Horoscoop Kurt Cobain

Advertenties


Talent, leven en dood in de horoscoop van Kurt Cobain

KURT COBAIN heeft een opvallende horoscoop die past bij zijn bijzondere levensloop! Je ziet de tekening van zijn geboortehoroscoop hieronder en op Astro.com:

De geboortehoroscoop duid ik volgens het stappenplan.

1. Stap 1: ASTRO ID

Hij heeft Zon, Mercurius, Venus, Saturnus en Chiron dicht bij elkaar staan, een cluster, in het teken Vissen. Mercurius staat op de Descendant, Uranus en Pluto staan daartegenover op de Ascendant.

Het Astro ID wijst meteen op een artiest, idealist of romanticus (Neptunus loopt voor de Zon uit) met de neiging tot radicale opvattingen en besluiten (Mercurius met Uranus en Pluto).

2. Stap 2: Quick Scan (Karakter)

Er is een duidelijke lijn in zijn activititeiten te zien. Bovendien valt meteen de grote driehoek tussen Venus-Jupiter-Neptunus op; dat wijst op succes in de kunst of de liefde.

  • Elementen

Er is een uitgesproken elementenverdeling! Liefst 80% staat in het element water. De 20% in aarde bestaat uit Uranus en Pluto in Maagd. Kurt Cobain heeft dus geen bezetting in vuur of lucht. Op deze site kun je lezen dat het ontbreken van plaatsingen in elementen die elementen juist naar voren haalt. In dit geval gaat het om ‘expressie’. Hij is eigenlijk echter introvert en overgevoelig, vatbaar en te beïnvloeden (80% in water is te veel, zie Astrologie/Duiden/Elementen). Tegelijk is er weinig levenslust en nauwelijks vat op de gevoelens van agressie of boosheid. Er valt ook niet echt met hem ‘te praten’ (element Lucht zonder plaatsingen), terwijl hij toch op elk mogelijk niveau communiceert. In de basis is er al een duidelijk probleem naar voren gekomen. 
Wanneer het element vuur niet is bezet, kan er agressie en energie zijn op elk mogelijk niveau.

  • Zon, Maan, ascendant.

Zon Vissen, Maan Kreeft, Ascendant Maagd. Hij is eigenlijk (Zon) een dromer, een romanticus met behoefte aan gezin. De overgevoeligheid komt nog eens terug in beeld met de combinatie Vissen/Kreeft, die gemakkelijk wordt meegesleept. De ‘coole’ ascendant in Maagd hielp mee om zijn aantrekkelijkheid te vergroten. 
De aspecten met de Zon wijzen op kans op succes:

-Zon driehoek Mars: een ondernemend mens.

– Zon staat ook biquintiel Jupiter: creatief vooruit komen in het leven.

De combinatie Zon/Mars/Jupiter is een succesfactor.

  • Aspecten

Venus, Jupiter en Neptunus vormen een grote driehoek: dat wijst op succes in liefde/kunst. NB De aard van die kunstuiting is snel te vinden: Venus staat in het artistieke Vissen en oppositie de planeet van het ritme: Uranus. Lees in het artikel over Venus/Uranus (in Astrologie/Aspecten en orbs) over andere zangers met Venus-Uranus!

Mercurius staat samen met Venus in oppositie met Uranus en Pluto. Dat duidt zowel op heftige liefdesperikelen als op burnout en zenuwoverspanning. Omdat Uranus en Pluto bij de Ascendant staan is er de neiging direct impulsief iets ondernemen.

3. Stap 3: MC route

Het MC staat in het teken Tweelingen. De dispositor van Tweelingen is Mercurius in Vissen. Via via eindigt de MC-route hoe dan ook bij Mercurius. Mercurius is de planeet die moeilijke aspecten heeft met Uranus en Pluto…

De meest prominente planeten (zie stap 1) Uranus en Pluto zijn bij de aangevers van de loopbaan, het levensdoel en de reputatie. Zanger en musicus Kurt Cobain is dan ook vooral bekend om het radicale besluit een eind aan zijn leven te maken. Een aanwijzing voor zijn beroep is dat het MC in het teken van het brengen van een boodschap, communiceren (Tweelingen) door te schrijven of spreken.

4. Stap 4: BijzonderhedenDe horoscoop van Kurt Cobain heeft Jupiter=Zon/Mercurius=Zon/Pluto=Venus/Neptunus. Dit zijn alleen al drie succesfactoren! 
Verder zie je het midpunt Zon/Maan in hard aspect met Uranus: hij werd gemotiveerd door sensatie, spanning en ‘de kick’. Het AC/MC = Mercurius: van cruciaal belang (AC/MC) is de stem (Mercurius)!

