Quaoar in de astrologie

Advertenties

QUAOAR, WAT IS DAT?

Quaoar is een van de grootste asteroiden en de Indiaanse god van de schepping. In de astrologie is Quaoar de reflectie van nieuwe realiteiten en perspectieven. Voorbeelden en meer informatie vind je op Astropost:

http://astropost.blogspot.com/search/label/Quaoar

Maar misschien zou je eerst wat meer uitleg willen in het Nederlands? Ga dan verder…


 

 De betekenis van Quaoar in de horoscoop

Quaoar staat op het moment (21 augustus 2011) op 20graden 52minuten Boogschutter. Je vindt de positie van Quaoar in de gratis efemeris van Astro.com (selecteer Quaoar in de additionele objecten als je een horoscooptekening maakt). Hierboven zie je waar Quaoar staat: erg ver! Quaoar is zeer klein en moet bijna altijd prominent zijn in je geboortehoroscoop (bijvoorbeeld door plaatsing op een hoek, door voor de Zon uit te rijzen, in nauw aspect met Zon/Maan of AC/MC of op welke andere manier dan ook) wil je er iets van merken. Houd daarom ook kleine orbs aan voor de aspecten met Quaoar! Ik denk dat Quaoar de schepping van nieuwe perspectieven laat zien (goede of slechte). Ik denk dat Quaoar in de geboortehoroscoop aangeeft waar en hoe je iets kunt scheppen of waar en hoe je met nieuwe realiteiten geconfronteerd zult worden. Dat denk ik omdat ik Quaoar nadrukkelijk topposities zie innemen in de horoscopen van mensen die in staat zijn nieuwe werkelijkheden te scheppen (door hun inventiviteit of door hun positie).

ASPECTEN MET QUAOAR

Quaoar is prominent aanwezig in de horoscopen van Paul McCartney, Barack Obama, David Cameron, Ahmadinejad en Steve Jobs. Dat zijn toevallig voorbeelden van mensen die creatief zijn of daadwerkelijk nieuwe situaties of nieuwe mogelijkheden scheppen. Wat zouden de positie en aspecten van Quaoar in jouw horoscoop zeggen over het onderwerp ‘nieuwe realiteit’? Bijvoorbeeld:

 • Zon-Quaoar

  Als Quaoar voor de Zon uitrijst (dus het eerste object is dat je vinger tegenkomt als je die kloksgewijs over de tekening van de horoscoop beweegt, startend bij de Zon), dan ben je waarschijnlijk iemand die meer mogelijkheden en perspectief ziet dan anderen. Dat stelt je instaat iets te ‘maken’ van jouw eigen leven. Elk aspect met tussen Quaoar en de Zon wijst op het zien van mogelijkheden. Moeilijke aspecten kunnen je in de problemen brengen. Dan word je meegezogen in een toestand waar je niet op had gerekend, al heb je hem zelf geschapen. Met een inconjunct gaat dit je iets kosten. Denk aan Dominique Strauss Kahn met Zon inconjunct Quaoar.

 • Maan-Quaoar

  President Obama heeft ook een aspect tussen Maan en Quaoar, wat hem in staat stelt om emoties op te roepen en een drang om te veranderen. Helaas gaat het om een anderhalf vierkant en dat is een frustratie-aspect. Het kost hem wellicht moeite om zich aan te passen als zich nieuwe situaties voordoen.

 • Zon/Maan-Quaoar 

  Zon/Maan in hard aspect met Quaoar motiveert sterk om nieuwe mogelijkheden en perspectieven te scheppen. In feite is alles wat je doet gemotiveerd door scheppingsdrang. Dat is het geval bij David Cameron, de Britse premier.

 • Mercurius-Quaoar

  Een goed aspect tussen beide schept nieuwe mogelijkheden in de wereld van de communicatie. Steve Jobs heeft Mercurius driehoek Quaoar en dus creatieve idéeen.

 • Venus-Quaoar

  Deze aspectcombinatie schept nieuwe kansen in de wereld van de liefde, schoonheid en amusement of maakt de wereld mooier. 

 • Mars-Quaoar

  Competitie en concurrentie scheppen? Mars in afflictie met Quaoar drijft je er wellicht toe om te vechten voor een nieuwe wereld. Ahmadinejad heeft een half vierkant tussen Mars en Quaoar.

 • Ascendant-Quaoar

  Barack Obama heeft Ascendant driehoek Quaoar. Dat symboliseert dat hij in staat is nieuwe perspectieven voor hemzelf en anderen te scheppen en andermans visie op de wereld te veranderen. Normaal gesproken gaat het bij Ascendant-Quaoar om iemand die eerder licht aan het eind van een tunnel ziet dan anderen. Inconjuncten wijzen op een grote Maar…Jij ziet dan mogelijkheden die anderen niet zien en je pogingen om hen te veranderen kosten je soms meer dan alleen moeite. Een voorbeeld is Hans Janmaat.

Quaoar is essentieel wanneer dit object in een vierkant, samenstand of oppositie met het midpunt AC/MC staat of zowel Ascendant als MC aspecteert, zoals bij Paul McCartney. Zijn Quaoar staat op de Ascendant, vierkant Midhemel en Zon. Deze prominente positie correspondeert met de belangrijke invloed van het scheppen van nieuwe concepten en zijn creatieve talent (met de Beatles begon een nieuwe periode in de wereld van muziek en amusement).

LINKS

http://www.wnc.edu/observatory/walkway/quaoar.php Over de ontdekking van Quaoar

http://astropost.blogspot.com/2010/03/pholus-quaoar-and-beatles.html

Meer over Quaoar en Pholus (symbool van het keerpunt) en de Beatles op Astropost…

http://art-astrology.blogspot.com/2010/03/charts-of-paul-mccartney-and-john.html

Op Art&Astrology zie je de patronen van artistiek talent in de horoscopen van McCartney en Lennon*)

http://www.thegreenduck.com/ka/NewPlanets/quaoar.shtml The Greenduck heeft veel info over Quaoar

http://markandrewholmes.com/quaoar.html Het symboolteken voor Quaoar zie je bij Mark Andrew Holmes

*) NB het patroon van artistiek talent bestaat uit aspecten tussen Maan, Venus en Neptunus met Midhemel en posities in de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen.

Reacties gesloten