Horoscoop Jan Gerhard Toonder

Advertenties

Jan Gerhard Toonder en de geschiedenis van astrologie

Met de Zon in Tweelingen schreef ik over astroloog Jan Gieles. Toen de Zon in Kreeft stond was het tijd om Jan Gerhard Toonder eens in herinnering te brengen…Hieronder vind je de tekst van de column van 2013.

Kreeft is het teken van het levend houden van het verleden. Jan Gerhard Toonder deed dat in het boek dat hij met John Anthony West samen schreef: ‘The case for astrologie’. Ik citeer dat boek in het artikel over tijdtweelingen, omdat er een mythe in staat over een koning en een stalknecht die tegelijkertijd en op dezelfde plek ongeveer werden geboren. Iemand is daar een studie naar gaan doen en kon het nergens terugvinden.

Dat er ook mythes in staan, neemt niet weg dat het boek een aardige samenvatting bevat van wat door de geschiedenis heen over astrologie is verteld en met astrologie is gedaan. Jan Gerhard Toonder heeft het principe van de Kreeft (bewaren van het verleden) toegepast met zijn boek! Ik zou er graag meer horoscooptekeningen en feitelijke data bij hebben willen zien staan. Het is dan ook een boek waaraan iemand met een Mercurius-Neptunus aspect heeft meegewerkt. Neptunus is het symbool van de verwarring, de onduidelijkheid en de mist waarin Mercurius de weg kan kwijtraken. Ook dat is een astrologisch argument:)!

JUPITER, URANUS EN ASTROLOGIE

Vaste bezoekers van Astromarkt weten dat ik bij de horoscopen van astrologen altijd zoek naar de Jupiter-Uranus connectie. Toonder heeft Jupiter in het door Uranus beheerste teken Waterman en Uranus op het MC.  Astrodatabank geeft 0:40 als geboortetijd, maar vermeldt tegelijkertijd als bron iemand die 1.00 u doorgaf. Als de ware geboortetijd in het midden ligt, dan staat het MC tussen Jupiter en Uranus in. Bijna alle astrologen hebben die Jupiter-Uranus verbinding (maar zoals het goede lijstjes past, is er altijd wel een uitzondering:). Hier is de horoscoop van Toonder, met in de vorm van transits de posities op de geboortedag van zijn beroemde broer Marten, voor de liefhebbers.

PS Het lijkt me een leuke klus om de verhalen die erin staan te voorzien van data en/of de feiten te controleren…Vrijwilligers?

LINKS

1, http://www.astromarkt.net/jan-gieles.html Over de horoscoop van Tweelingen Jan Gieles, astroloog

2. http://astropost.blogspot.nl/2013/06/ada-muir-gemini-astrologer.html Ada Muir (Tweelingen astrologe) legde zich vooral toe op het schrijven van instructieboeken

3. http://astropost.blogspot.nl/2012/10/margareth-hone-libra-astrologer.html Margareth Hone (Weegschaal astrologe) startte een vereniging van astrologen

4. http://www.astromarkt.net/sterrenbeeld-kreeft.html

5. http://www.astromarkt.net/jupiter-uranus-aspect-en-midpunt.html

Reacties gesloten