ROEM EN TALENT

Het artistiek talent vind je gewoonlijk in aspecten tussen Maan, Venus en Neptunus met MC en door plaatsingen van deze vier factoren in de tekens die erbij horen (Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen). Kurt Cobain’s horoscoop wijkt daar vanaf. Hij heeft de Maan in Kreeft en Venus in Vissen (dus Maan en Venus in toepasselijke tekens en sterk geplaatst). Neptunus rijst voor zijn zon uit. Venus maakt een driehoek met Neptunus en beide zijn verbonden met het MC, maar de Maan doet niet mee. De Maan ‘roept’ (geen aspecten in orb 5 graden). Dat wijst op behoeften, emoties en ervaringen op elk mogelijk niveau. Dat Venus, Neptunus en Maan alle drie prominent zijn benadrukt de artistieke kant van Cobain en wijst alweer op hypersensitief zijn. Met Venus in aspect Uranus komt ook gevoel voor ritme naar voren.

De roem vind je terug in de grote driehoek Venus-Jupiter-Neptunus, in de succesfactoren (Zon/Mars/Jupiter aspect en drie midpunten) en in de progressie (Zon passeert zowel Pluto als Jupiter tussen 1985 en 1992).

VROEGE DOOD

Voor de aanwijzingen voor de jonge leeftijd van overlijden verwijs ik ook even naar het artikel over levensduur en elementen in de horoscoop. Daarin vind je dat het hebben van veel posities in luchttekens en in aarde gunstig is voor de lengte van het leven. Water en vuur zijn veel minder gunstig. Kurt Cobain had liefst 80% van de hemellichamen in watertekens staan en bovendien zijn bijna alle hemellichamen geafflicteerd. De planeten hebben te maken met moeilijke aspecten. Zelfs zonder geboorteuur zie je hier het beeld van een overgevoelig, maar ook heftig mens met een speciaal talent die een niet altijd even gemakkelijk leven leidt. Echter, het maakt veel verschil welke genen je mee hebt gekregen en in welke omstandigheden je verkeert. De horoscoop geeft direct het beeld dat past bij het leven van Kurt Cobain. Plaats de duiding tegen de achtergrond van het hectische bestaan van een rockmusicus en zet er zijn vrouw Courtney Love naast, voeg er drugsgebruik aan toe en dan koerst het geheel bijna onvermijdelijk af op een tragisch besluit.

26 FEBRUARI 1967

Op dezelfde dag als Kurt Cobain is o.a. Eduardo Iturralde González geboren. Hij was tot 2012 scheidsrechter in de Spaanse voetbalcompetitie. Dat is wel heel iets anders, al moet je er ook radicale beslissingen bij nemen. Het tijdstip van de geboorte van de scheidsrechter is onbekend, maar kennelijk heeft de driehoek Mars-Zon (sport en spel) een prominenter plek in de radix dan bij Cobain. Wat mij opvalt is dat de scheidsrechter zijn energie al snel kwijt kon in het voetbal, terwijl Kurt Cobain als kind Ritalin kreeg toegediend. Hij had ADHD (geen posities in vuur).

LEVENSLOOP EN HOROSCOOP

Zijn levensloop (progressie) hoort eigenlijk thuis bij een ander hoofdstuk van Astromarkt. Ik laat het hier even zien voor de volledigheid.

– Progressieve Zon in Vissen komt in 1991 (het jaar van zijn roem en van Courtney Love) achtereenvolgens bij Neptunus (driehoek), bij Jupiter (driehoek) en bij Venus (conjunctie). Zeer toepasselijk voor de muziek en de kunst, het succes en de liefde, want Venus, Jupiter en Neptunus vormen in de geboortehoroscoop (de radix) een grote driehoek en wijzen samen op het hebben van veel fans.

– In het jaar van zijn overlijden, 1994, staat de progressieve Zon echter op Saturnus in Vissen (dan komen de negatieve kanten van de roem aan het licht en is er een depressie). Saturnus conjuncties brengen volwassenheid, ernst, depressie, gewetensbezwaren en/of ouderschap, scheiding, tegenslag of …het einde. De scheidsrechter Iturralde bereikte juist in 1995 de eredivisie…

*) Orb =toegestane afwijking van een hoek. Een driehoek (120 graden) is nog een driehoek met een orb van drie graden bij 123 graden.

Reacties gesloten