Tweelingen: John F. Kennedy en Marilyn Monroe

Advertenties

De horoscopen en synastrie van Marilyn Monroe en J.F. Kennedy

Marilyn Monroe en John F. Kennedy zijn beiden geboren met de zon in het astrologisch teken Tweelingen. Hoe is de verhouding tussen de horoscopen van Marilyn Monroe en J.F. Kennedy? En wat is er in hun horoscopen van belang voor die verhouding?

MARILYN’s HOROSCOOP

Marilyn Monroe werd geboren op 1 juni 1926. Dat is in het astrologisch teken Tweelingen. Uranus is de buitenplaneet die voor de zon opkwam, zonder belangrijke aspecten met de andere planeten te maken. Deze belangrijke ‘roepende’ Uranus in het achtste huis van seksualiteit, leven en dood (of crisis), staat half vierkant haar progressieve zon op haar sterfdag. Uranus is in haar horoscoop het symbool van het bijzondere, dwarse, rebellerende en spannende, op elk mogelijk niveau. Is het een wonder dat zij met ‘spannend op elk mogelijk niveau’ in het huis van sex en dood (8) een sekssymbool werd en te jong stierf? Maar er is meer…

Het is bekend dat Marilyn Monroe 11 was toen ze werd verkracht. Dat was met de progressieve Zon inconjunct Saturnus. In die periode zat zij in wisselende pleeggezinnen. haar jeugd was naar. Saturnus staat dan ook in het huis van de jeugd (4) en voor de seksproblemen in Schorpioen. Haar drank-en drugsverslaving werd haar dood (Mars in 8, inconjunct heer 8 = Neptunus; dit voor de kenners;)

Marilyn Monroe was (en is) een hype. Je ziet een zogenaamd ‘Golden Yod’ van 2 quintielen en biquintiel tussen Zon, Uranus en Neptunus. Dat is een combinatie voor een hype (nieuws, media, roddels, spannend).

Er is vast nog meer over Marilyn Monroe te vertellen. Maar de vraag die iedereen heeft, is of ze de minnares was van John (of misschien wel Robert) Kennedy. Het schijnt van wel, maar de horoscopen hebben het vuur er niet van af spatten. Wel staat zijn Juno op haar Ascendant. Dat kan een bijzondere band scheppen, want Juno is het symbool van ‘de ware’ en het huwelijk.

JOHN F. KENNEDY’s HOROSCOOP

Hier zie je de horoscoop van JFK met als transits de geboorteposities van zijn vrouw Jackie.

Tweelingen John Kennedy werd geboren op 29 mei 1917, met de Zon, Mercurius, Venus, Mars en Jupiter in het 8ste huis. Het is een man met de nodige problemen en met macht. De zon ‘roept’ (een kenmerk voor de ‘ster’ of leider). Saturnus ‘roept’ (de plicht ook!).
Hij heeft ook ‘iets’ met vrouwen (Maan vierkant Venus, beide half vierkant Neptunus) en hij heeft talent. Het symbool van de eed en belofte staat in zijn 7de huis, het huis van de partner. Maar hij heeft 3 aanwijzingen voor een mogelijke scheiding. Er zijn geruchten over uitspattingen met hoeren. En er is dat verhaal over Marilyn Monroe.

Het plaatje bovenaan deze pagina vind ik sprekend. Hij staat wat van haar afgewend. Zij staat mooi en rondborstig te zijn. Zijn Saturnus staat vierkant haar Venus. Iets (in hem) stond de liefde in de weg. Zijn status (Saturnus) bijvoorbeeld, zijn functie of zijn verantwoordelijkheid. De roepende Saturnus stond bij hem bovenaan in de horoscoop, conjunct het MC. Voor hem was de loopbaan het belangrijkst.

Twee Tweelingen, twee verschillende levens. Vind hier maar eens de gemeenschappelijke ‘Gemini’-deler! Ik denk dat Marilyn Monroe liet zien wie ze was door haar gevatheid en communicatiedrang. Zo typisch dat ze met de telefoon in de hand, naakt op bed lag toen ze zomaar dood werd gevonden. Tweelingen met belangrijke Uranus in het achtste huis. Dit terwijl John F. Kennedy’s gewelddadige dood ook een vleugje Tweelingen in het achtste huis met Saturnus roepend in zich had. Hij stierf in functie (in het harnas), terwijl hij in een rijdende auto zat. Tweelingen is het symbool van de communicatie en het transport.

Reacties gesloten