Vakantiehoroscoop

Advertenties

 

JE STERRENBEELD OP REIS

Welkom bij Astromarkt! Hieronder volgen vrolijke en niet al te serieuze reisadviezen voor de vakanties van alle sterrenbeelden. Kijk ook eens onder het teken van je Maan. Het maanteken geeft aan waar je het meest zin in hebt. Ook het teken van je Ascendant kan je helpen bij je keuze. Het sterrenbeeld op de Ascendant vertelt iets over de omgeving die het meest bij je past. Natuurlijk: je bent geen sterrenbeeld en uniek! Gebruik deze adviezen daarom bij wijze van inspiratie…

RAM

Ram, je zit vol energie en dadendrang. Op een cruise ga je ijsberen want je beweegt graag zelf. Loop dus je energie eruit aan dek, of ga liever fietsen. Vakanties in de hoogzomer zijn minder geschikt voor sport en activiteiten, dus ga vroeg of in het nasoezein. Als je per se in het hoogseizoen vakantie moet vieren van je baas, kies dan de koelere bestemmingen. Ierland, Schotland, noordelijk Scandinavië of de noordkust van Spanje. Hooggebergtes kunnen ook aantrekkelijk zijn, maar dan moet je wel geoefend zijn! Heb je een partner die van warm weer houdt, zoek dan een plek onder de zon dicht bij de zee. Je kunt dan windsurfen, waterskieën of zwemmen. ’s Ochtends vroeg kun je best een halve marathon halen, ook in warme landen. Rammen met geldgebrek kunnen aan het werk bij wijnboeren in het zuiden (in het naseizoen) of in augustus helpen met hooi binnen halen. Landen met schapenteelt zullen de Ram goed doen. Dus op naar Australië, Ram!

STIER

Stier, je bent gesteld op rust, comfort, luxe en een sfeer van kunst en cultuur. Italië (Toscane), Wenen, Frankrijk, Andalusië, Griekenland…Je kunt eigenlijk alle kanten op. Ben je een echte aardse Stier en ga je vooral voor het eten en drinken, dan kun je ook in het hoogseizoen aan je trekken komen. De cultuurliefhebber zal moeten uitwijken naar het voor- en naseizoen. Ga vooral niet naar primitiever ingerichte landen, waar je ontberingen moet lijden om mooie dingen te mogen zien. De sterren zien jou niet in baggerlaarzen door de rimboe ploegen met een hakmes, bijvoorbeeld. Eerder zien ze jou tegenover een fraai vormgegeven paleis op een terrasje genieten van een Beaujolais. Of in een gerestaureerde boerderij in de omgeving van een laat middeleeuwse stad.

Heb je een hyperactieve partner, zoek dan een plekje onder de zon met activiteiten waarbij jij rustig kunt blijven zitten of die je nog net kunt opbrengen. Ik noem er wat: stadswandelingen onder leiding van een gids, culinaire fietstochten (men rekent daarbij vast op zwaargewichten) of een hotel met eigen fitnesscentrum. Ben je nog jong en kun je je niet voorstellen dat je later zo bedaagd gaat worden? Ga dan werken op het platteland of met dieren in je vakantie. Kies voor een tuinenreis in Engeland. Een cursus tekenen is een andere optie en dan liefst in landelijk gebied.

Tip voor Stieren: zoek een plek op met koeien in de wei. Dat hoeft niet Nederland te zijn, kies eens voor een pampa, voor Texas of voor de Auvergne.

 

TWEELINGEN 

Tweelingen, jij bent altijd op zoek naar interessante nieuwe plekjes op aarde die je dan kort aandoet. Ergens al te lang blijven lijkt je niks, want je verveelt je snel. Dat maakt je geschikt voor rondreizen, stedentrips en cruises waarbij je steeds andere eilandjes en landen aandoet. Je wilt er iets van leren! Een talencursus in het buitenland is vooral voor jonge Tweelingen een prima vakantiebesteding. En als je het geld ontbreekt voor cruises, kun je altijd nog rondtrekken per fiets, met de auto of al wandelend. Tweelingen kunnen het jaar rond een vakantiebestemming vinden, maar omdat ze veel willen zien in korte tijd is het wel handig goed weer te hebben. Sla dus de winter maar over en mijd maart en november voor je vakantieplanning. Wil je op reis iets verdienen? Je bent een prima reisleider! Je zit boordevol informatie en kunt het leuk brengen. Zo krijg je voldoende fooien binnen voor de reis van jouw keuze. Die gaat naar: alle steden van belang, vooral handelssteden (Barcelona, New York).

