Horoscoop Vladimir Putin

Advertenties

DE MACHT IN DE HOROSCOOP VAN PUTIN

De Russische president Vladimir Putin heeft Pluto als meest prominente planeet (sorry, DWERGplaneet) in zijn horoscoop. Hoewel hij naast ons koningspaar betrekkelijk klein lijkt, is hij een van de grootste leiders in de wereld. Pluto is het astrologisch symbool van de macht, invloed, politiek, strategie en kracht. Naast Pluto is Venus (diplomatie, o.a.) belangrijk.

Hier zie je die horoscoop met transits en progressies voor vandaag (10 november 2013):

Net als Lenin heeft Putin aanwijzingen voor succes. De Zon, Mars en Jupiter maken een zogenaamde ‘golden yod’ (een verband van quintielen en biquintielen). Het quintiel is een aspect dat op creatief zijn wijst, op het creatief gebruiken van je mogelijkheden.*) Mars en Jupiter zijn samen de symbolen voor de geslaagde man, soldaat, strijder, ondernemer of activist en de Zon is het symbool van leiderschap. In mijn boekje AstroTrio staat dan ook dat Zon-Mars-Jupiter een van de succescombinaties in de astrologie is.

Het aspect Zon-Saturnus vind je nogal eens in de horoscopen van managers en … alleenheersers. Je kunt Putin niet beschuldigen van het veelvuldig onderhandelen met partijen die er anders over denken of andersgeaard zijn dan hijzelf. Het vierkant dat Uranus vanuit het 9de huis met Zon en Mercurius maakt zegt voldoende over de controverse die hij in het buitenland oproept. Ik vind bovendien Mercurius met Neptunus en Pluto samen een mooi ‘zinnebeeld’ van de geheime dienst waar hij zijn loopbaan in begon. De kleine driehoek tussen Mercurius, Mars en Pluto verwijst naar de sterke debater.

Je ziet in de tekening dat transit Saturnus niet lang geleden over zijn Ascendant is gekomen. In het  jaar waarin ik deze horoscooplezing schreef, scheidde hij van zijn vrouw. Intussen is er meer gebeurd…

2014/2015

De Russische president Putin heeft een C-rated horoscoop op Astro.com, wat betekent dat er een behoorlijke onzekerheid is over zijn geboortetijd. Op mijn getwitter reageerde een Russische volger dat er meerdere tijden genoemd worden voor de geboorte van kleine Vladimir:

“ Russian astrological schools gives several the times: 09:33 am GMT, 04:25 am GMT”

http://www.astromarkt.nl/horoscoop-putin.html

9:30 Russische tijd en 6:30 GMT is de tijd van Astro.com en de tijd die ik gebruik.

Maar hoe dan ook, hij is geboren met de zon in de 14de graad van Libra. Ik schreef daarom al op Astropost over het verband van die graad met het beruchte vierkant van de spanning en de opstanden: Uranus-Pluto. Dit vierkant spiegelt tussen 2011 en 2015 onrust in de wereld. Wiens zon zoals die van Putin door dit vierkant wordt ‘geraakt’, zal te maken krijgen met sterke spanningen en moet sterke zenuwen hebben.

Het artikel op Astropost vind je hier:

http://astropost.blogspot.nl/2014/04/putins-grand-square-and-14th-degree-of.html

en is te vertalenl d.m.v. de vertaalknop aan de rechterzijde van het blog

Eerder al noteerde ik in een blog over Putin het volgende:

Je kunt aan de horoscoop van Putin zien dat het een creatieve geslaagde (Zon, Mars en Jupiter verbonden met quintielen) strateeg en alleenheerser is (Pluto heer 1, op het MC en Zon conjunct Saturnus). Mars en Maan zijn ‘out of bounds’, vandaar misschien zijn spierbundels:). Hij heeft ook Venus ‘roepend’ en dat maakt alles met vrouwen, kunst, diplomatie en populariteit tot een thema, op elk mogelijk niveau. Ik hoop dat mooie woorden die bij Venus horen, zoals ‘vrede en veiligheid’ ook in dat rijtje passen. Volgens Jaap de Hoop Scheffer gaf Putin aan liever met mevrouw De Hoop Scheffer te praten. Dat past wel bij zo’n ‘roepende’ Venus.

Op 10 november 2014 stond transit Uranus opnieuw vierkant de Zon van Putin. En als de geboortetijd van Astro.com klopt, dan stond tegelijk Jupiter op zijn MC in de 22ste graad van Leeuw. Dat betekent zoveel als een controverse (Uranus-Zon) tegelijk met een succes (Jupiter-MC). De NAVO meende Russische troepen de Oekraïne te hebben zien binnengaan. Ook ’testen’ Russische piloten doorlopend de NATO door zonder toestemming over de grenzen te gaan.

In de verjaardagshoroscoop van 2015 zie je Zon vierkant Pluto. Met Pluto word je uitgedaagd, onder druk gezet en getergd. Pluto wijst op weerstand ontmoeten. Er is in een periode met transit Pluto altijd stress. Hoe kan het anders, nu Rusland sinds een weekje actief deelneemt aan de oorlog in Syrië om Assad te steunen, tegen de wens van de VS in?

LINKS

*) Voor de artiest in de horoscoop van Putin: http://astropost.blogspot.nl/2009/01/vladimir-putin-artist-in-progressed.html

http://www.astromarkt.net/horoscoop-van-catharina-de-grote.html

Reacties gesloten