Overgewicht en horoscoop

Advertenties

Zwaar wegen en astrologie

Welkom bij Astromarkt! Kun je in je horoscoop zien of je aanleg hebt om dik te worden (of teveel te eten in verhouding tot de mate van bewegingJ)? Hier zie je voorbeelden. Daarna kun je je horoscoop de schuld geven. Al zijn er wel tips voor afvallen, speciaal voor jouw sterrenbeeld. Dit artikel geeft antwoord op de volgende vragen:

Kan ik mijn horoscoop de schuld geven? Wat zijn aanwijzingen voor corpulentie?

In deze studie kijk ik naar Venus, Jupiter, de Maan en de ascendant en zoek er voorbeelden bij (Pavarotti, Oliver Hardy, Paul de Leeuw, Paul McCartney, Koningin Wilhelmina, Oprah, Sarah Fergusson, Peter Ustinov, Prins Willem-Alexander en Robert Jensen). Conclusie? Het stapelt zich op!

VENUS, voor het lekkers

De planeet Venus maakt alles mooi, prettig, lekker en zoet. Dus als je te veel van zoetigheid houdt zou je wel eens een hard aspect met Venus kunnen hebben. Venus is ook de planeet van de liefde en de affectie. Ook in de astrologie wordt de behoefte aan zoetigheid gekoppeld aan de behoefte aan liefde, vaak in de vorm van een afflictie Maan/Venus. Dan is er ook sprake van gemakzucht! Een conflict tussen Venus en Jupiter wijst op een teveel aan suiker. Met een afflictie van Venus op je ascendant kom je niet alleen te zoetelijk over, je gebruikt dan ook te veel suikerproducten of… make-up. Kijk in dit artikel bij de voorbeelden.

JUPITER, de dikmaker

Jupiter is het symbool van de grote dikmaker. Dat is omdat Jupiter de grootste planeet is in ons zonnestelstel. Astrologie heeft soms simpele boodschappen! Jupiter regeert dus ook het vet, de welvaart en het fortuin. In veel culturen is het nog steeds zo dat dik zijn aangeeft dat je het goed hebt. In het Westen koppelen wij aan dik zijn negatiever zaken, vooral voor de gezondheid. Te dik zijn geeft een grotere kans op suikerziekte, hart- en vaatziekten en kanker. Bovendien gaan de gewrichten onder het gewicht zuchten. Te dik worden kan worden aangegeven door Jupiter op de ascendant of in het eerste huis of door Jupiter afflicties (vierkanten en opposities met de Zon, de Maan, Venus of de ascendant). Daarbij is de plaatsing van Jupiter in een zelftoegeeflijk teken (Kreeft of Vissen) een extra aanwijzing. Je kunt ook dik zijn zonder dat het kwalijke gevolgen heeft. Dan is er geen sprake van een afflictie. Dan is Jupiter er gewoon voor een maatje meer.

 • Pavarotti heeft Jupiter in Schorpioen vierkant de ascendant in Leeuw. De maan in Ram staat biquintiel Venus (die in het eerste huis staat).
 • Oliver Hardy: Jupiter in het eerste huis in oppositie met de Maan en ascendant Vissen
 • Paul McCartney (die vind ik wat te dik) heeft Jupiter vierkant de ascendant, Maan septiel Venus, Venus halfvierkant Jupiter en hij zou de eerste graad van Ram als ascendant hebben. Misschien toch de laatste van Vissen?
 • Paul de Leeuw heeft Maan vierkant Jupiter (in Vissen) en Jupiter sextiel de ascendant (het sextiel wordt als harmonisch beschouwd, dus misschien lukt het hem af te vallen). Ascendant is Boogschutter.
 • Peter Ustinov: Zon anderhalf vierkant Jupiter, Maan in Leeuw vierkant Venus, ascendant Kreeft
 • Prins Willem-Alexander heeft de Maan in Boogschutter biquintiel Jupiter in Kreeft, oppositie Venus, ascendant Schorpioen
 • Koningin Wilhelmina: Maan in Kreeft vierkant Jupiter in het eerste huis, ascendant Vissen.
 • Sarah Fergusson: Jupiter in het eerste huis vierkant Venus, ascendant Schorpioen, Maan in Ram inconjunct Venus en driehoek Jupiter (de driehoek wordt wel als harmonisch beschouwd)

