Horoscoop en transseksualiteit

Advertenties

GESLACHTSVERANDERING: NIET IN JE HOROSCOOP

Dit artikel is eerder in de vorm van een column verschenen en gaat over de overeenkomst tussen ‘wat er gebeurt’ en ‘wat de horoscoop aangeeft’, maar ook over de vraag of je geslachtsveranderingen kunt ‘zien’ in de horoscoop. ‘Becoming Chaz’, een documentaire over de geslachtsverandering van Chassity Bono bracht me ertoe te gaan kijken naar zijn horoscoop en te zien of er overeenkomsten waren met de horoscopen van andere transseksuelen.

Op Astropost staat nu dan de studie naar vijf horoscopen van transseksuelen (van M-V en van V-M), waaronder de horoscoop van Chaz Bono. Je vindt de complete studie met de horoscooptekeningen op Astropost: ‘The chart and transsexuality’. Daar kun je ook reageren.

HOROSCOOP VAN CHAZ BONO

Hieronder staat de tekening van de geboortehoroscoop van Chaz Bono en volgt een toelichting op de studie. De transits en progressies bij de horoscoop van Bono zijn voor de maand waarin hij officieel geregistreerd werd als man. Transit Saturnus komt sterk naar voren op dat moment. Saturnus staat op het MC. Zoals je kon lezen in de vorige column, heeft Saturnus te maken met het afronden van een periode of tijdperk.

GENEN: NIET IN HOROSCOOP

Op Bono’s geboortedag zijn niet alleen transseksuelen geboren. De aspecten tussen planeten en met zon of maan en de sterrenbeelden van de dagposities kunnen dan ook geen uitsluitsel geven over de enorme verandering in hun leven. Een beetje astroloog gaat op zoek naar hoekposities en aspecten of midpunten met Ascendant, MC of het midpunt Ascendant en MC. Dat laatste is het meest individuele punt in de horoscoop, het kruispunt van geboorteplaats en tijd. Het is het kruispunt in de tekening van de horoscoop, in het midden van de cirkel. Daar op die meridiaan en breedtegraad gebeurde HET: de geboorte. Een geboortehoroscoop is meer een astrologisch plaatje van een geboorte dan een astrologisch plaatje van de baby. Lees eens op de pagina ‘Wat is astrologie’ over dit onderwerp: http://www.astromarkt.net/astrologie-cursus-leren/

Het astrologische plaatje zegt niets zonder dat je weet of het gaat om een geboorte, of het een jongen of een meisje is, of het arm of rijk is, in welke omstandigheden het waarschijnlijk zal opgroeien en wat eventueel genetische afwijkingen of kwaliteiten zijn. Transseksuelen zijn kennelijk geboren met andere hormoonsamenstellingen dan heteroseksuelen of homoseksuelen. Die basis vind je niet terug in de horoscoop. Dat de wetenschap hen in staat stelt te veranderen van geslacht, dat vind je evenmin in de horoscoop. Wel komen sexualiteit, hormonen en in verband daarmee: dramatische veranderingen sterk naar voren in verband met het individuele midpunt Ascendant/MC.

UITKOMST VERGELIJKENDE STUDIE

De uitkomsten van de studie naar de overeenkomsten tussen de vijf horoscopen brachten Sedna en Pholus in verband met AC/MC. Sedna is een tragisch vrouwelijk symbool, Pholus is het symbool van het keerpunt en het risico jezelf te verwonden. Daarnaast was in alle vijf horoscopen de Zon sterk verbonden met Venus en Mars (de symbolen voor man en vrouw). Vier van de vijf hadden een Venus-Pluto aspect en de vijfde had Venus in een nauwe driehoek met Pholus. Pluto is het symbool van de uitdaging, het intensiveren en het versterkende met alle problemen die daarbij kunnen horen. Venus-Pluto versterkt alle verlangens (en is dan ook een drijvende factor om geld te willen verdienen.)

Horoscopen zijn van mensen en hun omstandigheden en uitkomsten van statistieken kun je zelden omgekeerd gebruiken. Dit is geen wetenschappelijke studie (al is het iets wetenschappelijker dan die studie naar het lelijke karakter van vleeseters destijds door de Universiteit van Nijmegen).

Reacties gesloten