Verdwijning en Maan-Neptunus

Advertenties

In maart 2015 schreef ik over de bij de verdwijning van MH370 betrokken horoscopen, zoals die van de gezagvoerder en de take off:

http://astropost.blogspot.nl/2014/03/transits-progressions-and-charts-of.html?m=1

Nu zijn er brokstukken aangespoeld op het eiland Reunion en vermoedt men dat het wrakstukken van MH370 zijn. Dat het vliegtuig is neergestort, zou een zekerheid zijn als deze wrakstukken werden geïdentificeerd als die van MH370. Maar daarmee is het vliegtuig of de plaats van neerkomen in zee nog niet bekend en dus zijn de zwarte boxen nog zoek. Hier zie je de horoscoop van het vertrekmoment van het vliegtuig met de transits en progressies van vandaag.

mh370nu

Op het moment maken transit Jupiter, Saturnus en Pluto een aspect met posities in de horoscoop van de gezagvoerder. Pluto, die in de 14de graad van Steenbok staat, beweegt langzaam schijnbaar terug richting de positie van Pluto op 8 maart 2014.

De vondst van de wrakstukken lijkt te wijzen op neerstorten in zee. De horoscoop van de take off had al een sterke aanwijzing richting zee en water, met Neptunus op het IC en de Maan op de Descendant.

Maan-Neptunus lijkt toch al samen te gaan met verloren objecten en voorwerpen. Zo heb ik zelf nu progressieve Maan in Tweelingen, vierkant transit Neptunus. Sinds 10 dagen zoek ik overal naar twee verloren gouden ringen: mijn trouwring en een andere ring. Ik moet ze ergens hebben neergelegd of ingedaan toen ze klemden met de hitte, maar de vraag is: waar? Alle zakken, laden, kasten, doosjes en plekjes (al dan niet logisch) in huis, caravan en auto zijn doorgelopen, maar geen spoor van de ringen. Het gaat niet uit mijn hoofd. Je blijft denken aan wat er niet meer is en waar het is. Nu is een vliegtuig vol passagiers van een andere orde dan een verloren ring, maar horoscopen malen daar niet om. Een horoscoop is een beeld op een plaats op een zekere tijd, waar van alles kan gebeuren van sterven tot geboren worden, van trouwen tot scheiden en van een misdaad tot een goede daad. Wie de schoen past, die trekke hem aan. Het vliegtuig had niet hoeven verdwijnen. Om de zoveel tijd staan Maan en Neptunus op de hoeken of in een vierkant als een vliegtuig opstijgt. Er is dan ook meer nodig dan 1 enkel aspect EN het hangt allemaal vooral af van de omstandigheden. Als ik niet zo slordig met mijn ringen was omgesprongen (tenminste, ik denk dat ik slordig ben geweest) en als er niet iets in het vliegtuig was dat voor een duik in zee kon zorgen op het eind, dan was het niet gebeurd. Als iedereen altijd alles volgens het boekje doet, dan verkleint dat de kans op het ‘uitkomen’ van een horoscoop.

Maan-Neptunus is het aspect van de behoefte aan mystiek, het broodnodige geloof, of de spirituele ziel. Maan-Neptunus kan wijzen op de behoefte aan raadsels, aan vluchten (in dromen, in illusies, in drank) en het nodig hebben van een ‘muse’ (inspiratie, fantasie). Zou het altijd een raadsel blijven waar MH370 is gebleven? Voor de nabestaanden is het niet te hopen, want iedereen wil iets concreets zien als bewijs van dat wat ze niet hebben gewild.

Zou ik altijd moeten blijven dromen van die ringen? Ik vermoed dat dat krantenbericht dat verloren spullen voortaan op te zoeken zijn via internet niet slaat op spullen die je ergens in je eigen huis of caravan of auto kwijt bent geraakt:). Hij lijkt een beetje op deze:

El_Señor_de_los_Anillos_lectura

Tot volgende keer!

LINK

1. Op een astrologiesite vond ik een tekst over Maan-Neptunus conjunct in het vierde huis in de horoscoop van een tot nu toe nog steeds verdwenen meisje. Hier is de link:

http://www.theastrologyplace

2. Meer over aspecten met de Maan: http://astromarkt.nl/maan-aspecten-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten