Jupiter zou je betere prestaties verwachten, maar transit Neptunus inconjunct zijn Zon heeft hem dwarsgezeten, en zal dat straks helaas weer doen. We zien het 13 oktober wel…

Astrologie laat je zien waar je piekt en waar je weer daalt, maar je moet wel beschikken over een geboortetijd en over de benodigde achtergrondinformatie, dat wel:). Ook is voorspellen nog steeds moeilijk, vooral als het de toekomst betreft en de ‘regel van drie’ niet kan worden toegepast (d.w.z. als er minstens 3 aanwijzingen in dezelfde richting zijn). Het blijft dus ‘astrologie bestuderen’…

Tot volgende week!

*) Driehoeken en sextielen verbeelden de ‘easy way out’ en soms ook de ‘easy way in’!

LINK

Op de sitemap staan alle artikelen en berichten op een rijtje: http://www.astromarkt.nl/sitemap-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten