Mercurius in Boogschutter: praten over wat je raakt

Advertenties

1024px-Charles_Marion_Russell_-_The_Custer_Fight_(1903)

Mercurius staat nu in Boogschutter. Dat wordt een lange column!

Laat ik beginnen met vragen: Wat is jouw smaak? Vind je die terug in je horoscoop? De mijne is vaak buitenlands.

Gisteren heb ik bij iemand heerlijke hete bliksem en een stamppot met jus gegeten. Het zijn van die gerechten die ik zelf niet snel zal maken. Vandaag bijvoorbeeld maak ik stevige kippen-groentesoep (met veel groenten!) en daarbij eet ik rijst met eroverheen een mix van gebakken tahu, tempeh en ei met een heet zelfgemaakt sambalsausje. Ook wok ik nogal eens (met wokmie en vissticks erbij) of ik maak chili. Als ik geen zin heb, dan wordt het patat met groente en iets van vlees. Alles kan. Maar om een of andere reden eet ik never never nooit boerenkoolstamppot met worst. Gruwelijk, die stugge papierachtige smaak van die boerenkoolblaadjes! De enige keer dat ik met smaak boerenkool at, was in het gerecht Caldo Verde (recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R465568/caldo-verde-boerenkoolsoep-op-z-n-portugees )

Kortom, ik ga meer voor exotisch.

Misschien moet ik daarvoor de combinatie van Maan in Waterman (altijd in om iets nieuws of vreemds uit te proberen) en Venus in Boogschutter (voorkeur voor wat van ver komt) de schuld geven? Ik pas ervoor om 1 enkel aspect of 1 enkele positie aan te wijzen. Dat ik een Boogschutter ben, bijvoorbeeld, is geen reden. Er zijn vast veel Boogschutters op aarde die niet eten wat de ‘boer niet kent’. En nog veel meer exotisch etende mensen met een van de twaalf tekens!:) Maar Boogschutter is WEL het teken van het internationale en van veel/veelomvattend en groot (dat ook!).

Wat ook veelomvattend is, dat is een horoscoop.

BIG DATA

Een horoscoop is bijna een geval van ‘big data’, met heel veel componenten die je (tegen elkaar) moet afwegen of waarvan je de belangrijkste onderdelen moet zien. Ik heb in mijn boekje Astro ID en op Astromarkt (bij http://www.astromarkt.nl/astrologie-leren-berekenen-html/duiden-van-een-horoscoop-html/ ) aangegeven hoe je door de bomen het bos kan leren zien. Maar dan ben je er nog niet.

Je kunt geen horoscoop zien zonder de achtergrond te kennen. Ik blijf het maar herhalen: een horoscoop een astrologisch tijdbeeld dat geldt voor dieren, bedrijven, gebeurtenissen en mensen (zonder aanzien ‘des persoons’). De horoscoop is er voor mannen en vrouwen met elke seksuele voorkeur, in alle mogelijke culturen en in elke mogelijke sociale positie. Al die bijkomende factoren plus de genen (!) moeten dus worden meegewogen. Het is gemakkelijker om andersom te werken: wat vind je in de horoscoop dat past bij deze mens?

TERRORISTEN

Afgelopen week heb ik gewerkt aan een studie over de horoscopen van hedendaagse terroristen. Ik hoop het artikel spoedig af te ronden. Misschien plaats ik het op Astropost. Enfin, wat ik in die horoscopen vond, kun je ook vinden in de horoscopen van mensen die niet de neiging hebben om ongewapende andersdenkenden om te brengen. Maar kennelijk zijn het juist die gevonden karaktertrekken die passen bij het vatbaar zijn voor ‘radicalisering’, in bepaalde groeperingen. Het is dus niet andersom!

Je moet er voor open staan.