Tip voor Tweelingen: knip je reis in tweeën en maak er een twee-in-een vakantie van met van elkaar verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: een wandelvakantie, gecombineerd met een verblijf in een stad of aan het strand; een cursus Spaans in Toledo, gevolgd door een rondreis in Andalusië; met de camper een stukje van de VS zien, gevolgd door een verblijf in Los Angeles. 

 

KREEFT 

Kreeft, het zou een beetje flauw zijn om te zeggen dat jij beter maar thuis kunt blijven, maar er zit wel wat in. Neem je huis mee (caravan of tent) of logeer bij de familie, koop een tweede huis of ga gewoon naar die plek waar je altijd heen gaat en het naar je zin hebt. Zo’n plek moet dan wel aan een paar eisen voldoen. Er moet water in de buurt zijn, bijvoorbeeld. Het is leuk als het gebied speciale tradities kent of bijzondere gewoonten. Dan voel je weer goed wat de jouwe zijn, immers! Je vindt het fijn om je wortels te voelen en je landsaard te tonen. Dus ga kijken bij de Tour de France en moedig de Nederlanders aan! Ga naar Portugal als voetbalsupporter met jouw club. Of kies dat hotel waar ‘al vele jaren tevreden gasten uit Nederland komen’. Met een beetje geluk eet je er net als thuis.

Kreeften hebben de neiging wat te mopperen op het weer. Misschien heb je er behoefte aan dat ook te blijven doen in de vakanties. Kies daarom een plek met wat onbestendig weer net als thuis: Denemarken, België, Luxemburg, Engeland, Ierland, Schotland, de kust van Normandië. Als je vindt dat je toch een keer een verre reis moet hebben gemaakt kun je kiezen voor landen waar Nederland vroeger een band mee had of nog heeft: Suriname, de Antillen, Indonesië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland of Australië. Daar zul je beslist minder last van heimwee hebben dan op de Argentijnse pampa’s, om een voorbeeld te noemen. Als je daarheen wilt, neem dan vooral zoveel mogelijk familieleden mee!

Tip voor Kreeften: zoek een plek met veel musea op! Je vindt het verleden immers interessant. Ga dus eens naar Egypte of Griekenland.

Tip:

Griekse Mythologie en Hedendaagse Astrologie –

MyrtheRythmes organiseert in juni 2011 samen met Miniati Reizen een geheel verzorgde vakantie en workshop, op de Peloponnesus in Griekenland! De workshop is inclusief een excursie naar Epidavros en een bezoek aan de mooie stad Nafplion.

LEEUW 

Leeuw, jouw vakantie moet iets feestelijks hebben. Voor jou is een kampeervakantie het tegenovergestelde van feestelijk, dus kies voor een hotel of een appartement. Jij houdt gewoon niet van gedeelde douches, koude ochtenden en gebrek aan privacy. Als je uit je dak wilt gaan moet het kunnen! Bovendien hebben veel Leeuwen een zwakke rug.

Jouw vakantie dreigt meestal iets te duur uit te vallen. Je wilt je niet laten kennen en in dat derderangshotelletje overnachten als er een luxere mogelijkheid is. Je geeft veel fooi en rondjes (wie het breed heeft…). Je hebt vakantie of je hebt het niet, immers. Jij zult dan ook liever een jaar overslaan en het volgend jaar flink uitpakken als je het geld niet hebt. Werken in je vakantie zul je niet snel doen, je werkt het hele jaar immers al.

