De versteende reiziger

Advertenties

El_viaxeru_d'Urculo

Van de week las ik een waar woord op Twitter: de wereld van Twitter is niet de echte wereld. Gelukkig maar, want de wereld van Twitter is nogal zwart-wit. Je ziet er als eerste de misdaden en wantoestanden, maar daarnaast is er de Facebook-achtige kant van plaatjes van dieren (helaas vaak ook van misdaden tegen dieren). Maar is het daarom niet ‘de echte wereld’? Je vraagt je onderhand af waarom iemand nog naar het buitenland wil op vakantie. In Spanje wil Catalonië alweer weg. In Frankrijk is er de terreurdreiging, net als in België en Duitsland, Turkije, Egypte en Indonesië. Op sommige stations is het niet veilig, in de trein soms niet en dan zijn er nog ongelukken. Je zou als reiziger van minder ‘op slot’ springen. Het past wel bij Saturnus in Boogschutter en Mercurius Retrograde naast een zwakgeplaatste Jupiter.

Toch, er waren bij alle nare berichten van de afgelopen dagen (zoals over het overlijden van David Bowie en Alan Rickman) nog glimlachjes. Ik vond de commotie over Patricia Paaij die liet weten ooit het bed met Bowie te hebben gedeeld wel grappig, astrologisch bekeken.

astro_2gw_4115_david_bowie_adb.49976.30354Hierboven zie je zijn horoscoop met de transit op haar geboortedag eromheen. Zie je Mars vierkant Mars (vuur! en later strijd, meestal). Haar Zon vierkant zijn Zon staat voor een conflicterende aard.  Zon vierkant Zon maakt samenleven niet eenvoudig (2 sterren willen stralen) maar je ziet elkaar wel staan stralen. Er is nog wel meer aan de hand tussen die horoscopen. Mooi, voor een astroloog, is ook dat transit Uranus nu exact vierkant de Zon van La Paaij in Ram staat. Het is een transit dat voor controverse en ophef zorgt.

Op Facebook vertelde ik het al: tussen Diederik Samsom en Kadhija Arib is het ook Zon vierkant Zon (met een conflict met zijn Saturnus erbij, dat ook). Dat blijkt inderdaad niet gemakkelijk. De nieuwe kamervoorzitter keek nadrukkelijk naar Diederik Samsom toen ze zichzelf een lastpak noemde (en ze is van plan dat te blijven…). Er zijn mensen die erin slagen met Zon vierkant Zon bij elkaar te blijven. Dat lukt alleen als je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn en je eigen leven kunt leiden en als er bindende factoren zijn (tip: Venus helpt!).

Lees er alles over op Astromarkt! http://www.astromarkt.nl/liefde-en-sterrenbeeld-html/passen-wij-bij-elkaar-html/

TRANSITS VAN DE PLANETEN DEZE WEEK

Venus staat komende week nog in Boogschutter te stralen. Boogschutter is het terrein van de reizen, van het buitenland en van de buitenlanders, de international. Met Saturnus in Boogschutter ziet de reiswereld zich echter beperkt in de keuzes van bestemmingen. Waar kun je nog heen zonder risico? Boogschutter is avontuurlijk van aard, maar Saturnus is de planeet van de voorzichtigheid en de verzekeringen.

Nu Mercurius retrograde staat is er des te meer ‘lezen van de kleine lettertjes’ nodig, zeggen ze. Van de week was er opnieuw een vertraagde internet levering bij mij aan huis. Dat gebeurt dus met een directe en een retrograde Mercurius, ofwel, altijd. Toch vind ik het opvallend dat de gebeurtenissen met Oudejaarsavond in Keulen pas naar buiten kwamen op de dag dat Mercurius retrograde ging (terugliep, voor het oog) om zo nog even terug te komen op de eerdere gebeurtenissen.

Maar goed, Venus helpt altijd (maar niet iedereen tegelijk en in dezelfde mate). Zo had de nieuwe kamervoorzitter Arib transit Venus sextiel haar Zon op de dag dat zij werd verkozen, maar de anderen kennelijk niet. Doe dus je voordeel met Venus als je een Boogschutter bent die geboren is in de laatste week (tussen 15 en 21 december) of tussen 15 en 21 augustus of als je een Ram bent die na 15 april is geboren. Misschien maakt de post je blij en krijg je eindelijk dat pakje (dat was mijn Venus conjunct Zon vandaag). Het hoeft niet groot te zijn. Geluk zit in kleine dingen, al was ik even blij geweest met dat half miljard van die loterij, uiteraard.

Saturnus beweegt in 2016 heen en weer tussen de 10de en 16de graad van Boogschutter, om precies te zijn tussen 249g47m en 255g21m, de graden van de jarigen in de eerste week van december. Saturnus conjunct Zon is vaak belastend op enig gebied en soms verandert je status of rangorde in de familie (ook ten goede). NB Kadhija Arib heeft nu transit Saturnus conjunct progressieve Zon (het wordt zwaar nu, maar het heeft wel status*). Met Saturnus is het vaak spitsroeden lopen op het gebied waar Saturnus zich bevindt in de radix, in de progressieve horoscoop of bij transit.

Ik schreef al eerder over Saturnus in Boogschutter: http://www.astromarkt.net/grote-lijnen-saturnus-in-boogschutter/ Mag ik er het plaatje van de versteende reiziger aan toevoegen en erbij zeggen dat het eigenlijk een ode is aan de reiziger, ook al beweegt er niets? Food for thought:)

*) Kadhija Arib heeft dit jaar ook meer dan eens transit Uranus vierkant haar Zon. We zullen haar dus nog wel eens in de krantenberichten tegenkomenJ. Dat geldt dan ook voor baas Samsom, want die heeft de Zon in dezelfde graad, maar dan in Kreeft (oppositie transit Uranus dit jaar).

LINKS ERBIJ

Transits duiden

Meer? Kijk ook eens in de inhoudsopgave of op Facebook!

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten