Astrologie van ontmoetingen

Advertenties

Over aangrijpingspunten voor relaties in de – progressieve – horoscoop… 

Je horoscoop als je elkaar leert kennen

Mensen ontmoeten elkaar voor het eerst of leren elkaar beter kennen als ze in dezelfde fase of toestand zitten. Vaak is dat gunstig (beiden op zoek naar geluk en een partner). Soms ontmoeten ze elkaar te vroeg. Soms pakt de ontmoeting verkeerd uit (beiden in een nare periode of met dezelfde moeilijke radixaspecten). 

Lees hier over voorbeelden van interactie tussen (progressieve) horoscopen van mensen bij hun ontmoeting. Het zijn voorbeelden van gedeeld geluk, voortijdige ontmoetingen en noodlottige ontmoetingen. Deze voorbeelden geven aan dat liefde en oorlog van twee kanten moeten komen om effect te hebben. Logisch…De voorbeelden tonen hoe de horoscoop de juiste tijd voor de relatie aangeeft. Om deze tekst te kunnen volgen moet je meer dan beginnerskennis van astrologie hebben!

  • CAMILLA EN CHARLES ONTMOETING

Juni 1971, een polowedstrijd. Camille en Charles zien elkaar voor het eerst. Zij had progressieve Venus conjunct geboorte Saturnus en progressieve Venus halfvierkant progressieve Uranus. De combinatie van Venus-Saturnus-Uranus zet de domper (Saturnus) op een verliefdheid (Venus-Uranus). Hij had (helaas voor haar toen) geen bijzonder progressief aspect. Haar progressieve ascendant staat dan precies anderhalfvierkant zijn progressieve Jupiter. Dat stemt hem wel positief.

Soms vindt de ontmoeting plaats zonder dat het nog tot een relatie leidt. Een halfvierkant op Venus maakt zinloos verliefd. Anderhalf vierkanten brengen pas in een latere periode voordeel. Camilla moest wachten. Eerst moesten ze nog met een ander trouwen, kennelijk. 

  • NOODLOTTIGE ONTOETINGEN

Mensen ontmoeten elkaar in een periode van astrologische overeenkomst. Vaak ook hebben zij soortgelijke aspecten in de horoscoop, zoals Joran van der Sloot en de verdwenen Amerikaanse Natalee Holloway. Haar Mars staat in afflictie met Pluto in haar geboortehoroscoop. Diezelfde Mars staat vierkant Joran zijn Pluto. En haar Venus staat vierkant zijn Mars. Het is een aspectcombinatie van sexuele aantrekkingskracht die samen gaat met geweld (Mars-Pluto). Een ander voorbeeld is de ontmoeting van Jayce Lee Dugard met haar ontvoerder op het moment dat hun beider Progressieve Zon een conjunctie maakte (en zij zijn aandacht trok). Zie Astropost http://astropost.blogspot.nl/2011/06/astrology-of-abduction-jaycee-lee.html

Soms vindt de ontmoeting plaats tussen twee mensen met dezelfde noodlottige aspecten en ontwikkelt zich een drama zodra een element van die aspecten (in dit geval sex en geweld) in beeld komt. 

 John F. Kennedy en Jaqueline Bouvier hebben een compositie horoscoop met Zon, Maan en Pluto samen in een vierkant met Saturnus. Zij heeft zelf Venus (heerser zevende huis van de partner in het achtste huis van het einde) oppositie Saturnus (een breuk of afscheid van een geliefde). En hij heeft liefst vijf posities in het achtste huis.

Soms ontmoeten mensen elkaar om elkaars horoscoop aanwijzingen te vervullen, zo lijkt het… 

Doctor Conrad Murray en popidool Michael Jackson zijn voor altijd met elkaar verbonden door het overlijden van de een en de schuld van de ander. Toen Michael Jackson overleed onder narcose (bij wijze van slaapmiddel) stond de progressieve Zon van Conrad Murray oppositie Saturnus (tegenslag) en de progressieve Zon (levensloop) van MJ stond oppositie de Zon van de arts en conjunct de Saturnus van de arts. Saturnus (schuld, kritiek, einde) stond in verband met de symbolen van beider levens.

  •  NIET ZONDER ELKAAR KUNNEN

Je hebt mensen die een aspect ingaand hebben dat hun partner uitgaand heeft. Die mensen zijn als het ware ‘tot elkaar veroordeeld’. Ze kunnen niet zonder elkaar, ook al kunnen ze elkaar het leven behoorlijk zuur maken. Ik ken een stel met Zon conjunct Pluto dat een levenslange machtsstrijd had tot de dood aan toe, maar er niet over dacht te gaan scheiden. Liz Taylor en Richard Burton hadden een compositiehoroscoop met Zon vierkant Maan, beide oppositie Pluto. Pluto lijkt het moeilijk te maken een moeilijke relatie te beëindigen.

Soms zijn mensen bij elkaar om elkaar hetzelfde lot te bezorgen…een moeilijk leven, bijvoorbeeld. Gedeelde problemen kunnen een keiharde band scheppen. 

  •  PERIODE VAN GEDEELD LOT

Soms hebben mensen een korte periode hetzelfde lot te delen. Bijvoorbeeld als transit Pluto conjunct de progressieve Zon in dezelfde graad staat als de geboortezon van de ander. In dat geval onderga je beiden een crisis in een stressvolle situatie.

De trappisten die als groep werd vermoord door Algerijnse moslimrebellen in 1993 hebben wonderlijk allen moeilijke progressieve geweldsaspecten in dezelfde periode. Je kunt daarover meer lezen in het artikel Martelaren (Astrologie/Studies/Martelaren).

Soms krijgen mensen relaties die op langere termijn uitlopen in een gedeeld lot, wanneer alle mensen binnen die relatie soortgelijke aspecten krijgen in progressie, alsof ze zich ontwikkelen naar dat moment (gunstig of ongunstig) toe.

 LIEFDE

Natuurlijk zijn er ook leuke perioden te delen. Wat te denken van de vrolijke aspecten die een stel kunnen hebben rond hun huwelijk of de geboorte van een kind? Of wanneer ze allebei tevreden zijn met de relatie? Die perioden vind je terug in aspecten met Saturnus (voor de stabiliteit), Venus (voor het plezier) en Jupiter (voor de tevredenheid). Verliefdheid kan in een periode van Uranus-aspecten gemakkelijk ontstaan en dan wel op iemand die net even anders is dan anders, want anders rebelleer je niet. Als de ander dat aspect ook heeft zijn er ophef en moeilijkheden te verwachten in beider families en kennissenkringen…

Reacties gesloten