De zon heerst over het teken Leeuw, dus waar de zon is, daar ben jij. Het hoogseizoen is jouw seizoen. Dan zijn er volle terrasjes, veel mensen en hoge temperaturen, de elementen voor een feestelijk geheel. Je bent te vinden midden in Frankrijk en aan de kusten van de Middellandse Zee maar ook (korter meestal) in hoofdsteden, als er een feestelijk evenement plaatsvindt (carnaval, loveparade, discoparades). Verre reizen maak je naar landen waar de klant nog koning is en jouw euro het dubbele waard is. Maar dan moeten er wel luxe verblijven zijn. Thailand, Mexico, dat soort verre landen zijn geschikt voor de Leeuw op vakantie. Een enkel uitstapje naar Noord-Afrika of Egypte is niet te versmaden voor de Leeuw. Opvallen vindt dit teken evenmin erg. De meer avontuurlijke Leeuw kiest dan ook voor een reis in een gebied waar Europeanen zeldzaam zijn en zijn geld goud waard is. Ghana bijvoorbeeld. Zon te over en de koning te rijk. 

MAAGD 

Maagden gaan het liefst op vakantie naar plekken die kunnen dienen als onderzoeksmateriaal voor hun werk. Leraren Aardrijkskunde of juweliers met Maagd als zonneteken kunnen zo kiezen voor een vakantie in de bergen om stenen te zoeken . Of de Maagdleraar kiest voor een vakantie in het land met de taal waar ze les in geven. Geschiedenisleraren gaan naar historische plaatsen en leraren biologie naar plaatsen met een bijzondere flora of fauna. Maagden zijn dus ook te vinden op plekken waar vakantiecursussen worden gegeven, talen of praktische vaardigheden bij het schilderen e.d. Meer ijdele Maagden gaan naar plekken waar ze er mooier op worden. Een schoonheidsboerderij of gewoon het strand, voornamelijk om bruin te worden, want Maagd is een aardeteken en springt niet snel in het water.

Maagdelijke vakantiebestemmingen zijn natuurlijk Frankrijk en New York met die jonge vrouwen (Marianne en Statue of Liberty) als symbool. Belangrijk voor de Maagd is ook de factor beweging. Lekker luieren duurt bij de Maagd maar kort! Mensen met dit zonneteken willen nuttig zijn en zich nuttig maken. Voor een partner is dat wel prettig, want die wordt verwend met drankjes en hapjes. Voor de verre reizen kan de Maagd terecht op maagdelijk witte stranden en daar waar het schoon is. Singapore, bijvoorbeeld, Florida en vooral Japan. De aandacht voor details zal de Maagd erg aanspreken!

WEEGSCHAAL

Voor Weegschalen is het kiezen van een bestemming niet gemakkelijk. Maar Weegschaal is wel het gemakkelijkste teken om mee te nemen op vakantie. De Weegschaal vindt het het belangrijkst om samen te gaan en zal zijn of haar wensen daarom snel aanpassen aan de reisgezel. Of kiezen voor een reisgezelschap. Als het maar leuk, vrolijk en in een goede sfeer toegaat wil de Weegschaal overal heen. Neem de Weegschaal dus niet mee naar een land met veel conflicten, armoede of met extreeem weer!

Gemoedelijk, dat moet het zijn! Duitsland (de Eiffel of Beieren), Oostenrijk , Zwitserland (de glooiender delen), Italië (Noorden en midden), Midden Engeland: dat zijn goede vakantielanden voor de Weegschaal. Een evenwichtig landschap, prettig voor het oog, mooie gebouwen, aardige mensen; dat vindt de Weegschaal belangrijk. De verre reizen van de Weegschaal gaan beslist niet naar oorlogsgebieden! Een stad als Boston stemt goed overeen met het karakter van de Weegschaal, maar ook Florence of Wenen. Weegschaal verafschuwt slempartijen of ruige oorden. Als de Weegschaal door de partner wordt meegetrokken naar een bergklimvakantie in de Andes heb je kans dat het teken uit het evenwicht raakt. Niet doen dus!

Tip voor de Weegschaal: omdat je niet gemakkelijk je keuze kan maken is het beter je partner de reisbestemming te laten kiezen. Stel dan wel een paar randvoorwaarden (prettig klimaat, mooi gebied, aardige mensen).