 MAAN voor de vraatzucht

Je wordt meestal niet zo maar dik. Als je het goed hebt kun je best slank blijven. Je moet er wel iets voor doen. Eten dus! Eetgewoonten dragen bij aan de vorm van je lijf. Houd je van snoep (Maan/Venus combinatie) of van veel (Maan/Jupiter verband) of heb je een obsessie met eten (Maan/Pluto)? Of staat de maan in jouw horoscoop geafflicteerd in een rondmakend teken (Kreeft of Vissen?). Of in een vergrotend teken (Leeuw of Boogschutter)? Of in het teken dat tot uitersten gaat (Schorpioen)? Of in het teken dat van lekker eten houdt (Stier)?

 • Pavarotti heeft Jupiter in Schorpioen vierkant de ascendant in Leeuw. De maan in Ram staat biquintiel Venus (die in het eerste huis staat). Het biquintiel (2/5de ofwel 144 graden) wordt als een harmonisch gegeven beschouwd.
 • Alfred Hitchcock heeft Zon quintiel Jupiter (het quintiel wordt als een gunstig aspect beschouwd, ascendant Vissen, Maan in Schorpioen en Maan vierkant Venus
 • Oliver Hardy heeft Jupiter in het eerste huis in oppositie met de Maan. ascendant Vissn en Maan in Maagd.
 • Peter Ustinov: Zon anderhalf vierkant Jupiter, Maan in Leeuw vierkant Venus, ascendant Kreeft.
 • Paul McCartney (die vind ik alweer wat te dik) heeft Jupiter vierkant de ascendant, Maan in de Leeuw, Maan septiel Venus (een septiel is een 7de, 51,4 graden aspect, harmonisch), Venus halfvierkant Jupiter en hij zou de eerste graad van Ram als ascendant hebben. Misschien toch de laatste van Vissen?
 • Paul de Leeuw heeft Maan in Schorpioen vierkant Jupiter (in Vissen) en Jupiter sextiel de ascendant (het sextiel wordt als harmonisch beschouwd). Ascendant is Boogschutter.
 • Prins Willem-Alexander heeft de Maan in Boogschutter biquintiel Jupiter in Kreeft, oppositie Venus, ascendant Schorpioen
 • Robert Jensen (geen geboortetijd bekend) heeft Maan in Leeuw.
 • Koningin Wilhelmina: Maan in Kreeft vierkant Jupiter in het eerste huis, ascendant Vissen
 • Oprah Winfrey (geen geboortetijd bekend): Maan in Boogschutter oppositie Jupiter

ASCENDANT

Horizontaal groeien gaat sneller in een zelftoegeeflijk of grootmakend teken

Sommige ascendanten zijn dikmakers! Geef gerust je ascendant de schuld als die in het teken Vissen, Kreeft, Boogschutter of Leeuw staat. Je bent dan eerder geneigd jezelf te verwennen en op te blazen (Leeuw), te vertroetelen en voeden (Kreeft), je te ‘laten gaan’ (Vissen) of te groeien – soms vooral in de breedte (Boogschutter).

 • Hitchcock, Hardy en Koningin Wilhelmina hebben ascendant Vissen
 • McCartney zou de eerste graad van Ram hebben op de ascendant.
 • Pavarotti heeft ascendant Leeuw.
 • Ustinov: ascendant Kreeft
 • De Leeuw heeft Boogschutter ascendant
 • Willem-Alexander heeft Schorpioen als ascendant, net als Sarah Fergusson.

