Void Moon

Advertenties

Als de Maan geen aspecten meer maakt in een teken, wordt dat Void Moon genoemd.

Voordat Barack Obama werd ingehuldigd was er op sommige astrologie-forums onrust over het feit dat zijn inaugeratie plaats zou vinden met een Void of course maan. Een void of course maan is een maan die geen aspecten meer maakt tot de maan in een volgend teken komt. In de uurhoekastrologie (een soort van orakel met behulp van een horoscoop) geldt, dat een void maan een soort doodlopende maan is. Om een of andere reden is het verhaal gegaan dat een void maan bij een inaugeratie een slecht voorteken is. Dat was tijd voor een studie!:)

Hieronder zie je de resultaten van een door mijzelf verrichte studie naar het effect van de Void of Course Maan in de horoscoop van de inaugeratie van presidenten van de Verenigde Staten, zoals bijvoorbeeld de Void of Course Maan in de horoscoop van het moment dat Barack Obama voor het eerst president werd.

GEGEVENS

Barack Obama is de 44ste president en hij begon aan de 56ste termijn (want presidenten hebben soms meer dan 1 periode van 4 jaar te regeren)

Er waren 9 termijnen die met een Void Moon starten, voordat Obama begon (aan de 10de)

Acht presidenten maakten hun termijn niet af en in 3 gevallen was dat met een Void Moon, maar in vijf gevallen dus niet!

3 van de 9 termijnen die met een Void Moon begonnen, werden niet afgemaakt (33,33%).

5 van de 46 termijnen die zonder Void Moon startten, werden niet afgemaakt (10.8%)

CONCLUSIE

Er lijkt dus 3x zoveel kans op het niet afmaken van de termijn met een Void Moon in de Inaugeratie-horoscoop

Maar…

8 presidenten stierven in hun regeerperiode en slechts 2 van hen hadden een Void Moon bij de Inaugeratie, 6 van hen dus niet!

Dus: om in leven te blijven kun je beter een Void Moon hebben. Maar om president te blijven is het beter geen Void Moon te hebben…
Hoewel: de MEERDERHEID maakte de termijn gewoon af!

Met andere woorden: de Void Moon bij een inaugeratie is geen slecht voorteken.

Reacties gesloten