SCHORPIOEN

Van een beetje Schorpioen mag je verwachten dat die kiest voor een uitdagende vakantiebestemming. Een waar niemand ooit naar toe zou willen en waar je naar toe moet durven. Een beetje ruig terrein, een ‘gevaarlijke’ stad of een gedurfde onderneming, dat is de vakantieinsteek van de Schorpioen. Zelfs meer gematigde exemplaren kunnen het beste kiezen voor een bestemming met een extreem klimaat of een land dat bezig is met de wederopbouw.Voormalig Joegoslavië, bijvoorbeeld. De oostbloklanden. Vietnam. Andere uitdagingen: woestijngebieden. Ijsland. Jemen. Vietnam. Een rondreis door Marokko.

De Schorpioen kan er ook een uitdaging van maken door op vakantie te gaan op de bonnefooi. Niets vooraf bespreken en maar kijken hoe het loopt. Expedities in de jungle zullen hem of haar best leuk lijken! Een beetje lijden is goed voor je moreel! Op onderzoek uitgaan is een andere goede vakantietip voor de Schorpioen. Het begint al met een scherpe kijk op de aanbiedingen in de reisgids!

Wat softere types Schorpioenen zullen zich in de vakantie toch te buiten willen gaan aan zaken die ze ‘door de weeks’ links laten liggen. Ze gaan er immers HELEMAAL voor. Dus ook in de vakantie. Dat kan excessen tengevolge hebben. Een vulkaan die uitbarst heeft hetzelfde effect, bij wijze van spreken. Oh ja, vulkaaneilanden, zoals Lanzarote, zijn ook goede plekken voor Schorpioenen!

BOOGSCHUTTER

Boogschutters houden van buitenlucht en van snelheid. Misschien dat ze daarom zullen kiezen voor het paard, de motor, de speedboot, een jacht , de sportwagen of de cabrio om met vakantie te gaan. En natuurlijk het vliegtuig. Boogschutter is vuur (brandstof) en beweeglijk (beweging) dus …

Je vindt de Boogschutter in exotische streken, maar ook daar waar jachtgebieden zijn (op de grens van vlak land en bossen, bijvoorbeeld). Ze vinden het prettig door het reizen te leren en kunnen daarom kiezen voor een studieverlof of een cursus in het buitenland. In de vakantie kan de brave Boogschutter die zich het hele jaar inhoudt ineens vreselijk gaan overdrijven. Of ze sporten of eten overdadig en belanden in het ziekenhuis. Of ze geven bakken geld uit aan een reis om later over te kunnen opscheppen.

Kenmerkend voor de Boogschutter is dat ze regelrecht op hun doel afgaan. Een reis met tussenstops is voor hen tijdverspilling! Dus vlieg of rijd de Schutter direct naar: Zuid-Amerika, Spanje of Hongarije. Dat zijn de traditionele Boogschuttergebieden. Je kunt zelf wel bedenken waar je als Sagittarius nog meer heen kunt op vakantie: overal waar ruimte is of gebieden waar het geloof ( in de vooruitgang) een sterke rol speelt. De Verenigde Staten komen daarmee ook in aanmerking voor de reis.

Maar als het gaat om een ontspannende vakantie, neem de Boogschutter dan mee naar een plek met uitzicht of een room with a view. Laat hem of haar lekker buiten spelen en vooral veel eten en drinken. Zwelgen, desnoods. Dan kan de Boogschutter er weer even tegen.

STEENBOK

Een Steenbok klimt graag, dus waar anders dan in de bergen kan de Steenbok zich het beste uitleven? Steenbokken zijn keien in de wintersport. Een combinatie van bergen en van kou, wat wil de Steenbok nog meer? Nou, dat het niet te duur is, bijvoorbeeld. Prijzen vergelijken! Kleine lettertjes lezen in de verzekeringspolissen! Gun de Steenbok dat genoegen nou maar! Het komt wel goed. Want als de Steenbok zich echt prettig voelt pakt hij of zij ineens goed uit.

