Horoscoop Pim Fortuyn 7 maart 2002

Advertenties

 

HET SUCCES IN DE HOROSCOOP VAN PIM FORTUYN

Gisteren zag ik Pauw en Witteman met een discussie over het op 6 maart 2002 door Pim Fortuyn gewonnen debat met de politieke leiders van de gevestigde partijen. Daags erna won de LPF van Fortuyn glorieus de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

JUPITER EN PLUTO

Hierboven zie je zijn horoscoop met transits en progressies van die dag. Jupiter is in de astrologie HET symbool van vooruitgang, groei, steun en succes. Driehoeken zijn in de astrologie DE symbolen van alles wat gemakkelijk gaat. De Ascendant geeft je situatie aan en zegt iets over hoe je tegenover anderen staat (en over je presentatie).Dus: transit Jupiter driehoek zijn Ascendant wijst op een succesvolle presentatie en veel steun vanuit zijn omgeving. Kortom: succes! Jupiter is prominent geplaatst in de geboortehoroscoop, en dat maakt het transit extra sterk. Er is een tweede aanwijzing te vinden in de driehoek die de progressieve Ascendant maakt met Pluto (symbool van o.a. winst). Ergo, Jupiter en Pluto zijn samen de combinatie van grote winst en sterke groei. (Voor wie meer daarover wil weten: mijn volgende blog gaat over Jupiter en Pluto). Maar er zijn ook moeilijker transits en progressies. Daar wil ik het nu niet over hebben. Ik wil het nu over de al aanwezige kans op succes in de geboortehoroscoop van Pim Fortuyn hebben.

GEBOORTEHOROSCOOP FORTUYN

Pim Fortuyn werd op 19 februari 1948 om 0u15 in Velsen geboren. Zijn horoscoop toont:

  • AMBITIE De positie van Saturnus op het Leeuw MC (ambitie) met Pluto – planeet van geld, macht en invloed – op de hoogste plaats. Mars is oppositie Zon, Pluto is quindecile Zon (165 graden). Dat laatste geeft de heftige drang om te willen winnen of domineren aan. Saturnus is overigens ook de planeet van de wetenschap. Fortuyn liet zich professor noemen, ook toen hij geen colleges meer gaf. Hij tilde zwaar aan zijn maatschappelijke positie. Hoewel het een gevaarlijke combinatie is in deze horoscoop en deze combinatie naar elkaar toegegroeid is op de dag van zijn overlijden, wijst het ook op ambitie. Zonder deze ambitie zou Pim Fortuyn niet begonnen zijn aan zijn politieke loopbaan.
  • STRATEGISCH DENKVERMOGEN Mercurius zonder aspecten binnen teken (communiceren!!!), dispositor van de Maan in Tweelingen, halfvierkant Saturnus/Pluto (strategisch denken). De combinatie Mercurius-Saturnus-Pluto is bij 80% van de Amerikaanse presidenten te vinden, maar ook bij generaals en schakers.
  • POSITIEVE INSTELLING EN ENTHOUSIASME Prominente Jupiter, rijzend voor de Zon. Zo’n positie maakt optimistisch, enthousiast en gericht op ontwikkeling, reizen en groei. Niet voor niets had Fortuyn een huis in het buitenland. Een positieve instelling helpt je succes te krijgen. De horoscoop heeft vijf posities in vuurtekens. Het hebben van meer dan vier posities in vuurtekens verlengt het leven soms niet. Het is een predispositie voor het nemen van risico’s en een overdosis energie. Maar het draagt wel bij aan je enthousiasme en motivatie.
  • WOORDENSCHAT EN COMMUNICATIETALENT Jupiter, Mercurius en Pluto zijn alle drie prominent. Samen geven ze succesvolle communicatie aan, overtuigingskracht en rijke woordenschat. Zijn Mercurius maakt geen aspecten binnen teken. Dat noem ik ‘roepende Mercurius’ . Als Mercurius ‘roept’ voel je je geroepen om je opvattingen te uiten en je stem te laten horen, als schrijver, spreker, zanger of blogger, hoe dan ook, op elk mogelijk niveau. Je kunt er gewoon veel mee aan de telefoon hangen, maar je kunt het vermogen om eindeloos door te praten ook inzetten in je beroep. Verder was Fortuyn met 90% van zijn posities in vuur-en luchttekens een zeer expressief enthousiast spreker. Ook Maan in Tweelingen sextiel Venus droeg bij aan het spreektalent.
  • GELOOF Het midpunt Jupiter/Neptunus staat vierkant zijn MC, terwijl Jupiter en Neptunus een quintiel vormen. Jupiter-Neptunus is de combinatie van het geloof en alle andere zaken die te maken hebben met devote, empathische toehoorders of fans. Pim Fortuyn was overtuigd Rooms-Katholiek en had vele fans. Zie ook het artikel over Jupiter en Neptunus. Jupiter quintiel Neptunus geeft een creatief geloof en speculatief vermogen aan.

Dit is geen complete analyse van de horoscoop van Fortuyn: het gaat in dit blog om de succesfactoren. Er zijn ongetwijfeld meer aanwijzingen voor zijn succes, maar ik noem slechts een paar van de meest belangrijke sleutels tot succes die in zijn horoscoop aanwezig zijn.

Het succes in de horoscoop van Pim Fortuyn is het succes van de man die durft, de ambitie heeft, erin gelooft en op enig moment steun krijgt voor zijn politieke ambities. Dat moment van steun werd in de horoscoop o.a gemarkeerd door transit Jupiter driehoek zijn Ascendant, nu tien jaar geleden.

PS Jupiter staat vandaag (7 maart 2012) om 13 uur op 8 graden 14 minuten Stier. Als jouw Ascendant in de negende graad van Steenbok of Maagd staat, dan heb je nu een driehoek van Jupiter met de Ascendant.

Reacties gesloten