 CONCLUSIE

Je hebt een opeenstapeling (sic…) van factoren in je horoscoop nodig om dik te worden, dat blijkt. Van alleen veel eten word je niet vet, wel als je er ook weinig bij beweegt. En natuurlijk gaat het om wat je eet! Maar hoe kom je er van af? Kijk bij de maantips voor de dagen waarop vasten dit jaar (2004) meer effect heeft dan op andere dagen, bijvoorbeeld. Of grijp de Saturnusfactor in je horoscoop aan. Hoe val je het beste af? Klik op het teken voor de manier waarop jij wordt gemotiveerd (de zon), zin krijgt (maan), actief wilt zijn (Mars) of je beperken (Saturnus). Of doe gewoon wat je leuk vindt (Venus). Laat je inspireren door de onderstaande teksten.

 • Ram

Sportief bezig zijn, actie! Je wilt iets doen en er meteen mee kunnen starten. Doel: de bus kunnen halen! Train lekker alleen.

 • Stier

Doel: ruimte hebben om weer extra op te kunnen scheppen later, tijdens de vakantie bijvoorbeeld. Rust zal je goed doen maar ook minder eten! Beweeg eens zonder te grazen J! Voordeel voor de Stier: als je begint kun je het dieet goed volhouden.

 • Tweelingen

Veel wandelen of joggen! Maar ook een sport als tennis is jou op het lijf geschreven. Je moet wel contact met mensen hebben tijdens het sporten of afvallen.

 • Kreeft

Gewoon minder eten per keer en regelmatig. Denk aan het water drinken! Je doel: er bij horen! Je wilt niet opvallen door al te dik worden. En je kunt ook mager koken! Een motivatie speciaal voor Kreeft: het spaart geld als je minder snoept!

 • Leeuw

Maak er een spelletje van en win de afvalrace! Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht en de kilo’s vliegen eraf. Het is straks mooi pronken met dat perfecte lijf! Als je wilt lukt het je!

 • Maagd

Kleine porties verdeeld over de dag eten of dieetvoedsel eten. Jij vindt het niet netjes om vetrollen te hebben, dus los ze op! Geef jezelf elke dag een attentie als het je lukt te minderen!

 • Weegschaal

Tja, minderen en dan nog eens op de weegschaal kijken. Maar doe het vooral samen met je partner of een vriendin.

 • Schorpioen

Streng afzien van lekkernijen tussendoor! Je afbeulen, dat is de manier waarop jij het meest afvalt. Jouw doel: de controle terug krijgen over je lichaam. Je kunt goed doorzetten!

 • Schutter

Als je afvalt, doe het dan groots! Of ga Montignaccen, dat geeft je een excuus om nog wat lekkers te eten. Eet vooral minder vet. Geloof en visie helpen jou op het dieetpad te houden. Echt waar, eens helpt het! Zoek de buitenlucht op.

 • Steenbok

Jij hebt het onder controle! Als je wilt lijnen behaal je resultaat door gewoon te minderen met alles (eten, snoepen). Maat houden, dat is alles! Je nevendoel: zelfbeheersing oefenen door te lijnen. Je doel: bezuinigen op snoep, vlees en dure drankjes.

 • Waterman

Doe jij maar lekker het nieuwste dieet of probeer de foefjes van de tv-reclame uit. Minder vooral het aantal kleine hapjes tussendoor. Jouw doelstelling: boven de menselijke behoeftes uitstijgen. Niet te ver doorschieten, dan kom je slanker op aarde terug. Laat de auto eens staan en ga fietsen, desnoods op de hometrainer. De sauna zal je ook goed doen.

 • Vissen

Een reinigingsdieet lijkt me wel wat voor jou. Misschien moet je je een paar dagen terugtrekken met een dieetgroepje. Of mediteer over slanker worden. Minder vooral het drinken van alcoholische versnapering, dat zet zoden aan de dijk. Drink wel veel water. Sta jezelf toe je wat te ontzeggen! Van zwemmen word je niet snel dunner, maar zolang je zwemt kun je niet eten…Dat gaat ook op voor dansen, dus meld je aan voor de danslessen of voor aerobics.

Reacties gesloten