Je zou de Steenbok dus niet op warme stranden moeten aantreffen, of het moeten rotsige kusten zijn en er moeten stenen op de stranden zijn te vinden. Geiten in de buurt, dat vindt de Steenbok ook prettig. Geitenkaasgebieden zijn dus bij uitstek gebieden voor de Steenbok. De Franse Alpen en de uitlopers, Zwitserland, maar ook Noord-Afrika of de Himalaya. Een andere reden om Steenbok aan het strand aan te treffen is de status van een bepaalde stad of streek. Monaco en andere zeehavens met luxe jachten in de buurt trekken bijzonder aan.

Noorse en Deense fjorden combineren het meer koele gebied met de hoogten, dus ook daar voelt Steenbok zich prettig. Rusland (St. Petersburg) en Tsjecho-Slowakije (Praag), vooral in voor-en najaar. Alle rotsige eilanden als Corsica en Elba, maar ook koraaleilanden in de Stille Zuidzee. En natuurlijk bergwandelen Steenbokken graag.

Steenbokken vind je tenslotte ook op campings, in jeugdherbergen en in goedkopere pensions. Voor de Steenbok kan het namelijk een sport zijn om zo goedkoop mogelijk op vakantie te kunnen. Dat is de ene kant. Het andere uiterste is de Steenbok die voor het ophouden van een bepaalde status juist te duur logeert. 

WATERMAN

Waterman jij gaat het liefst in gezelschap op vakantie. Je gaat met vrienden en het liefst doe je iets aparts of ga je iets aparts doen. Een wereldreis maken, dat lijkt je nog het meest, maar zonder de daarvoor benodigde gelden kom je toch heel ver. China, Vuurland, Antarctica, kriskras door de VS, Buenos Aires, India: als het maar iets bijzonders is. Je gaat dus het liefst met een reisorganisatie als Djoser of individueel (met je eigen gezelschap). Omdat je mensen en steden interessant vindt kun je je gelukkig voelen in steden als Hong Kong, New York of Parijs. Je reist in een bijzonder vehikel, natuurlijk. Misschien ga je per dromedaris! Als het maar apart is. Dus maak je die reis met de Oriëntexpres of de Siberiëlijn. Je trekt je neus op voor al te toeristische plaatsen op aarde, maar het kost je steeds meer moeite iets nieuws te ontdekken. Jij bent de eerste om uit te proberen of een hut in het Hollandse riet lekker slaapt. Jij probeert de bollenschuur uit als slaapplek en jij boekt dat ijshotel. Ook met weinig geld kun je iets geks bedenken voor je vakantie! Je kiest bijvoorbeeld voor carnaval vieren in eigen land. Of je gaat per motor of fiets toeren met de club en slaapt in een primitief tentje. Omdat de Waterman sociaal gevoel heeft kun je dit teken ook aantreffen als jeugdleider bij vakanties voor groepen kinderen van de vereniging, de padvinderij of een of ander goed doel. En soms zelfs als hulpverlener in een ver land, als vrijwilliger, van de eigen vakantiedagen…

VISSEN

Vissen moeten zwemmen of varen, op retraite gaan of een heel verre reis gaan maken. Dus vind je de Vissen op cruises, aan elke kust, op elk eiland en op de eigen boot, maar ook in kloosters en op afgelegen plekken aan het water. Dans, film en muziek maken de vakantie van de Vissen compleet. Bali of een ander Indonesisch eiland kan net zo’n bekoring hebben als het Rotterdams filmfestival, Cannes of Hollywood en San Francisco. Vissen verkiezen watterrijke steden als Giethoorn of Venetië of havensteden als New York, Rotterdam, Londen, Genua, Barcelona, Hong Kong. Maar ook Disneyland in Parijs kan voor de Vissen een aantrekkelijke plek zijn. Vakantieland bij uitstek voor de Vissen is Ierland, land van zee en groen, land van mystiek, zang en dans.

Een aantal Vissen brengt de vakantie door zwemmend in de alcohol. Zij laten zich lekker gaan in de disco en op terrasjes. Er zijn ook Vissen die zich terugtrekken in een klooster of in een meditatiegroep. Anderen brengen de vakantiedagen door in de bioscoop. Ze doen daarmee hetzelfde: ze vluchten voor de wereld van alledag.

 

Reacties gesloten