OPEN OF DICHT STAAN

Dat geldt voor alles. Als je zwanger bent, dan zie je overal dikke buiken. Als je een nieuwe auto hebt gekocht, dan lijkt het of je blik ineens valt op alleen maar auto’s van jouw merk. Eerder zag je niet dat er zoveel van waren.

Je kunt ook helemaal NIET openstaan (is dat niet ‘dichtsstaan’ eigenlijk?) en iets per se NIET willen zien. Ik heb eens naast een man gestaan die zijn hoofd discreet afdraaide toen een ander zijn vrouw (met haar instemming) over de billen aaide waar hij bijstond. Scheiden kwam hem niet uit, met die kindjes. Er zijn mensen die alleen willen zien wat hun uitkomt.

Longbowmen

Deze site gaat over astrologie en je leest dit omdat je in astrologie belang stelt. Je staat ervoor open! Dan weet je ook dat de Zon nu in de laatste graad van het astrologisch teken Schorpioen staat en naar Boogschutter gaat. Of liever, de aarde beweegt, de seizoenen gaan en komen en we zien het dus alsof het de zon zelf is die beweegt. Posities in Boogschutter kwamen nogal eens voor in de horoscopen van terroristen die ik bekeek. Het symbool Boogschutter draagt niet voor niets pijl en boog voor zich uit. Toen het teken Boogschutter zijn naam kreeg en het seizoen Boogschutter nog samenviel met het sterrenbeeld, was er een allerminst vredige wereld en waren boogschutters onderdeel van de strijdmacht. De originele bewoners van het Amerikaans continent schoten ook met pijl en boog op mensen en dieren. Het door Boogschutter getroffen doel kan wel eens het slachtoffer worden, bedoel ik maar. Het gaat hier niet om Cupido (al kunnen diens pijltjes ook schrijnen!:)

Ik herinner me een studie die ik rond 2001 samen met een mede-manager van het intussen opgeven Amerikaanse ‘Astrologer’s Forum’ deed naar de horoscopen van seriemoordenaars. Ook toen kwamen posities van de planeten in het teken Boogschutter (met name de 16-17de graad van dat teken) naar voren. Misschien is dat ook omdat het teken Boogschutter symbool staat voor ‘veel, meer, uitbreiding’, voor succes. In combinatie met een psychische aandoening wordt succes, net als in ouderwetse cowboy-films,  afgemeten aan het ‘aantal streepjes op de Colt’, om in termen van ‘Het Wilde Westen’ te blijven. Daarmee zeg ik niets slechts over Boogschutters. Mensen zijn geen sterrenbeelden. Andersom ook niet. Maar als afsluiter mag ik best een enkele positie toelichten, toch?

Bruegel_d._Ä.,_Pieter_-_Tower_of_Babel_-_Museum_Boijmans_Van_Beuningen_Rotterdam

Mercurius staat nu in het astrologisch teken Boogschutter. Met Mercurius in Boogschutter praat je over wat je raakt en waar je voor open staat. Mercurius is het symbool van communiceren en doorgeven van feiten. Boogschutter kleurt de feiten al naar gelang de overtuiging. Maar als je er niet voor open staat, dan kan de ander praten als Brugman*)! Dat gaat ook op voor wie praat over astrologie. Als de ander er niet voor openstaat, dan is het paarlen voor de zwijnen:). Hier (http://hvandeker.skynetblogs.be/tag/de+lijn ) zie je een mooi plaatje over Babylonische spraakverwarring (iets dat ontstaat als je wel praat maar niemand je verstaat). Ik hoop dat het bovenstaande wel een beetje helder was? Zo niet, vraag het op Facebook (https://www.facebook.com/astromarkt/ )!

Veilige week toegewenst en fijne zondag!

http://astromarkt.net/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-boogschutter-html/

http://astromarkt.net/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-ascendant-html/

*) https://nl.wikipedia.org/wiki/Johannes_Brugman

 

PS Meer lezen? Kijk eens bij de inhoudsopgave: http://astromarkt.net/sitemap-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten