Venus-Neptunus

Advertenties

SENSITIEF EN ROMANTISCH: VENUS-NEPTUNUS

In de horoscopen van artiesten en kunstenaars zie je meestal een aspectverband tussen Maan,Venus, Neptunus (met MC). Venus is het symbool van de schoonheid en de smaak, maar ook van voorkeuren, de liefde en alles wat zoet en zalig is. Neptunus is de planeet die symbool staat voor alles wat onduidelijk, diffuus, niet te vatten of te bevatten is. Daarbij horen visies, geloof, idealen, dromen, mist, wolken, en zaken waar NEP bij hoort. Helaas is romantiek nogal eens een van die zaken.

Ik schrijf dit artikel op de dag VOOR Valentijnsdag 2014. Dat is HET moment voor de geheime (Neptunus) liefde (Venus). Venus-Neptunus combinaties vind je bij affaires, bedrog in de liefde, liefdesverdriet en overgevoeligheden van de huid en de ogen.  Het schijnt dat bigamisten zijn toegerust met een aspect tussen Venus en Neptunus. Neptunus maakt ‘dubbel’. Allergie voor parfum en schoonheidsproducten of haarverf hoort ook bij Venus-Neptunus. Zonder lijden geen schoonheid, zonder tranen geen romantiek…

Eigenlijk kun je Venus-Neptunus samenvatten als ‘gevoel voor schoonheid en kunst’ met als kanttekening van kans op overgevoeligheid voor alles wat daarbij aan chemische producten of ‘valsheid’ te pas komt. Neptunus voegt een wereld van illusies toe aan het concept van de vrede, de liefde, de schoonheid en het geluk. Een opgeleukte foto bij je profiel op internet zetten is een manier om Neptunus (foto, beeld, nep) in te zetten in de liefe (Venus).

In het artikel over Venus en de liefde staat over Venus-Neptunus:

Venus-Neptunus is voor de romantische liefde of affaire (soms platonisch, maar dan meer in de vorige eeuwen dan nu; soms liefde voor een idool)

Het mooie van een Venus-Neptunus aspect is dat je je (of DE) liefde ermee idealiseert (adoreert!) en dat je een schoonheidsideaal voor ogen hebt.

Het lelijke van Venus-Neptunus is het net-doen-alsof iets mooi, liefdevol of aardig is. Jouw idool is misschien alleen in jouw ogen zo mooi en aardig… De schoonheid van het witte doek is in het echt misschien onherkenbaar…

De Nederlandse astroloog Ram noemt Venus-Neptunus als een van de vier aspecten in de horoscoop van mannen die de kans op een scheiding doen toenemen. Is het misschien niet toevallig dat scheiding in de showbusiness vaker lijkt voor te komen dan elders?

COMBINATIES VAN VENUS EN NEPTUNUS

Zon met Venus en Neptunus kan wijzen op een kunstenaar die met illusies, de media of effecten werkt of op een leven i.v.m. kunst in het algemeen. Karel Appel had Zon half vierkant Venus/Neptunus midpunt.

Maan met Venus en Neptunus in de horoscoop van een man kan hem omringen met aanbidsters. Voor vrouwen zou het een bevalling onder narcose aangeven (Ebertin). Ik tref de combinatie aan bij kunstenaars en artiesten. Maan, Venus en Neptunus vormen samen een trio van gevoel voor schoonheid en kunst gemixt met talent.

Mercurius met Venus en Neptunus symboliseert romantische verhalen vertellen en diplomatie (of een talent voor communiceren?)

Mars met Venus en Neptunus is als een passie die in het water valt. Het zou overgevoeligheid voor infecties kunnen aangeven en/of verkeerde beelden over seksualiteit.

Jupiter in combinatie met Venus en Neptunus staat voor het zogenaamde ‘sprookjeshuwelijk’ en zie je in de horoscopen van Victoria Beckham, Heather Mills, Prinses Paola, Paris Hilton en Prinses Mabel.

Als Venus, Saturnus en Neptunus samenkomen in een aspect-of midpuntverband komen de nadelen van romantiek naar voren. Een chronische aandoening i.v.m. de nieren, huid of hormonen kan (mits minstens twee keer bevestigd door andere signalen) naar voren komen.

Venus, Neptunus en Uranus geeft de romantische opwelling aan.

Venus, Neptunus en Pluto heb ik apart beschreven in het artikel over ‘Liefde tot in de dood‘. Deze combinatie van horoscoopfactoren wijst op de ultieme romantiek.

Venus, Neptunus en Maansknoop geeft romantische (misschien losse of geheime) verbintenissen of relaties met kunstenaars.

Venus, Neptunus en Ascendant is symbolisch voor romantiek aan de horizon (altijd) met de bijbehorende onzekerheid.

Venus, Neptunus en MC verbindt de positie of status met kunst, romantiek of vrouwelijke idealen. Deze combinatie is onderdeel van het patroon van artistiek talent in de geboortehoroscoop.

VOORBEELDEN VENUS-NEPTUNUS

Laat ik wat voorbeelden geven:

 1. Maria Vetsera was de minnares van de zoon van Sissi, Prins Rudolf . Hij was met een ander getrouwd en leed aan geslachtsziektes. Ze pleegden samen zelfmoord. Hij doodde haar eerst en schoot toen zichzelf dood. Maria Vetsera was een romantisch type: Venus conjunct Neptunus. Ze werd geboren op 19 maart 1871 om 20u45 te Wenen. Alles over het Mayerling drama vind je op Astropost: http://astropost.blogspot.nl/2008/11/mayerling-drama-charts-of-prince-rudolf.html
 2. Julie Gayet, de nieuwste verovering van de Franse president Hollande. Zij heeft Venus inconjunct Neptunus en is artistiek. Toen de affaire bekend werd had hij transit Neptunus inconjunct zijn Venus. Je leest er HIER over.
 3. Adoratie is er tussen Oprah en Obama. Haar Venus maakt een exact vierkant met zijn Neptunus.
 4. Henry VIII (zie Astropost over Hendrik de Achtste) kwam op een weinig romantische manier van zijn vrouwen af.  In zijn geboortehoroscoop staat Venus in een wijde oppositie met Neptunus. Bij zijn eerste huwelijk werd het aspect exact.
 5. Venus en Orcus driehoek Neptunus , gezien in de horoscoop van een man die zijn vrouw jaren bedroog.
 6. Bill Clinton heeft de Maan in Stier en Venus in Weegschaal, beide in hard aspect met Neptunus…
 7. Er is een Venus-Neptunus synastrie tussen de voormalige vrienden John Terry en Wayne Bridge (zie Astropost), wiens vrouw een affaire met John had.
 8. Al Gore is gescheiden. Hij heeft een ruim anderhalf vierkant tussen Venus en Neptunus. Bij de scheiding was progressieve Venus exact vierkant Neptunus.
 9. Elvis Presley’s horoscoop had Venus exact anderhalf vierkant Neptunus. Zijn huwelijk hield geen stand. Hij was ook artiest.
 10. Anton Pieck maakte mooie prenten. Zijn midhemel stond oppositie het midpunt Venus/Neptunus.
 11. Zanger Ramses Shaffy had Venus half sextiel Neptunus
 12. James Dean werd geboren met Venus driehoek Neptunus, net als Kurt Cobain.
 13. John F. Kennedy (zie Astropost) bedroog zijn vrouw Jacqueline meermalen. Hij had Venus half vierkant Neptunus in zijn geboortehoroscoop.

VENUS, NEPTUNUS EN PLUTO

Astrologische  symbolen van het mysterieuze zijn Neptunus en Pluto. In het artikel over de horoscoop van Alan Turing  (volg link) noem ik Neptunus-Pluto. Deze aspect-of midpuntcombinatie is de combinatie van de stille kracht, het spirituele en de kracht van suggestie. Het is een combinatie die sterk naar voren komt bij spionnen, spionageverhalen- en detectiveschrijvers en bij goochelaars. Samen met Venus ontstaat er een trio dat sterke romantiek aangeeft.

NICOLAS MADURO EN HUGO CHAVEZ

Nicolas Maduro is de president van Venezuela. Maduro is een ideoloog en volgeling van Chavez. Neptunus rijst voor de zon van Maduro uit. Hij is in de eerste plaats een idealist, gelovige of kunstenaar (met veel fantasie). Hij heeft Venus conjunct Neptunus (rijzend voor de Zon), sextiel Pluto.

Midpunt-en aspectcombinaties heb ik ooit eens beschreven in AstroTrio (nu uitverkocht). Bij Venus/Neptunus/Pluto staat: ‘Trouw tot in de dood’. Maduro slaapt soms in het mausoleum van Chavez om inspiratie op te doen. Hij beweerde eerder al, dat Chavez soms tot hem komt in de vorm van een vogeltje. Mooi verhaal en mooi passend bij Venus, Neptunus, Pluto!

Reacties gesloten